Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

l0si0x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka mam od 2-3 dni pewien problem. Gram na serwerze hardcore MCHC i wszystko ładnie śmiga do czasu. Mogę grać godzinami siedząc w tej samej okolicy lecz jeśli przejde załóżmy te 2k kratek nagle mam spadki fps do 0 na około 5 sekund i tak do czasu doputy nie wyłącze i włącze MC.
Specyfikacje techniczne:
Procesor intel core i7 cztero rdzeniowy
Grafika na której chodzi MC GeForce GT 640 a druga nie używana ponieważ mam lapka to intel HDGrapic4000
Mam 4 GB ramu do mc 1gb
Na dysku C mam Wolne 370 GB na 450 GB możliwych a na D 380 GB na 460 możliwych
Rejestry czyszczone. Mam wgrany Optifine i wszelakie aktualizacje zainstalowane . Prosze o pomoc Pozdrowionka

Opublikowano

Zaaktualizuj biblioteczki LWJGL

Od minecrafta 1.6 odbywa się automatyczna aktualizacja bibliotek lwgl.

Pytanie: Czy twój laptop się grzeje ?

Jeśli tak przeczyść komputer sprężonym powietrzem i wymień pastę termprzewodzącą. Jeśli się boisz, że coś zepsujesz możesz dać laptop do serwisu komputerowego, tam ci zrobią ten zabieg za ok 40 zł.

Mam jeszcze dla ciebie kilka rad:

-ustaw plan zasilania na wysoką wydajność

- kliknij windows + r i w oknie uruchom wpisz %temp% usuń z tamtąd wszystkie pliki. Niektóre mogą wymagać ich zniszczenia nawet z trybu awaryjnego.

- pobierz advanced system care. Wg mnie jest to najlepszy program optymalizacyjny na rynku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...