Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura Bm

kouczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chce rozpoczac przygode sura bm

jescze nigdy nia nie gralem wiec nie wiem jak i co

czytalem pare tematow jednak w kadym inaczej pisza co do skilli

sam juz nie wiem jak mam rozdawac te skille

prosilbym o wypowiedz osob z doswiadczeniem

generalnie chodzi mi o skille ale takze i o bonusy jakie dodawac do eq

Opublikowano

Wiec tak, Sura BM jest to postać którą bardzo ciężko się expi, obok archera najtrudniej ( Nie liczę szamanów ) grając nim pójdzie masę kasy na poty many i życia.

Jeżeli chodzi o skille najlepiej jako pierwsze daj:

1-Ogniste uderzenie - Bez tego skilla praktycznie niemożliwe jest expienie.

2.Mroczna ochronka- Co prawda zużywa sporą ilość many ale ułatwi expienie i PvP

3.Mroczna sfera -Najlepsze DMG u BM, i całkiem niezły do expa a do PvP zabójczy

Resztę skilli daj jak ci się tam podoba, taka rada duszek tylko PvP do expa się nie nadaje ze względu ze bije co 3 sekundy w różne grupki nie mówiąc o fakcie ile zużywa many .

Staty: 2-PE------1-Wit

Jeżeli będziesz expil w V2 to bez marmurków sobie nie poexpisz, chyba ze będziesz miał Pro Eq.

Jeżeli nie masz dużego doświadczenia w Metinie nie bierz się za ta postać bo wbijesz maks 45 level.

Opublikowano

No więc tak jak wspomniał Up expić Surą Bm to hardkor :)

Idzie bardzo dużo niebieskich i to jest mega wada.

Osobiście dużego lvl tą profesją nie miałem, 59.

Lecz mogę Ci coś doradzić.

Jedź 2:1 Int:Wit dobry build masz dobry def i many też sporo.

Jeżeli robisz surę 65+ jedź takim buildem

Ogniste Uderzenie. - Do expa niezawodne i chyba jedyny skill przystosowany do expa u sury dość duży obszar rażenia i spore Dmg.

Mroczna Ochrona- Absorbuje ataki mobów/graczy Maną. Na kilku pkt i M zżera dużo ale gdy wbijesz na G ( jest to bardzo łatwe tanie KU) odrobisz dużo :)

Mroczna sfera.- Ogromne Dmg najmocniejszy skill w metinie

Mroczne uderzenie/duszek.- Mroczne uderzenie krótki czas ładowania 7s+ niezłe DMG Duszek-chyba nie muszę się wypowiadać ;)

Co do eq to tak:

Kup jakiegoś dobrego fms'a jak największy + do umiejętności. KD woja i śmierci lub woja i powtórki (taki Fms ala exp i pvp)

Zbroja nie musi być Pro +9 starczy +6/7

Jak najwięcej itemków do Inta od 54lvl polecam kolczyki z niebiańskich łez dają inta

Przydała by się również Regeneracja PE w hełmie np.

Naszyjnik z bonem Pż 1500/2000

Butki krytyk bądź Pż (osobiście wybrałbym pż)

Na 65 obowiązkowo szpon.

Staraj się expić w Pt choć jak wiadomo poza BO mało możliwe.

To tyle może to nie być coś idealnego ale jest ;)

Poza tym zagraj na jakimś privie sobie Bm'em żebyś poczuł tą postać.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Staty:

1-wit-2-int-1 dex( dex podwyższa wartość takich skili jak sfera,duchowy cios,mroczne uderzenie)

Skile:

1-Ogniste-(odrzuca moby niezłe dmg w expie)

2-Mroczne-(szybko się ładuje, dmg też niczego sobie)

3-Ochronka-(najlepszy skil w M2.pl :]

4-Sferka- duże DMG , ale też strasznie długo się ładuje)

Podałem taki bulid bo chyba każdy wie że pVp zaczyna się dopiero na 70lv mając 4xEmke

Koniecznie jakiś fms z kd powtórki i um +10+

Opublikowano

Ja miałem BM 75lv ...

Jeśli chodzi o skille to lepiej je zrobić pod pvp czyli Duszek--->Mroczne-->Ochronka A dalej to i tak już nie wbijesz , i taka rada ode mnie , nie bierz się za granie BM jak nie masz o tym pojęcia bo przez takich napsów jak ty to na PL aż się odechciewa grać.

I'm not Hacker

Opublikowano

Witaj ;)

Niestety z BM jest tak że na początku gry (czytaj do 70 lvl-a) albo robimy postać wymiatająca w pvp albo w expie. Nie ma buildu który da super wynik i w tym i w tym. Ja osobiście polecam build pod expa ponieważ później na wysokim lvl z odpowiednim eq oraz umiejętnościami gracza potrafi ten build zmienić się w kose w pvp.

W dodatku buildem pod pvp myślę że może być nie miłosiernie trudno wbić 65 lvl.

co do buildu idealnym buildem pod expienei jest ogniste uderzenie duchowy cios sferka oraz ochronka. Jeśli już się nie ma aspiracji expić (70 lvl +) można ogniste uderzenie zmienić na mroczne uderzenie co zdecydowanie poprawi nasze walory w pvp.

jeśli jednak myślisz głownie o pvp na poziomie 2-3 skili na Master polecam mroczne uderzenie ognistego ducha oraz sferke. Tym zestawem 3 skili możesz niemieć równego sobie na podobnym lvl. ale ostrzegam takim buidem 65 lvl będziesz bił bardzo długo.

Możliwe tez są hybrydy choć ja uważam ze one są często średnie we wszystkim i co za tym idzie słabe we wszytkim. Jeśli byś myślał o hybrydzie polecam ogniste uderzenie, ognisty duch mroczne uderzenie. Powinno się łatwiej expić jak buildem pvp ale już nie będzie sura taki zabójczy.

Problematyczne w buildzie hybrydowym jest fakt ze ciężko się zdecydować konkretnie na skile każdy się wydaje przydatny.

Mam nadzieje że pomogłem. ;)

PS: wszelkie buildy i opinie na ich temat są moim własnym zdaniem być może spotkasz się z całkiem innymi opiniami.

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Opublikowano

Ja surą BM miałem 67 lvl z pro eq. Jak napisali wcześniej BM expić to hardkor ^ ^. Staty :2:1 int pż . Skille do expienia : ogniste>ochronka>mroczne>strefka>duszek

Do pvp : duszek>ochronka>strefa>ogniste>mroczne

Bony na Ludzi krytyka i przeszywke (oczywiście też PZ) Na 30 lvl FMS z um 10%+ i z kd potwora +4 i powtórki +4

DO pvp: KD na wybraną profesję +4 są drogie ale niezłe

na 70 lvl polecam zakup Demonicznego ostrza i ulepszenie go na +6 jest wyśmienite do pvp bo ma szanse na Kradzież PE.A jak wiemy BM bez PE to jak ryba bez wody.

Lecz żeby BM wpić 70 lvl to ...... Strasznie długo xD

Pomogłem? Daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...