Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak bezpiecznie kupić konto (kradzież itp)?

BlackT3RROR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moim pytaniem jest: jak bezpiecznie kupić konto w League of Legends, aby nie zostać oszukanym. Można to zrobić z Allegro lub poza Allegro, obojętnie, ale już bardziej chodzi mi o dalszy rozwój, kiedy pieniądze zostały przelane, a my dostaliśmy dostęp do konta i maila. Mam konto, zmieniłem maila, hasło oraz dostałem informacje związane z ewentualną kradzieżą konta, ale przecież teraz ten sprzedawca, od którego kupiliśmy to konto, on może napisać do supportu z tymi informacjami i podać, że ukradliśmy to konto, chociaż było zapłacone i wszystko było OK.

Jak uniknąć takich sytuacji? Jak być pewnym, że konto już na zawsze będzie moje itp? Jak bezpiecznie kupić? ;/

Opublikowano

Z kupnem konta w lolu jest dość ciężko, dlatego lepiej odradzam ci kupić, albo kupywać tylko od zaufanych źródeł, tak jak napisałeś, może on napisać do riotu, i ty w tej sprawie prawdopodobnie nic nie będziesz miał do gadania.

Dlatego najlepiej zmarnować troche czasu, i samemu wbić 30 itp :D

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Nie ma 100% pewności, że nie zostaniesz oszukany przez sprzedawce. On założył to konto, i może napisać do supportu, że ktoś mu zmienił hasło na konto, a on je odzyska ;).

Musisz po prostu szczęściem trafić na uczciwego sprzedawce, innego sposobu nie ma.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Chyba już bezpieczniej dać konto do boostowania (jeśli chodzi ci o dywizję) ,a reszte możesz kupić za Rp champy i skiny.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Polecam Ci kupować tylko konta od poleconych sprzedawców(mających dużą ilość pozytywów),w Twoim przypadku zbytnio nic nie możesz zrobić,na razie graj może akurat dopisze Ci szczęście.

Opublikowano

Nie da się kupić bezpiecznie konta, bo osoba która je sprzedaje, może je ZAWSZE odzyskać przez support, natomiast ty do supportu napisać nie możesz, bo kupowanie kont jest nielegalne, mam nadzieję że rozumiesz :) Jak chcesz konto na 30 levelu to BoL, viktor leveling evolution i dominion exp bot, pare dni, i 30 wbija się sam.

1qQSmS3.png

Opublikowano

Wiem, że powtórzę to co mówili wszyscy, ale jedyną możliwoscią jest chyba dostanie oryginalnego maila na którym założono konto. Bo jeżeli będziesz włascicielem oryginalnego maila masz większą szansę że Cie nie wychuja, bo riot z reguły przysyła reset hasła na konto e-mail na którym zostało pierwotnie konto założone :)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

@up

Ale właściciel konta może powiedzieć ,że to właśnie wkradli mu się na maila i zmienili hasło w lolu i jest w tak zwanej dup*e.

Riot zada mu pytanie kiedy założył konto i jakie miał postać i tyle.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Jedyny prosty sposób (jeżeli chodzi o kupno konta z wysoką dywizją) to oddać konto do boostowania (za hajs). On wyboostuje i jeżeli będzie chcieć oszukać Ciebie i zmieni passy to wbijasz do supportu i po sprawie.

A koleś zgłasza sytuacje, że to konto było boostowane z innego IP gdzie prawdopodobnie koleś miał swoje konto diam/challenger i dostajesz bana.. mega bezpieczne :D

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ogółem chcę konto, gdzie nie chodzi mi o level tylko o championy i skiny, a nie będę wydawał załóżmy 50.000 RP (800 zł) na same championy, gdzie na Allegro mogę kupić za załóżmy 600 zł all championy + 70 skinów. Chodzi mi głównie oto, aby mi się opłacało kupić skiny i championy ;/

Opublikowano

Ogółem chcę konto, gdzie nie chodzi mi o level tylko o championy i skiny, a nie będę wydawał załóżmy 50.000 RP (800 zł) na same championy, gdzie na Allegro mogę kupić za załóżmy 600 zł all championy + 70 skinów. Chodzi mi głównie oto, aby mi się opłacało kupić skiny i championy ;/

Sytuacja niezmienna. Nieważne czy wydasz kasę na konto które kupiłes czy nie, liczy się też czas, a chyba nie chcesz poswięcić załózmy 10* meczy (5 godzin z zycia) na cos co potem i tak Ci zostanie odebrane?

*Cyfra tylko przykładowa, 10 to naprawdę mało :)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

nie da się kupic bezpiecznie konta do lola gdyż wystarcza historia zakupów rp czy jakoś tak i można odzyskać konto

kupuj od zaufanych sprzedawcow, pozytywy to podstawa

­

Pasjonat
Opublikowano

To zależy wszystko od tego na kogo trafisz, możesz kupić od oszusta który cię zgłosi albo od kogoś kto to robi uczciwie(np: mój kolega z gimbazy już 2 czy 3 konta kupił z silvera wbijał w miesiąc diament 1/2 i sprzedawał po 800-1000 zł)

.

Opublikowano

Tak Btw, Sprzedawca mogl ukrasc komus konto, jakiemus Noobowi ktory nie wie ze tak mozna, i sprzedac konto. Wtedy masz Konto raczej bezpieczne poki ten Noobek sie nie dowie o sposobie. A co do Normalnego Sprzedawcy to zawsze masz jakas szanse ze on sobie Odzyska konto, wiec nie polecam kupowac.

Pozdrawiam.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

100% pewności nigdy nie ma, ale najlepiej poprostu szukać kont u osób, które sprzedały więcej niż pare produktów i cieszą się wysokim zadowoleniem klientów. Wtedy wiesz, że nie jest to typowy złodziej. Druga sprawa, to to żebyś skontaktował się ze sprzedawcą i np. poprosił go o nagranie krótkiego filmu, że konta używa, albo coś - czasem ludzie poprostu wklejają lipne screeny jakichś platyn / diamentów, a potem dostajesz konto z bronze.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

omg 100% pewnosci nie ma moze zwrocic konto w supporcie pisze ci to bo na pewno nie widziales 17 postow przede mną o tym samym

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...