Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Minecraft na VPS

kajokin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę nad założeniem sporego serwer Minecraft na VPS.

Co powiecie o tej ofercie?

VPS Starter OpenVZ
25.00 zł miesięcznie

Procesor: 3.2 GHz
RAM: 3 GB
SWAP: 512 MB
Dysk twardy: 50 GB SSD
Limitu transferu: BRAK
Panel HyperVM: TAK
Gwarancja SLA: 99.9%
Wirtualizacja: OpenVZ
Kopia zapasowa: TAK
Port: gwarantowane 25 MBit
Konto ROOT: TAK
Pomoc techniczna: 24/7
Opcja edycji pakietu: TAK

Znalazłem taki poradnik:

Czy myślicie, że to dobra oferta?

Czy poradnik jest poprawny???

Dzięki za odpowiedzi!

Kajo

korwin.gif

Opublikowano

jak mówisz o wielkim projekcie to na pewno nie ten vps max ile daje tam slotów to może 20-25 jeśli zrobisz taki serwer to nikt na niego nie wejdzie bo powie sobie tak"Znowu jakieś gówno które jest zrobione przez dzieci" ale może być tez tak ze "Zajebisty serwer ale mało slotów" musisz pokazać mapkę itp a serwer może wypali raki nie dam sobie uciac

Logo_IGracze.png

Opublikowano

3gb trochę mało na "spory" serwer. Spory powinien mieć moim zdaniem minimum 200...

PS 200 slotow oczywiscie ;)

Ps2 dobry serwer tworzy sie nie kilka dni, a kilka miesięcy, pamiętaj o tym przy swoim projekcie ... I powodzenia :)

Opublikowano

Myślałem o ok 40 slotach na start (na razie myślę nad sprawami technicznymi, potem będę ogarniał typ serwera, mapkę itd...)

korwin.gif

Opublikowano

To moim zdaniem zabierasz sie za to od dupy strony. Juz powinieneś wiedzieć co chcesz robic - jaki typ serwera, i do tego dopasować maszynę i ilośc slotow. Bo np taki RPG moze mieć znacznie mniej aniżeli survival + frakcje.

Opublikowano

Dobra oferta lecz na mały serwer. Jeżeli możesz podaj mi hosting gdzie tak tanio... Byłbym wdzięczny :)

mintshost.pl

To moim zdaniem zabierasz sie za to od dupy strony. Juz powinieneś wiedzieć co chcesz robic - jaki typ serwera, i do tego dopasować maszynę i ilośc slotow. Bo np taki RPG moze mieć znacznie mniej aniżeli survival + frakcje.

Dzięki za uwagę :)

korwin.gif

Opublikowano

Tez chciałem robic serwer - RPG ale jak poczytałem o meumcraft to pomyślałem "z czym do gościa..." ;)

Opublikowano

mintshost.pl

[...]

Parametry techniczne(patrząc od strony oferty) całkiem spoko, sam go mam zakupionego na 3 miesiące, niestety nie licz na serwer, który będzie "stał" bez przerwy, mi już go kilka razy wyłączyli(powód: zbyt duże obciążenie ich łącza o.O), nawet nie napisali, że chcą go wyłączyć(dokładniej to zablokować). Support mało ogarnięty, pytają się mnie co tak zajmuje łącze, odpisuje im, a oni odpisują "o tym to my wiem" o.O Polecam poszukać jeszcze innych ofert(hostingów), na 40 slotów raczej bym nie liczył na tym serwie...

Opublikowano

Parametry techniczne(patrząc od strony oferty) całkiem spoko, sam go mam zakupionego na 3 miesiące, niestety nie licz na serwer, który będzie "stał" bez przerwy, mi już go kilka razy wyłączyli(powód: zbyt duże obciążenie ich łącza o.O), nawet nie napisali, że chcą go wyłączyć(dokładniej to zablokować). Support mało ogarnięty, pytają się mnie co tak zajmuje łącze, odpisuje im, a oni odpisują "o tym to my wiem" o.O Polecam poszukać jeszcze innych ofert(hostingów), na 40 slotów raczej bym nie liczył na tym serwie...

Szkoda, bo jak na razie to jedyny hosting VPS z tak niskimi cenami, za tak dużo RAM-u...

Macie pomysł na inny dobry hosting ilość RAM-u/cena

korwin.gif

Opublikowano

Szkoda, bo jak na razie to jedyny hosting VPS z tak niskimi cenami, za tak dużo RAM-u...

Macie pomysł na inny dobry hosting ilość RAM-u/cena

a wez sproboj fiberhost - masz 30 dni okresu probnego - jak Ci sie nie spodoba zawsze mozesz zrezygnowac, a przynajmniej wyprobojesz.

PS. Ja jak myslalem nad zalozeniem to po przeanalizowaniu wielu ofert wybralem wlasnie tego providera.

Opublikowano

a wez sproboj fiberhost - masz 30 dni okresu probnego - jak Ci sie nie spodoba zawsze mozesz zrezygnowac, a przynajmniej wyprobojesz.

PS. Ja jak myslalem nad zalozeniem to po przeanalizowaniu wielu ofert wybralem wlasnie tego providera.

Miałem już do czynienia z FH - po wykupieniu na próbę małego serwera, nie ruszył (technicy źle ustawili porty), pomoc techniczna odezwała się po parunastu godzinach... Chciałbym VPS, a nie serwer wirtualny.

Chyba jednak odważę się spróbować, bo przeszperałem każdy kąt w internecie i oferta wydaje się baardzo atrakcyjna...

Jesli macie pomysły na dobry hosting VPS, piszcie!!!!!

korwin.gif

Opublikowano

No to powiem tak ja sie na VPS nie znam ale trzymam kciuki i jak będzie serwer to daj znać na PW

Spoko, dzięki ;)

korwin.gif

Opublikowano

Własnie kupiłem tam VPS'a i czekam. Jak dostanę to powiem co i jak.

Ok, to napisz na PW, jak... :D

korwin.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...