Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OczkoSX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3468074.png

Adventure Survival Modpack to paczka modyfikacji, które mają na celu rozmaicenie twojej "kwadratowej" kariery. Podbijaj dungeony, wieże, aby uzyskać unikalne surowce. Twórz nowe przedmioty i wygrywaj. Dzięki zmodyfikowanemu "Hud'owi" możesz bez problemów śledzić wytrzymałość zbroi i przedmiotów, aktualne efekty miksturek, jak i mapke. Dodatkowo w prawym dolnym rogu ukazują ci się informacje m.in. na jakim biomie aktualnie jesteś, Minecraftowa godzina, poziom "Experience", który obecnie dzień jest. W skład paczki wchodzi również zmodyfikowany generator świata, ceniony przez innych graczy "ExtraBiomesXL", który zapewni wam niespotkane wcześniej tereny i nowe świetne miejsca na wasze budynki i wyprawy. Nie mogłem również zapomnieć o modyfikacji zapewniającej wam dużo więcej mobów. W paczce znajdziecie również moda "Twilight Forest", który zapewni wam kilka godzin rozgrywki w innym, wiecznie zaciemnionym świecie. Dodatkowo przełomem jest modyfikacja "Millenaire", dzięki której możecie stworzyć własną wioskę i nią zarządzać!

Nie zwlekaj, zagraj już dziś!

Nasza strona Modpacka już jest! Cała zawartość tego posta została przeniesiona na "

HTTP://www.asmodpack.com/

Nie zmienia to faktu, że nadal możecie tu pisać opinie, propozycje i inne rzeczy :P

Screenshoty

xc1d.png

vr29.png

dxuy.png

Chcesz abym dodał/zmienił/usunął jakąś modyfikację? Zaprezentuj swoją prezentację w temacie! Każda propozycja mile widziana ;)

Nie zezwalam na kopiowanie, w jakikolwiek wykorzystywanie, edytowanie tego modpacka bez mojej wiedzy!

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Już ktoś zagrał? :D

3587513.png

Opublikowano

ciekawa paczka

Download link już dodałem, jest poprawiony.

Przepraszam za problem ale poprawiam prezentacje ;)

Właśnie przygotowywuję spis praw autorskich i poprawiam niektóre błędy :D

3587513.png

Opublikowano

Skończyłem Changelog i licencje. Wersja 0.2 właśnie się uploaduje na serwer ;) Zmiany zobaczycie w Changelogu

Udało mi się uzyskać pozwolenie od crackedEgg na użycie moda Parachute! Jeszcze zanim wersje 0.2 wstawie to dodam ten mod ;)

tomekgb0, i jak? podoba się? :D

3587513.png

Opublikowano

Właśnie gram sobie na tym modpacku, podoba mi się, lecz powinieneś poprawić klawiszologię ponieważ np. nie mogę ustawić punktu na mapce, z tego co widziałem jeszcze kilka klawiszów ze sobą koliduje, ale jest dobrze:)

Jak byś chciał jakiś launcherek do tego modpacka z aktualizatorem, to wal do mnie na PW ;)

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

Gdy klikam przycisk "Play" nic się nie dzieje ;/

Araneut, wyślij nam log z zakładki Development Console ;)

Właśnie gram sobie na tym modpacku, podoba mi się, lecz powinieneś poprawić klawiszologię ponieważ np. nie mogę ustawić punktu na mapce, z tego co widziałem jeszcze kilka klawiszów ze sobą koliduje, ale jest dobrze:)

Jak byś chciał jakiś launcherek do tego modpacka z aktualizatorem, to wal do mnie na PW ;)

Poprawiłem to w wersji V0.2, wrzucę za godzinkę/dwie gdy będę w domu ;) Co do launchera to z chęcią, jakby co to znam się troche na C++ :P

PS. Pracuję nad wersją serwerową, kilka przejściowych problemów z Forge ale może jeszczę dzisiaj po testach wstawię ;)

PS1. Jeszcze jedno, powiedzcie mi czy rozmieszczenie GUI jest okej i czy wolicie mapkę kwadratową czy okrągła

3587513.png

Opublikowano

@up: Proszę:

[...]

