Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzisiejsza młodzież

Oberu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry przepraszam za wszystkie przekleństwa oraz bluźnierstwo ;D

Witam,

Chciałbym rozpocząć dyskusje o dzisiejszej młodzieży .. Chodz mam jeszcze 17 lat to myśle ze ci <16 to sa takie tłumoki i typowe niedojeby na czym sie nie znają a najwiecej sie udzielają ubierają jakies "Rurki" nakładają w chuj tapety na ryj i oczywiście szlug w zębach browar w ręku i przypudrowany nosek co to kurwa ma byc ? Wyraźcie swoją opinie ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Nie ma nad czym dyskutować, po co się nimi przejmować? Mnie czasem też denerwuje jak widzę kolegów, którzy siedzą cały dzień na ławce z browarem i fajką. Zbytnio się tym nie przejmuje i robię swoje.

Opublikowano

Wedlug mnie to samo teraz co sie liczy w polsce wedlug dresow to "Koledzy na dzielni i szacun + repka"

A dla pedalow to popularnosc wsrod plastikow.

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Arcymistrz
Opublikowano

Miałem wypracowanie na podobny temat o młodzieży, więc wkleję tą część tutaj xD

Porównując podmiot w wierszu do współczesnej młodzieży uważam, że tekst jest aktualny. W życiu codzienny idąc do szkoły, przechodząc przez ulicę czy stojąc w kolejce do kasy spotykamy się ze współczesną młodzieżą. Po krótkim wsłuchaniu się w to co mówią możemy wywnioskować pierwsze cechy oraz szczebel hierarchii jaki zajmuje w grupie. W tych czasach młodzież nie wie jak to jest zostać skrzywdzonym przez los, dopóki sami tego nie przeżyją. Uważają, że wszyscy ludzie są uczciwi, nie skrzywdzą ich, a wszelkie nieszczęścia ich nie dotyczą, ponieważ żyją tak, jak powinni. Aby doznać uczucia niesprawiedliwości w życiu trzeba przez to przejść. Trudno jest udowodnić, że takie rzeczy mogą przydarzyć się w każdym momencie bez jakiegokolwiek uprzedzenia, nawet jeśli jest się najbardziej uczciwą osobą. Młodzież jest przewidywalna. Rzadko zdarza się młoda osoba, która doznała uczucia, których inni mogą nie doświadczyć. Poprzez obserwację jesteśmy w stanie wyrobić opinię o osobie bez rozmowy z nią, biorąc pod uwagę ubiór, slang, gesty oraz otoczenie. Nastolatkowie są marzycielami, planują co będą robić po skończeniu szkoły, gdzie się zatrudnią, ponieważ nie doznali przykrości, rozczarowania związanego z dorosłym życiem. Dopiero czas uświadamia ich jaki świat jest naprawdę. Aktualnie większość nastolatków spędza czas na portalach społecznościowych jak Facebook, Instagram lub Ask.fm, większość z nich jest za młoda na uświadamianie sobie czym jest ból, śmierć bliskiej osoby i uczucia z tym związane, samotność czy brak wsparcia. Rodzice prowadzą ich przez początki powoli wprowadzając w ich życie okrutną prawdę związaną ze światem dorosłym, są naszym początkowym autorytetem, jednak ich pomoc nie trwa wiecznie. Często pragną rzeczy niemożliwych lub trudnych do spełnienia, zapominając o zależności od świata i o tym, że mamy tylko jedno kruche życie. Młodzi ludzie chcą się czuć niezależni od innych. Młodzież szaleje na różne sposoby nie zdając sobie sprawy z konsekwencji ich czynów. Sposób życia nastolatków dla osób starszych jest przerażający. Większość siedzi w domu zajmując się sprawami w Internecie, nie wychodząc na dwór dowiadują się wszystkiego od innych. Czas spędzany z przyjaciółmi nabrał nowego znaczenia. Teraz jest on spędzany na czacie lub innych środkach komunikacji w Internecie, a nie poza domem na przykład w parku, na boisku czy na basenie. Porozumiewanie werbalne nabrało nowego znaczenia. Osoby starsze nie mogą uwierzyć, że młodzież w wolnym czasie zamiast wyjść z domu, siedzi w nim przy