Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Battlelet Guide #7 Aatrox - Die, llike a hero. Jungle Guide.

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ygdR0BL.jpg

Witam mpcowicze i zapraszam do mojego tutoriala dot. Aatrox'a.

Chcesz zobaczyć inne moje poradniki? Zajrzyj do Sygnatury!

______Wprowadzenie______

Aatrox jest jednym z rzadszych picków, ale i jednym z potężniejszych, dobra pasywka, dwa CC i OP Heal/DMG z W połączone z Range i AS Ulti jest jednym z najbardziej Overpowered połączeń w grze.

______Spis Treści______

1.Zalety i wady

2.Umiejętności i rady

3.Skille przywoływacza

4.Runy

5.Specjalizacje

6.Build

7.Opis faz

8.Końcowe słowa

______Zalety i wady______

• Clear Time - topka.
  • Sustain (W).
  • CC (Q i E).
  • Pasywka
  • Escape
  • Jest OP prawie w każdej fazie gry, prawie bo wysypuje się w późnym late'cie.
  • Podatny na CC (każde CC go niszczy)
  • Wymaga myślenia (używanie W i wykorzystywanie pasywki w dive'ach)

______Umiejętności i rady______

Co do umiejętności odsyłam was tutaj:

Po co wklejać to samo ? :)

http://pl.leagueoflegends.wikia.com/wiki/Aatrox

Pasyw Komentarz - OP Pasywka, lepsza od Zaca i Anivii bo nie można nas zniszczyć podczas pasywki, możemy wytamingować Flash>Q do ucieczki odraz po pasywce.

!Pasyw Rada - Zawsze utrzymuj pasywke na wysokim poziomie (da więcej healtha przy odrodzeniu z pasywki i troche AS'u).

_________________________________________________________________________________________________
Q Komentarz - Nasze CC i Gap Closer, dużo nie trzeba mówić.

!Q Rada - Rada? Trafiaj środkiem skilla, tylko wtedy uzyskasz podrzucenie.

_________________________________________________________________________________________________
W Komentarz - Nasz OP skill dający sustain i DMG zależnie od trybu skilla.

!W Rada - Zapamiętaj sobie jedno: Masz powyżej 50% HP używaj DMG, masz poniżej 50% HP używaj LifeStealu.

E Komentarz - Nasz pierwszy skill do maksowania, slow i DMG, czego chcieć więcej.
!E Rada - Dobry do uciekania i ganiania, dość spory slow i pokaźny DMG, staraj się zawsze trafiać.

R Komentarz - Nasz najbardziej OP skill. Przydaje się w sytuacjach kiedy brakuje nam kilka centymetrów do enemy.

!R Rada - Rada? Używaj zawsze jak jest taka możliwość. Razem z R i 2/3 potkami HP możesz na 6 lvlu zrobić solo Dragona.

______Combo______

Gank:

Aatrox.Cena_Krwi.jpg[W DMG] ||Aatrox.Ostrza_Udr%C4%99ki.jpg[E] ||Aatrox.Mroczny_Lot.jpg[Q] ||Aatrox.Ostrza_Udr%C4%99ki.jpg[E]

TF:

Aatrox.Cena_Krwi.jpg[W DMG] Aatrox.Masakra.jpg[R] ||Aatrox.Ostrza_Udr%C4%99ki.jpg[E] ||Aatrox.Mroczny_Lot.jpg[Q] ||Aatrox.Ostrza_Udr%C4%99ki.jpg[E]

4B8u7ZJ.png

Masksujemy E, E i tylko E. (Taka sama metoda działania jak u Xina, którego może kiedyś opiszę).

______Skille Przywoływacza______

TGhPP3Z.pngy8t1srp.png

______Runy______

OedKKRd.png

______Specjalizacje______

bs8qFqX.png

Innych obecnie nie ma. Może kiedyś ktoś wymyśli lepsze.

______Build______

Start :

w7QKb6v.gif2UfCY3Y.png

Można iść w Maczete, ale po co jak Doran da nam więcej a Aatrox wytrzyma z jednym potem dzięki W.

Core:

o6FdF0u.gifUAwywAP.gifyRr9FaW.png

BotRK łączy się dobrze z naszym W i zapotrzebowaniem na AS, troszkę tankowatości da nam SoAG.

Enemy ma sporo AP:

KSuC7VJ.jpg

Enemy nas focusuje:

7ZEPULa.png

+Double GA z pasywki, OP.

Enemy Roamuje i potrzeba counterganków:

Boots_of_Mobility_item.png

HP?:

Hg28OLQ.png

Składaj kiedy enemy na zbalansowany DMG i nie można się ustawić tylko na armor lub m.resist.

