Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dot. czytnika ebooków

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem czytnika ebooków i mam kilka pytań.

Czy trzeba kupować ebooki czy można jakoś ściągnąć z internetu (nie koniecznie legalnie)? Czy te legalne (kupowane) są drogie?

Jakie formaty obsługuje?

Taki z internetem obsługuje np. facebooka albo youtube czy tylko zwykłe strony jak mpc?

Czy w ogóle się opłaca się wydać te 350 zł na taki czytnik czy lepiej nie wiem... wypożyczać książki z biblioteki?

Opublikowano

Osobiście mam kindle 5 i mam na nim około yyy duużo książek ;) Cała moja biblioteczka w kieszeni. Do tego nie bolą mnie oczy jak na nim czytam. Książki są dość drogie ale znajdziesz wiele legalnych darmowych na internecie. Mój obsługuje wiele formatów dokumentów, musisz zobaczyć specyfikacje :f MPC sobie mogę przeglądać, Fb też, ale jeden minus, nie mam kolorowego wyświetlacza, yt nie działa. Moim zdaniem lepsze to niż książki ;)

Opublikowano

No poczytałem trochę na google o tym Kindle 5 i chyba to jest jeden z najlepszych czytników, no nie? Jaka jest sytuacja z wyświetlaczem? Kuzyn mi mówił, że to jest jak papier. Ja dość często czytam na smartphonie w nocy, ale oczy trochę bolą. Ma on jakieś podświetlanie czy da radę tylko w dzień czytać?

Opublikowano

Nie ma podswietlania. Podwietlanie ma kindle paperwhite (ok. 700zl). Ale do kindle 5 są fajne etui z lampkami, dość poreczne ;)

Ekran dosłownie jak papier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...