Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za Duży Ping ? Możesz Go Zmiejszyć !

ampiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam :)

W tym temacie mam zamiar pomóc Wam rozwiązać nurtujący problem, którym jest zbyt wysoki PING. (lagi)

Na różnych stronach, można dowiedzieć się jak pozbyć się pingu na różne sposoby, jednak tak naprawdę nie ma żadnego "gotowego" tematu na jego zmniejszenie. Ping jest głównie zwiększony z powodu np. ściągania plików, otwarcia zbyt wielu stron internetowych czy też komunikatorów, albo też z powodu za słabego łącza :)

Również poważnym powodem pingu, jest zawirusowanie naszego systemu, przez robaki, wirusy, itp...

Zmniejszenie pingu poprzez zmianę konfiguracji systemu

Niewielka część z Nas wie o tym, że Windows XP Professional oraz Vista w podstawowych konfiguracjach uruchomione mają funkcje "UPDATE". Funkcja ta została stworzona specjalnie po to, aby rezerwować 20% przepustowości naszego łącza internetowego. Wyłączenie takiej rezerwy może zmniejszyć twój ping nawet o 5-10 ms.

Aby wyłączyć ową rezerwę należy uruchomić narzędzie "ZASADY GRUPY". Uruchamiamy je następująco: Menu Start -> Uruchom, tam wpisujemy "gpedit.msc" następnie wciskamy "OK". Na naszym ekranie ukaże się pożądane narzędzie.

Z menu po lewej stronie wybieramy "Szablony Administracyjne" następnie w głównym oknie wybieramy opcję "Sieci" potem "Harmonogram Pakietów QoS" i "Ogranicz Rezerwowalną Przepustowość". Do naszej dyspozycji mamy teraz 3 pozycje: Nie Skonfigurowano, Włączone, Wyłączone. Wybieramy opcje "włączone" i w okienku "Limit Przepustowości" (%) ustawiamy na 0 ( zero ). Następnie klikamy "Zastosuj" i OK. Teraz już możemy zamknąć okno "Zasady Grupy".

Zostaje nam teraz zrestartować komputer. Po zrestartowaniu cieszymy się pingami o 5-10 ms mniejszymi.

EDIT:

Temat proszę przenieść do głównego działu "Counter-Strike"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak naprawdę nie m się co kłócić o programy zmniejszające ping.

Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana internetu.

Niestety też mam problem z pingiem dlatego, że przeprowadziłem się i teraz mam internet radiowy.

cóż ale co zrobić ^^

Pozdrawiam. :)

Hip hop-Lekarstwo

Rap-Narkotyk

Profesionalnie nawijam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...