Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lubicie najbardziej w świętach?

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hmm.. Święta lubię za ich niezwykłą oprawę: przepiękne świąteczne dekoracje, pachnącą choinkę, nastrojowe kolędy oraz pasterkę <3
Za przepyszne świąteczne jedzenie, któremu ciężko jest się oprzeć.. Za ludzi, z którymi można tak po prostu być..
Święta lubię również za to, że zwalniają one tempo, dzięki czemu można oddać się refleksji.. zastanowić się nad rzeczami, które umykają nam na co dzień.
Na koniec dodam, iż żałuję tylko, że przygotowań do nich jest mnóstwo, że trzeba czekać na nie cały rok, a one tak szybciutko mijają...
No ale cóż, tak już jest.. ;)

standard (1).gif

Opublikowano

Jedyna rzecz...

Świąteczne odcinki świata według bundych, a że ich Polsat nie puści bo serial pełen kontrowersji był. To nic szczególnego.

jak nie puści? co za typy

Ja w świętach uwielbiam choinke. Potrafię siedzieć godzinami i gapić się w nią jak sroka w pipe aż się śpiący zrobie :P

Opublikowano

Lubię to, że chociaż w tym czasie ludzie zaczynają sobie przypominać o Bogu, a także o rodzinie, o możliwości rozwiązywania konfliktów pokojowymi metodami.Wiadomo, że choinka, prezenty, wspólna kolacja, śnieg są fajne, ale nie można zapominać, że to wszystko na cześć narodzin Chrystusa.

@unban kjerwa

To jesteś idiotą, bo święta, jaka sama nazwa wskazuje, służą do świętowania czegoś, w tym przypadku przyjścia na świat Syna Bożego i każdy kto nie nie jest chrześcijaninem, nie ma prawa obchodzić tego święta.Mogą sobie obchodzić święto Mikołaja - krasnala, coca - coli, choinki, prezentów, spotkania z rodziną, ale nie Bożego Narodzenia.A to, że większość ludzi tak robi, to świadczy tylko i wyłącznie o ich głupocie i niewiedzy.Z rodziną można się spotkać zawszę.

Opublikowano

Lubię to, że chociaż w tym czasie ludzie zaczynają sobie przypominać o Bogu, a także o rodzinie, o możliwości rozwiązywania konfliktów pokojowymi metodami.Wiadomo, że choinka, prezenty, wspólna kolacja, śnieg są fajne, ale nie można zapominać, że to wszystko na cześć narodzin Chrystusa.

Ja to mam w chuju narodziny jakiegoś Krzyżaka.

Święta są do spotkań z rodziną.. w tym dniu jest inaczej :] w znaczeniu pozytywnym.

Założe się, że większość ma takie samo zdanie i traktuje święta jako możliwość zjazdu rodziny, a nie czczenia rzekomych bogów.

Opublikowano

Aktualnie najbardziej uwielbiam fakt, że w święta mogę pojechać do domu na długo (bo około 2 tyg.) i spędzić ten czas z rodziną, której na co dzień nie widuję. Jest to jedyny okres prócz wakacji, gdy mogę spędzić tam tyle czasu. Prócz tego standardowo, jak przez całe życie, cenię zimowo-świąteczną aurę, choinkę, lampki oraz muzykę, którą puszczają w radio, Kevina, zupę grzybową i pierogi babci, a przede wszystkim to, że faktycznie jest jakoś inaczej, lepiej. Pomimo tego, że jestem już stara, święta są dla mnie tym, czym są dla prawie każdego dzieciaka.

#don't care

Opublikowano

A ja najbardziej lubię dawać prezenty i patrzyć na uśmiech drugiej osoby.

A tak to wiadomo, ciepło w domu, a mróz za oknem, obfity stół, choinka.

Opublikowano

Mieszkam poza polską ;> Święta tutja wyglądają nieco inaczej... ludzie dbają bardziej o wygląd domów, choinki są zajebdbiaszcze! :D ogólnie najbardziej mi się podoba klimat świąt, to jak ludzie kupują dla swoich bliskich prezenty itd... itd

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja najbardziej w świętach lubie zapach ciast i potraw oraz przystrajanie choinki słodyczami. Mamy taką tradycję, że co roku wymyslamy inną "słodką" choinkę:D W tym roku zaopatrujemy się w takie nadziewane cukierki - http://www.argo.net.pl/pl-PL/cukierki_nadziewane.html i dekorujemy cała, od góry do dołu :D Sama wybierałam cukierki już zamówilismy 3 pudełka :D:D:D Polecam świetna zabawa z rodziną :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...