telewizorze lub komputerze, kiedy za ich czasu po przyjściu ze szkoły od razu szło się na dwór, wracało wieczorem i dopiero zajmowano sprawami. Osoby, które wychodzą na dwór różnią się tym co robili ich rodzice, a co oni robią teraz. W czasach przeszłych niewyobrażalne było picie alkoholu poniżej 18 lat i nieposłuszeństwo względem rodziców, a dzisiaj jest to codziennością w większości rodzin. Współcześni nastolatkowie żyją biernie. Wstają, idą do szkoły, wracają i się kładą. Rozrywka jest im dostarczana poprzez Internet, najczęściej bez komunikacji werbalnej. Większym miejscem spotkań jest szkoła. W szkole uczeń robi to co musi – uczy się. Niektórzy odczuwają szkołę jako przymus do komunikacji między rówieśnikami gdzie woleliby być w domu zalogowani na Facebook’u i pisać. Często zauważane jest to, że ludzie są bardziej otwarci na emocje w Internecie pisząc z koleżanką na czacie niż w osobistej rozmowie. Mało kto z młodzieży rozumie istotę nauki i to, co ona może zapewnić. Odczuwają to jako przymus, który do niczego się nie przyda i jest zbędnym pożeraczem czasu. W niektórych grach dochodzi do komunikacji głosowej w klanach i gildiach. Ludzie nawiązują kontakty, poznają się i zaczynają przyjaźń. Spora ilość osób nie integruje się z otoczeniem, czy rówieśnikami tylko z osobami z którymi rozmawiają przez program. Poza grami innym sposobem rozrywki jest telewizja. Nastolatkowie najczęściej oglądają programy takie jak Dlaczego ja?, Trudne sprawy, Ukryta prawda, Pamiętniki z wakacji i tym podobne. Seriale te położone na niskim poziomie aktorskim, fabularnym i dźwiękowym przyciągają ich i wprowadzają nowy „trend” do ich życia, jak piosenki wymyślone na potrzeby odcinka lub psychicznie chora osoba zakochana w sąsiadce. Takie drobiazgi powodują zbliżenie się kontaktów werbalnych polegających na mówieniu o tym. Młodzi ludzie mają wrażenie wolności, że nie muszą się nikogo słuchać i wykonywać ich poleceń. Buntują się przeciwko ograniczeniom, chcą być niezależni. Kiedy osoba zrozumie o co chodzi w tym świecie szuka pomocy – autorytetu, który wspomoże go w wyborze i wytłumaczy pojęcia. Młody człowiek szuka odpowiedzi na proste pytania. Czym jest ból?, Czym jest starość?, Czym jest samotność?, Jak żyć?, Jak pogodzić się z chorobą?, Dlaczego akurat ja?. Czasami, niedosłownie, przekazuje swemu nauczycielowi, że chce się uczyć cierpliwości, posłuszeństwa i pokory, jednak wciąż chce być wolny. Osoby dotknięte cierpieniem, które nie zostało im wytłumaczone zastanawiają się, dlaczego to oni muszą tego doświadczać. Pomimo byciu poinformowanym o możliwości wystąpienia takich spraw to czas ich do tego przygotowuje, nastawia i powoli uświadamia w bólu, jaki będzie towarzyszył w różnych wydarzeniach dotyczących prywatności przez całe życie. Są zagubieni w świecie i szukają wzorców i swoich własnych nauczycieli, którzy wskażą im drogę i powiedzą jak żyć.

Trochę sztywne, no ale to do szkoły było ;-;

Opublikowano

Ale co Cię to obchodzi kto co robi? Kto jak się ubiera? Robią to co lubią, nie możemy wpływać na innych rzeczy. Dla NAS może być to idiotyczne, za przeproszeniem pojebane. A dla nich fajne. Tyle w temacie.

fazb.jpg

Opublikowano

08631756112452119119.jpg

A tak na serio to znam przypadki ktore z typowych dresow ssg, rpk z dnia na dzien zmienili styl na rurki, grzyweczka itp :D Aaaa no i nie zapominajmy o szlugach, bo dodaja one +100 do rispektu wsrod gimbusow.
Z tego mam najwieksza beke xD

Opublikowano

@up popieram :D hah mnie tez te szlugi i rureczki rozpierdalaja :D ps: tez znam taką 1 ruda pizdę co z dresa w rurki i błyszczyki sie przerobił :D ale to moj wróg nr 1 a wiec sie nie przejmuje :)

