Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

| -= Silvania.net =- | Jedyny RPG w Polsce | No-P | Questy | Własna mapa | Wlasne Pluginy | Itemy | NPC | Nowe moby | Boss | PVP | 999 slotów | Gildie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy problemy techniczne z domeną silvania.net, możecie tymczasowo połączyć się do serwera przez ip: 46.29.19.168:26674

ip - silvania.net będzie z powrotem aktywne dzisiaj lub jutro.

Przepraszamy za utrudnienia.

Opublikowano

Silvania działa już na starym ip tak jak było wcześniej - silvania.net

Opublikowano

Bardzo chciałem pograć, ale jak biorę questa, wykonuje go, a on i tak mi zostaje, i mam tak ze wszystkimi.... Liczę, że ktoś mi pomoże[Do adminów, może zresetujecie mój nick? [PRO_GAMER2000]]

Posty :3 ..::50::..::100::..::150::..::200::..::250::..::300::..                                        W grach Marrix_PL z wyjątkiem minkraftów ;3

Opublikowano

Nowe ip tsa - ts.silvania.net

@up nie rozumiem o co Ci chodzi, wszystko wszystkim działa, więc problem leży w 99% po twojej stronie.

Opublikowano

Czekałem na start Silvanii już jakiś czas i w końcu mogę wyrazić swoją opinię:

Co mi się podoba?

- Rozwojowość serwera: Widać, że Ever co chwila nad czymś pracuje, wszystko prezentuje się w miarę dobrze na reklamach, stronie itd, dodawane są nowe mapy, jakiś czas temu choinka zawitała na serwerze, podobnie, jak i łuki.

- Innowacyjność i nowatorskość: Tak, tego po Silvanii się najbardziej spodziewałem i muszę przyznać, że nie zawiodłem się, zwłaszcza spodobał mi się ostatnio dodany system aukcji, wręcz idealna rzecz dla każdego szanującego się RPG.

- Zawsze widoczny postęp expa - dobrze napisany skrypt, ciągle widoczny jest przyrost "masy"

- Widoczna korzyść ze zdobywania poziomów - różnorodność przedmiotów sprawia, że nie trzeba wbić miliona leveli, aby zmieścić się w nowe buty.

- Ładnie wykonane mapy.

- Brak lagów.

- ShopKeepers w ładnym wydaniu jako handlarze, bankierzy itd. O niebo lepsze od np. dtlTraderów.

- Rozwinięty handel między graczami, względnie wysoka pomocność i kultura graczy.

Co mi się nie podoba?

- Naprawdę mało ogarnięci moderatorzy...

- Nieliczne bugi (np. możliwość zapisania książek mających dawać graczowi doświadczenie)

- Słabo zbalansowany exp - mam świadomość, że wynika to z przeszkód, jakie postawił Wam skrypt (napisałem ostatnio bardzo podobny, ciężko zrobić, aby ilość zdobywanego expa była jakoś tam proporcjonalna do HP moba i żeby jednoczenie nie leciało po 100 książek z jednego moba). W ten sposób na 30 levelu exp leci na wilkach praktycznie bardzo podobnie a dodatkowo daje większy zysk, co np. z nekromantów (którzy notabene w przeciwieństwie do wilków takiego gracza zabić, wniosek nasuwa się sam).

- Słaby wygląd przedmiotów - o ile ten w pierwszej prezentacji jako tako wyglądał obecny wygląd mi nie odpowiada - Niepotrzebny jest spam kolorami &c i &9 przy obronie i hp (dodatkowo przy zbroi taki kolor jest, a np. przy nogawicach nie ma), a ta "rzadkość" to wg. mnie w ogóle porażka (zwłaszcza, gdy dodatkowo wypisana jest szansa na drop, o zgrozo :D), wydropiły mi raz buty o nazwie Hełm Wiatru, ale można by to potraktować jako swego rodzaju Easter-Egga, bynajmniej nie rwałem sobie z tego powodu włosów z głowy :D

- Flaga exit deny - wygląda to po prostu mało RPGowo.

- Kompas - pomysł był dobry, ale w rzeczywistości okazał się bezużyteczny.

- Skill nekromanty - o niebo lepiej wyglądałby jako witherowa czaszka, ogniste kule kojarzą mi się bardziej z magami, ale to takie moje narzekanie.

- Podkradacze expa i dropu - ahh, jak ja ich nienawidzę </3

- Autorskich pluginów tam nie znalazłem, są tylko autorskie skrypty.

- "Zakonczyly sie testy Alpha! Sprawdzcie nasz Facebook.pl/silvania.net - aby uzyskac wiecej informacji!" - po wpisaniu adresu strony ukazała mi się wątpliwej urody ciemnoskóra dziewczyna.

Serwer ogólnie jest mocno na +, jeżeli masz dosyć gry na survivalu i gimbazjalnego humoru wchodź na silvania.net, bo to serwer w sam raz dla Ciebie.

Opublikowano

Faktycznie z tym facebookiem jakaś dziwna sprawa, dzięki za wyrażenie opinii. Pluginów nie znalazłeś bo najczęściej nie są bezpośrednio wykorzystywane przez graczy. Oprócz pluginu na gildie oczywiście. Na wersję beta przygotowałem kilka konkretnych i ciekawych rozwiązań, sprawdź naszego facebooka aby się dowiedzieć co i jak.

https://www.facebook.com/silvaniarpg?ref=ts&fref=ts

Opublikowano

Bez sensu, kiedy walczę z potworkiem, on mnie odpycha (knockback :P) a ja jego nie przez co muszę cały czas cofać się do tyłu aby nie zginąć.

Sygnatury brak.

Opublikowano

Bardzo są denerwujący gracze którzy kradną itemy i exp z zabitych mobów Ever mógł byś zrobić tak aby tylko ten kto zabije mógł podnosić itemy z zabitego moba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...