[09:45:06 ERROR]: Gave up trying to download https://s3.amazonaws.com/Minecraft.Download/versions/1.6.4M/1.6.4M.jar for job 'Version & Libraries'

[09:45:06 ERROR]: Job 'Version & Libraries' finished with 1 failure(s)! (took 0:00:04.210)

Znalazłem sposób rozwiązania twojego problemu! Pominąłeś jeden krok w instrukcji i nie zmieniłeś nazwy pliku z 1.6.4.jar na 1.6.4M.jar ;)

Następnym razem jak będziecie mieli problem usuńcie wszystko i wgrajcie od nowa :P

3587513.png

Opublikowano

Ach! Mój błąd! xD. PS: Grałeś na icrafting.pl? ;D

Ano grałem ;) Jak chcesz o tym porozmawiać to zapraszam na PW, aby nie zaśmiecać tematu ;) Jak tam? Działa? :D

3587513.png

Opublikowano

Uwaga! Robiłem właśnie wersję serwerową ale mam mały problemik. Otóż nie działają mody BetterDungeons i Simple Ores2. Jak ktoś się na tym zna, na ty nieszczęsnym Forge to proszę o kontakt ;)

3587513.png

Opublikowano

W takim razie czekam na wersję v 0.2 ponieważ bez klawiszologii bardzo ciężko.. Oj bardzoo :) Jeżeli jesteś zainteresowanym tym launcherem, to wal do mnie na PW i napisz co byś tam chciał, może coś wymodzimy.

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

W takim razie czekam na wersję v 0.2 ponieważ bez klawiszologii bardzo ciężko.. Oj bardzoo :) Jeżeli jesteś zainteresowanym tym launcherem, to wal do mnie na PW i napisz co byś tam chciał, może coś wymodzimy.

Już wszystko skończyłem. Teraz przeprowadzam testy ;)

Jakby co to Uploadować się będzie z 30min, nie jestem u siebie :<

Powiedz mi czy taka klawiszologia będzie pasować:

V - Wyświetla info. o pobliskiej wiosce (Millenaire)
M - Wyświetla Panel Info. (Millenaire)
G - Przełącza zatrudnionych "Village'rów" między trybem agresywnym a obronnym (Millenaire)
X - Mapa na cały ekran (VoxelMap)
Z - Zoom na mapie (VoxelMap)
BACKSLASH (\) - Menu mapa (VoxelMap)
C - Ustaw waypoint (VoxelMap)
N - Ekwipunek Obozowicza (The Camping Mod)
Wszystkie zmiany w Changelogu masz ;)

3587513.png

Opublikowano

Już wszystko skończyłem. Teraz przeprowadzam testy ;)

Jakby co to Uploadować się będzie z 30min, nie jestem u siebie :<

Powiedz mi czy taka klawiszologia będzie pasować:

V - Wyświetla info. o pobliskiej wiosce (Millenaire)
M - Wyświetla Panel Info. (Millenaire)
G - Przełącza zatrudnionych "Village'rów" między trybem agresywnym a obronnym (Millenaire)
X - Mapa na cały ekran (VoxelMap)
Z - Zoom na mapie (VoxelMap)
BACKSLASH (\) - Menu mapa (VoxelMap)
C - Ustaw waypoint (VoxelMap)
N - Ekwipunek Obozowicza (The Camping Mod)
Wszystkie zmiany w Changelogu masz ;)

Pewnie, tak pasuje :)

PS. Jak chcesz, możesz podesłać paczkę serwerową, sprawdzę ją.

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

Wlasnie uruchomilem Twoje dzielo i tak czy inaczej jestem mile zaskoczony.

Juz od dluzszego czasu nikt nie wrzuca gotowych paczek.

Waspomniales wczesniej o paczce na serwer, moze to tez chwile potrwac ale sprobuj uruchomic na silniku mcpc+

Ja bawie sie w wersji 1.5.2 bazujacym na modach HEXXIT i mam zabawe co niemiara ,

i jedynie nie potrafie uruchomic BetterDungeon (zbyt duzo konfliktow glownie z dodatkowymi modami na rudy).

Z tym ze bardziej zalezy mi na technicznych modach, a Twoja paczka jako przygodowa bylaby ciekawa odmiana.

Klawiszologia ?? - szkoda czasu- przeciez kazdy rozgarniety umie sam sobie przypisac klawisze !!