Support nie składa Locketa?:

TzoOVXG.png

Więcej sustainu!:

j7Oojxr.png

Enemy posiada za dużo AS (np. Vayne)?:

hkBx1N0.jpg

______Opis faz______

Early:

Idziemy do Blue (Fioletowi) lub do Reda (Niebiescy) i zaczynamy z leashem. Jeżeli mamy 100% pewność że enemy nie invaduje to smiteujemy odraz Buffa kiedy się zrespi, wtedy Smite zdąży się odładować gdy dojdziemy do Blue/Reda (zależnie od startu).

Gankuj! Jeżeli jungler nie dał ganka ma max 3-4 lvlu to równie dobrze można grać bez junglera.

Mid:

Czyli okolice 6lvl+, zapamiętaj że z Ulti i 2/3potkami jesteśmy w stanie sami zrobić smoka.

Late:

Baron+ TF'y, twoim zadaniem jest wbić się w APC/ADC (zależnie co bardziej sfeedowane) pełnym combo.

Aatrox łatwo skontruje:

2HmKJU6.jpgymfZXjO.jpg

IMpRTrY.pngIRFpnKG.pngGXkWJLY.png

Będzie nam trudno z:

rtvgrZL.pngwhShl1k.png

2W0Dzir.pngSzO4a9P.pngX08xx7s.png

Reszta to tzw. "Skill matchup" - Kto lepszy, ten wygra (kto lepiej dodguje spelle, kto wykona szybciej combo itp).

______Końcowe słowa______

Kolejny tut, mam nadzieje że was już nie zanudzam.

Dzięki wszystkim którzy przeczytali większość a nie zerknęli tylko na bulid i poszli niżej hejcić :)

Nawet Azjaci nie są w stanie pokonać Aatroxa!

Opublikowano

Teraz raczej powinno się budować latarnie ze względu że daje 40% kasy z mobków. Imo core to tylko latarnia i BoTRK i reszta to według uznania. Maksuje się tylko E :)

Do rad w Q dodaj że żeby podrzucić to musisz trafić tym środkowym kółkiem :) W tutcie jest tylko build, runki i masterki = ubogo. Na ganku też można używać ulta bo ma mały CD a daje sporo range

@Down

no właśnie, że nie lubię latarnii :) Ale kasa zawsze przydatna. Mówię że maksuje się tylko E, zawsze. Nie mówię że masz źle..

BTW. Dopisz żeby stale napełniać pasywkę bo daje nam sporo atak spidu :)

Opublikowano

Teraz raczej powinno się budować latarnie ze względu że daje 40% kasy z mobków. Imo core to tylko latarnia i BoTRK i reszta to według uznania. Maksuje się tylko E :)

Do rad w Q dodaj że żeby podrzucić to musisz trafić tym środkowym kółkiem :) W tutcie jest tylko build, runki i masterki = ubogo. Na ganku też można używać ulta bo ma mały CD a daje sporo range

Niby tak, ale wtedy jesteśmy papierem, dlatego wole SoAG. Masz maksowanie E, więc o co chodzi? :D

Do Q zaraz dopisze.

Pamiętaj że to jest MÓJ styl grania ;) Ty wolisz latarnie, ja wole SoAG.

@UP.

Zaraz dopisze do rady pasywki.

Opublikowano

Jesteś w tej platynie i nadal używasz określenia "OP". Coś z Tobą nie tak. W tej grze nie ma "OP" postaci i żadna z nich nie ma "OP" skili.

Opublikowano

Jesteś w tej platynie i nadal używasz określenia "OP". Coś z Tobą nie tak. W tej grze nie ma "OP" postaci i żadna z nich nie ma "OP" skili.

Używam bo mogę :) Dla mnie OP to po prostu coś dobrego, a nie wychodzącego za skalę.

Przyznasz, że w porównaniu do Shaco każda inna postać jest OP ;)

Opublikowano

Przetłumacz "OP" na polski i zobaczymy czy wyjdzie Ci coś dobrego.

@Btw. tak jak Ty to mówisz(i większość ludzi) "OP" może być każda postać. Wystarczy nią umieć grać...

Opublikowano
Opublikowano

Luz, używasz jak chcesz, rozumiesz jak chcesz. Ale jest to lekko alogiczne, gdyż samo słowo OP znaczy co innego ;c. Anyway, tutoriale są w porządku.

Opublikowano
Opublikowano

Może wynika to z tego, że ja "OP" rozumiem jako coś lepszego od pozostałych rzeczy. Jak widzimy, każdy rozumie to po swojemu :). Nie spinaj, bo nie po to napisałem komentarz.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...