Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam słuchawek

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Szukam dobrych słuchawek z mikrofonem lub bez. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku i żeby słuchawki były wygodne. Przedział cenowy to 200-400zł.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Razer electra ( do wszystkiego )
Razer Kraken pro (do grania)
Mam obie opcje i jestem b.zadowolony.
Kraken pro są nie samowicie wygodne (jak na moją głowe). Mogłem grać 6h i mnie ani głowa, ani uszy nie bolały ^^

Opublikowano

Ta, kup razery i wywal hajs w błoto. xdd Masz parę możliwości, cale z recablingiem albo jakieś superluxy. Nie wydasz dużo kasy, a słuchawki są dobrej jakości. Zastanów się na 681 evo

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Dużo zależy od tego, czego chcesz na nich słuchać, czy wykorzystasz również do gier itp.

Ta, kup razery i wywal hajs w błoto. xdd Masz parę możliwości, cale z recablingiem albo jakieś superluxy. Nie wydasz dużo kasy, a słuchawki są dobrej jakości. Zastanów się na 681 evo

Popieram. CAL recablowane albo Superluxy (681 - tanio i dobrze) będą spoko :)

Godne uwagi są też Fostexy T-7 (o ile dobrze pamiętam to są na przetwornikach Fostera, tak jak CALe). Jednak to są słuchawki dla tych, którzy wolą dźwięk neutralny, bez wybijających się pasm. Możesz jeszcze ogarnąć AKG K518. Wiele osób uważa, że są przebasowane, ale ja akurat czasami to lubię. Fajnie izolują, ale póki pałąk się nie dostosuje, to działają na głowę jak wyciskarka do owoców xD) Używam od kilku lat i mogę polecić.

#don't care

Opublikowano

668B + ZM-MiC1, a za resztę kasy jakiegoś xonara bo mimo, że superluxy przyzwoicie sobie radzą na integrze, jednak warto zainwestować w coś lepszego ;-)

EMPTY :C

Opublikowano

Osobiście nie jestem fanką słuchawek gamingowych. Dla kogoś, kto naprawdę ceni sobie jakość dźwięku w muzyce - odpadają. Jeszcze się nie spotkałam z nauszniakami tego typu, które radziłyby sobie z tym zadaniem dobrze (lub porównywalnie do modeli podanych w powyższych postach). IMO nie ma sensu wywalać pieniędzy na etykietkę "for gamers". To Ci powie każdy pasjonat rynku słuchawkowego. No chyba że nie zależy Ci na świetnym odsłuchu muzyki (bo w sumie nie określiłeś dokładnie, do czego będą miały służyć) i chcesz lekką ręką wydać kilka stów :P

#don't care

Opublikowano

Mogę wydać kilka stów, a słuchawki będą głównie używane w domu do laptopa czyli youtube/skype/ts. Nie muszą być gamingowe . Szukam setu słuchawki + mikrofon, który może być osobno. W obecnej chwili posiadam CAL oraz steelseries spectrum 5xb w których wysiadł kabel, a cale mi pękły w miejscu zawiasu do obracania. Najlepiej jakby okalały uszy i było z rodziaju tych, które nie przepuszczają muzyka na zewnątrz i innych dźwięków do środka.

fiR919k.png

Opublikowano

Mogę wydać kilka stów, a słuchawki będą głównie używane w domu do laptopa czyli youtube/skype/ts. Nie muszą być gamingowe . Szukam setu słuchawki + mikrofon, który może być osobno. W obecnej chwili posiadam CAL oraz steelseries spectrum 5xb w których wysiadł kabel, a cale mi pękły w miejscu zawiasu do obracania. Najlepiej jakby okalały uszy i było z rodziaju tych, które nie przepuszczają muzyka na zewnątrz i innych dźwięków do środka.

W takim razie polecam propozycje z pierwszych postów + dokupić majka Zalmana. Wszystkie wymienione tam modele są nauszne (najlepszą izolację dźwięków otoczenia mają K518). Weź pod uwagę, że niektóre słuchawki są ciężkie do napędzenia zintegrowaną kartą.

#don't care

Opublikowano

Hmm mam zintegrowaną kartę, bo jest to laptop. Zastanawia mnie jeszcze taka opcja słuchawki + dźwiękowa zewnętrzna.

fiR919k.png

Opublikowano

Mam Tesoro A1 Kuven Angel i polecam.

Hmmm zainteresowały mnie te słuchawki. Jak z jakością dźwięku i mikrofonu ?

fiR919k.png

Opublikowano

Superlux HD 681 Evo. (Na profilu mam unboxing)
no zajebiste słuchafony za około 200zł.
Nie bierz żadnych Razerów, Beatsów czy innych "znanych i rekomendowanych" bo za markę też się płaci... co nie zawsze idzie w parze z jakością.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Hmmm zainteresowały mnie te słuchawki. Jak z jakością dźwięku i mikrofonu ?

Jakość dźwięku jest wyśmienita, dobrze wyciszają otoczenie, a mikrofon najlepiej się sprawdza na TS3, ale na Skype, też nie jest tak źle. Dzięki dźwiękowi warto!

Opublikowano

Chodziło mi głównie o czystość mikrofonu. Zastanawiam się czy nie będzie szumów jak przy kręceniu betoniarką.

B.

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...