Kawal dobrej roboty. Nie trac zapalu, a z czasem stracisz troche nerwow ale zyskasz wielu sympatykow. Opis bardzo dobry.

Jak dorzucisz pliki serwerowe to juz naprawde bedziesz " gosc".

I nie zapomnij o odswiezaniu tematu bo szkoda by bylo aby przepadl, bo i tak wiekszosc serwerow bazuje na wersji 1.5.2, 1.6.2 i 4

BetterDungeon sprawia mi problemy, stracilem caly dzien na eliminacji konfliktowych modow i nie mialem czasu dalej szukac.

Czego nie zrobilem ?- to to ze powinienem zaczac od modow najwazniejczch ktore powinny byc na serwie a potem dodawanie

dodatkowych i testowanie. A to trwa.............

MCPC+ jest dla mnie wazny bo mam mody i pluginy, ale traktuj to jako ciekawostke.

Opublikowano

Wlasnie uruchomilem Twoje dzielo i tak czy inaczej jestem mile zaskoczony.

Juz od dluzszego czasu nikt nie wrzuca gotowych paczek.

Waspomniales wczesniej o paczce na serwer, moze to tez chwile potrwac ale sprobuj uruchomic na silniku mcpc+

Ja bawie sie na wersji z tymze mpcp+ w wersji 1.6.2 i mam zabawe co niemiara i nie potrafie uruchomic jedynie BetterDungeon.

Z tym ze bardziej zalezy mi na technicznych modach, a Twoja paczka jako przygodowa byla by ciekawa odmiana.

Klawiszologia ?? - szkoda czasu- przeciez kazdy rozgarniety umie sam sobie przypisac klawisze !!

Kawal dobrej roboty. Nie trac zapalu, a z czasem stracisz troche nerwow ale zyskasz wielu sympatykow. Opis bardzo dobry.

Jak dorzucisz pliki serwerowe to juz naprawde bedziesz " gosc".

I nie zapomnij o odswiezaniu tematu bo szkoda by bylo aby przepadl, bo i tak wiekszosc serwerow bazuje na wersji 1.5.2, 1.6.2 i 4

Wielkie dzięki za ciepłe słowa ;) Wersję 0.2 Serwera i Klienta właśnie wrzucam na serwer.

Jak mówisz potem się pobawię, ale narazie z Wilson'em próbuję rozwiązać problem ze wspomnianym BetterDungeon i Simple Ores2.

Co do klawiszologii to w niektórych modach trzeba zmieniać w plikach ;)

Niestety jak widać w changelogu kilka modów odejdzie, ale jak zyskam pozwolenie na umieszczenie ich to odrazu powrócą ;) Odradzam aktualną grę tylko poczekać te 1 - 2h i sobie zainstalować ;)

3587513.png

Opublikowano

Ale ciebie lub was natarlo. Juz caly dzien widze siedzisz i walczysz. Oby to nie byl slomiany zapal ale po postach widze ze laikiem nie jestes.

Opublikowano

Ale ciebie lub was natarlo. Juz caly dzien widze siedzisz i walczysz. Oby to nie byl slomiany zapal ale po postach widze ze laikiem nie jestes.

W minecrafta gram od dwóch lat, serwery robię od 1.5 roku, a modami się zajmuje od roku ;) Ale muszę zdradzić, że zmodowany serwer robię po raz pierwszy. Muszę z przykrością stwierdzić iż BetterDungeons i Simple Ores2 nie będą działać na multi. Postanowiłem, że udostępnie dwie wersje serwera : Normalny i MCPC+.

Chciałbym też poinformować, że w drodze Launcher! ;)

EDIT

Poprawiłem sekcję download, dodałem link do pobrania serwera (zaraz dodam skan ;))

Za 30 min będzie już Klient a ja się zabieram za MCPC+!

3587513.png

Opublikowano

wyrzuc BattleTowers (berdzo problematyczny) i zastap go Ruins

Wlasnie dodales mi energii- bede tez jutro walczyl z BetterDungeon w wersji 164 na serwer.

Opublikowano

wyrzuc BattleTowers (berdzo problematyczny) i zastap go Ruins

Czemu sądzisz, że jest problematyczny? W następnej wersji (0.3) zmniejsze spawn rate. Właśnie Ruins też miało być w paczce ale sprawiał problemy, gryzł się z betterdungeons ;P

3587513.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...