Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem, zacinki, bluescreen.

Lubie_Lody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moj komputerek ma juz kilka lat, ale trzymal gry w ktore najczesciej grywalem (lol nq wysokich etc). Od 3 dni mam z nim klopot. Gdy gram w lola zacina mi sie caly komputer (lapie laga na 2-10 sekund) i odwiesza sie. Robi sie tak tylko gdy gram. Macie moze jakies pomysly co by tu zrobic z nim? Do gwiadki miesiac a wtedy dostane jakiegos nowego kompa. Chce troche jeszcze pograc nie wymieniajac zbytnio nic. Podzespoly:

grafika: nvidia geforce 8600 256mb

procesor:intel® core2 CPU 6300 @ 1.86GHz

zasilacz: tracer 4live 350v .

nie sadze, ze to wina zasilacza, bo dzieje sie to tylko podczas grania. Jakies pomysly?

Opublikowano

Daj screan z programu crystal disk info. A tak że pokaż jakie masz temperatury bez obciążenia i z obciążeniem programem furmark. Możesz też przeskanować komputer w poszukiwaniu wirusów. I ewentualnie możesz zrobić memtest86+.

Opublikowano

Screen z crystal disk info:

Temp. bez obciazenia:

Temp. z obciazeniem

Nie zrobilem do konca (podczas tego testu co tam jest doszlo prawie do 80 stopni, wolalem wylaczyc zeby kompa nie zjarac=.-)

To chyba wtedy moje problemy sa zwazane z temperatura. Jak mozna ja "zrzucic"?

Opublikowano

Ten screan z crystal disk info daj jeszcze raz, ale taki w którym będą widoczne wszystkie wartości z listy. Temperatury też najlepiej jak byś dał pod obciążeniem. Tylko że nie samą kartę graficzną a też procesor, który obciążysz programem prime 95.

Ale bez obciążenia ta karta ma trochę wysoką temperaturę, choć musisz podać tą pod obciążeniem by coś dokładniej powiedzieć.

Jeśli temperatura karty doszła do 80*C to dobrze by było wyjąć tą kartę i wyczyścić radiator z kurzu a tak że wymienić pastę termo-przewodzącą. Ta temperatura przy tej karcie to nie jest jeszcze bardzo wysoka, choć lepiej było by ją zmniejszyć.

Tak że warto całą obudowę wyczyścić z kurzu i chociaż trochę ułożyć kable w obudowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...