Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podkręcic i odblokowac procesor AMD Phentom II x@ 550 3.1

Teddy2365

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam chciałbym podkręcic mój procesor bo potrzebuje troche więcej mocy. czy ktoś mółgł by mi powiedziec jak to bezpiecznie zrobic ?? Słyszałem ze mozna na tym procku odblokowac 2 dodatkowe rdzenie jezeli to prawda byłbym wdzięczny jezeli ktoś by mi i w tym pomógł :D

Opublikowano

Obeszło się bez wymiany chłodzenia temp na procku mam podczas gry 52 C (bez podkręcenia) odblokowanie przebiegło bez problemów tylko taka mała rada przed próbą odblokowania lepiej bedzie jak zaktualizujecie sb bios do najnowszej wersji :P

Opublikowano

Obeszło się bez wymiany chłodzenia temp na procku mam podczas gry 52 C (bez podkręcenia) odblokowanie przebiegło bez problemów tylko taka mała rada przed próbą odblokowania lepiej bedzie jak zaktualizujecie sb bios do najnowszej wersji :P

Temperatury OK, ale uszy całe ? Te Phenomowe BOXy to odrzutowce : )

Opublikowano

Heh też myślałem że bedzie głośno ale co dziwne poziom ,,hałasu" komputera się nie zmienił. Tylko chcem zaznaczyc że ja nie podkręcałem tylko odblokowałem 2 rdzenie nice więcej :D (jednak nie ma porrzeby podkręcać ) wszystko stabilnie max tem to 65 C

Opublikowano

Heh też myślałem że bedzie głośno ale co dziwne poziom ,,hałasu" komputera się nie zmienił. Tylko chcem zaznaczyc że ja nie podkręcałem tylko odblokowałem 2 rdzenie nice więcej :D (jednak nie ma porrzeby podkręcać ) wszystko stabilnie max tem to 65 C

Głośno to nawet na under jest...

Po prostu to chłodzenie BOX to jakaś porażka.

Jak będziesz podkręcać, co warto zrobić bo procesor do najmocniejszych już nie należy to zaopatrz się w chłodzenie. Twoje uszy powinny zaznać trochę spokoju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...