Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] LAgi przy zapisie

Zientez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić aby przy zapisie świata nie było lagów? Używam AutoSaveWorld czy to dobry plugin czy lepiej zmienić na inny? Pokazuje sie takie coś Zapis mapy i na dole pod tym zapis mapy ukonczony, ale też nie raz zapisuje Zapis mapy i po 10-15 sekundach Zapis mapy ukończony co zrobić aby tylko to 1 zapisywało co nie ma lagów czyli to Zapis mapy i odrazu pod tym Zapis mapy ukończony po tym zapisie na ma laga co zrobić i gdzie zmienić aby zapis świata był co 30 min? Dlaczego w AutoSaveWorld ten plik z backup.... nie ma nic oprócz extfolders: []?

Można zrobić jakoś backup? Bo w ftp pisze backup chce żeby była kopia serwera ale nie wiem jak to zrobić czy to jest możliwe prosze o odp daje like

Opublikowano

Wejdź w config AutoSaveWorld w config.yml (chyba)

I tam masz save world... interval chyba to po tym interval wpisujesz czas w sekundach.

30 minut = 1800 sekund

Opublikowano

backup robi ci kopie zapasową w innym folderze. autosave robi ci zapis w tym świecie i potem nie możesz tego cofnąć. najlepiej mieć tylko backupa moim zdaniem ;p

Opublikowano

Ja mam skrypt na zapis swiata i mam jeszcze gorzej bo przy zapisie świata kicka graczy z serwa, ale jest to spowodowane że nie ustawiłem borderu dla mapy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...