Zgodzę sie z opinia niektórych lecz chodziło mi bardziej o porównanie .. Ja sie tak napszyklad nie zachowywalem .. Chodz zdarzało sie przyjść do domu zaj.. W 3 dupy z kumplem i koleżanka jako alibi :D ale nie klucilem sie byle co z rodzicami albo nie wiem nie odwalalem jakiś tam akcji .. Chodz zdarzało sie byc na komisariacie ale to dawne czasy i to z znajomymi i było nawet zabawnie :P ale mniejsza .. , teraz to po szkole przychodzą do domu nie maja żadnych obowiązków ich rodzice nawet nie wymagają czasami by posprzątali pokój ! To jest juz przesada .. Ja wyrażam swoją opinie i chce by inni tez ja wyrazili .

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Dzisiejsza młodzież? Uważam, że to w większości osoby z niskim ilorazem inteligencji nie potrafiący wyrazić swojego zdania. Jak jedna osoba powie coś i zaciągnie za sobą parę osób to i reszta bojąca się zachować inaczej (nie wiem z jakiej przyczyny) idzie za nią.

Ja jestem odmieńcem. Całkowicie innym od swoich rówieśników. Mam tylko paru przyjaciół którzy są na pewno prawdziwymi przyjaciółmi.

0tp3.jpg

Opublikowano

Dzisiejsza młodzież? Uważam, że to w większości osoby z niskim ilorazem inteligencji nie potrafiący wyrazić swojego zdania. Jak jedna osoba powie coś i zaciągnie za sobą parę osób to i reszta bojąca się zachować inaczej (nie wiem z jakiej przyczyny) idzie za nią.

Ja jestem odmieńcem. Całkowicie innym od swoich rówieśników. Mam tylko paru przyjaciół którzy są na pewno prawdziwymi przyjaciółmi.

Przyjaciela ma sie tylko 1 zapamiętaj ;) ale jest tez w tym troche prawdy ponieważ nie każdy ma takie zachowanie itd

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Sam nie reprezentujesz wyższego poziomu od nich.

Co ci kurwa do tego czy ktoś nosi rurki? Podobają mu się to niech nosi. To mu będzie ciasno w jajeczkach a nie tobie.

Opublikowano

Sam nie reprezentujesz wyższego poziomu od nich.

Co ci kurwa do tego czy ktoś nosi rurki? Podobają mu się to niech nosi. To mu będzie ciasno w jajeczkach a nie tobie.

Czytaj tez komentarze bo widze ze wchodzisz tutaj tylko by sobie posta nabić ;)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Fakt, zachowanie dzisiejszego młodego pokolenia jest przerażające. Ten styl ubierania się, ogólnie styl bytu ... porażka. A najśmieszniejsze są te dziewczynki z "aska", belebers czy tam directioner. Ale słuchajcie, co w takim razie mówili nasi dziadkowie/pradziadkowie na tamtejszą młodzież? Zmagamy się z tym samym problemem

Opublikowano

Jak widzę takie cipeczki w rurkach to aż mi się glan rozpędza...

To jest aż śmieszne, a jeszcze bardziej śmieszne są osoby tolerancyjne. Żal mi was naprawdę.

shoob.png

Opublikowano

Jak widzę takie cipeczki w rurkach to aż mi się glan rozpędza...

Nie wiem, co gorszę, śmierdzący kuc, czy baba w rurkach. Ja jebie xD

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Jako profesor od spraw psychologii, wykładałem i ówdzie po różnych gimbazach.

Zauważyłem że większość postów na tym forum to zwyczajne trolle i bóle dupy,

spowodowane to jest zbyt długim przesiadywaniem w internetach.

To internety podświadomie w nas wytworzyły znienawidzenie ku "jajo ściskom"

inaczej znanymi jako rurkowcom, nie lepiej oszczędzić sobie nerwów i dać se spokój?

Jednym głupim postem w te czy, we w te nic nie zmienisz. Jak ktoś lubi rurki to będzie je nosił,

tak jak ja:

http://www.mpcforum.pl/topic/1019383-rurki-mi-spadaja/

Zajrzyj na bloga -> Click

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...