Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-sport

Wasilu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam kilka pytań do ludzi którzy znają się na e-sporcie. Więc tak. Od niedawna zacząłem się interesować e-sportem, trochę poczytałem, pograłem. Ale do rzeczy. Więc moje pytania brzmią następująco :
1.Jak zostać e-sportowcem ?
2.W jakie gry warto grać żeby się szkolić? Z tego co wyczytałem, to League Of Legends jest coraz bardziej popularny. A co z counter-strike ?
3.Jak to się odbywa. Wiem, że np, Jedzie się do jakiejś hali, na turniej. Gra się z drużyną . No i moje pytanie dotyczy tej drużyny, jak już bym pojechał na jakieś zawody, to musiałbym mieć swoją drużynę? Czy może jacyś ludzie dobierają ? Czy też gram sam?

Co do moich pytań to na razie tyle. Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napisze. A teraz czekam na wasze odpowiedzi.

nrhr.png
Opublikowano

w lolu sam tworzysz drużyne/dołączasz do jakiejś musicie być naprawde dobrzy i zauważeni, co jakiś czas są wybierane 16 najlepszych zespołów z 2 regionów i walczą o miejsce w zawodach

<>

Opublikowano

w lolu sam tworzysz drużyne/dołączasz do jakiejś musicie być naprawde dobrzy i zauważeni, co jakiś czas są wybierane 16 najlepszych zespołów z 2 regionów i walczą o miejsce w zawodach

No dobra, to mamy odpowiedź co do lola. A jak jest z cs'em?

nrhr.png
Opublikowano

Szczerze? Bardziej się opłaca grać w Dote niż w LoLa jeśli chodzi o aspekt e-sportowy. Jest masa turniejów, w Polsce coraz więcej. Pule są na prawdę ogromne, np. na the international 3 zwycięska drużyna zgarnęła UWAGA: 1,5mln dolarów. Drużyna która zajęła ostatnie miejsce.. 40 tyś dolarów, także nie jest tak źle. Również scena esportowa stoi na wysokim poziomie w Starcrafcie.

Opublikowano

A ile osób jest w drużynach?
Czyli rozumiem, że jeżeli chce zostać e-sportowcem to teraz powinienem grać w dote, lola?

nrhr.png
Opublikowano

Nie, powinieneś grać w to w czym się czujesz najlepiej. Dota, Lol, Cs, Starcraft - co chcesz. Są również inne tytuły. Na ten moment to właśnie gry MOBA wygrywają pod kątem esportowym z resztą.

Opublikowano

w csie bedziesz miec ciezko chyba ze bedziecie grac tak jak ex esc to ok albo chociaz polowe tego poziomu jesli chcecie cos osiagnac sam sie przekonalem jacy gracze graja chociaz gram rok i mam 1.6 k h przegranych

Opublikowano

W Wocie też są, (podobno bardzo dobre nagrody) Lecz do tej gry trzeba bardzo dużo umiejętności i dobry team ;)

Tak w przybliżeniu % co jest potrzebne

- 60% Dobre rozstawienie przez dowódcę

- 30% umiejętności

- 9.99% szczęście

- 0.01% brak lagów ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...