Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 okno ok, drugie lag i nagłe odlagowanie ? WTF

Groxiu1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam od czasu formatu dysku pewien problem, a mianowicie - gram sobie na privach metina na 2 okna - Buff + główna postać. Wszystko śmiga jak należy lagów w grze nie ma, jednak gdy np. buffnę sobie postać główną i przejdę do okna właśnie tej postaci głównej bez minimalizowania tamtego (po prostu jest pod spodem) to wszystko jest ok, jednak gdy chce się znowu buffnąć to w oknie buffa nagle się wszystko odlagowywuje, tak jakby tam obraz stanął w momencie lurowania prze zemnie moobów i nagle wszystko się przewija do momentu gdy go ubiłem...

Jeśli dłużej nie przechodzę na drugie okno gry to po prostu mi je wywala (wylogowuje).

Wina na pewno nie stoi po stronie komputera, bo jest za dobry. Po formacie dysku tak się porobiło na każdym serwerze. Z początku myślałem, że tak jest tylko na memorialu, ale na restii, ravii itp. tak samo :/

Z góry dzięki za pomoc.

io7e.jpg

Opublikowano

podaj dokładne specyfikacje komputera, może jest to wooden pc, a ty myślisz, że dobry hmm ?

@AV

Zainstaluj najnowsze sterowniki, formatowałeś zmieniając przy tym system ? jeśli tak to z jakiego na jaki.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Dysk WD 160 GB (jedyna słaba rzecz)

Gigabyte Radeon 6850 1 GB 256

RAM 8 GB

Procesor AMD Phenom x4 965 bodajże.

Wtedy miałem chyba Windows 7 Home Edition, a teraz wybrałem Professional.

To mi się nagle zrobiło, wcześniej tak nie było nawet, gdy cisnąłem na DT 13 kont xD

@Edit - Tak się dzieję nawet bez minimalizowania -.- Stoje wojką w m1, wszystko ok ok i nagle każdy się zatrzymuję - ruszam postacią i odlagowuje się...

io7e.jpg

Opublikowano

Dysk WD 160 GB (jedyna słaba rzecz)

Gigabyte Radeon 6850 1 GB 256

RAM 8 GB

Procesor AMD Phenom x4 965 bodajże.

Wtedy miałem chyba Windows 7 Home Edition, a teraz wybrałem Professional.

To mi się nagle zrobiło, wcześniej tak nie było nawet, gdy cisnąłem na DT 13 kont xD

@Edit - Tak się dzieję nawet bez minimalizowania -.- Stoje wojką w m1, wszystko ok ok i nagle każdy się zatrzymuję - ruszam postacią i odlagowuje się...

Sam sobie odpowiedziałeś. Dysk twardy muli ci cały komputer. Musisz go jak najszybciej zmienić żeby nie uszkodzić innych część w kompie.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś. Dysk twardy muli ci cały komputer. Musisz go jak najszybciej zmienić żeby nie uszkodzić innych część w kompie.

metin nie jest wczytywany do ramu? dysk może mulić ladowanie metka a nie gdy się już gra :D

nic nie powiedziałeś o płycie głównej.

Groxiu, te animacje następują w przyspieszonym tepie?

Opublikowano

metin nie jest wczytywany do ramu? dysk może mulić ladowanie metka a nie gdy się już gra :D

nic nie powiedziałeś o płycie głównej.

Groxiu, te animacje następują w przyspieszonym tepie?

Za chwile załaduję się filmik na YT na którym widać jak wygląda ten "lag i odlagowanie" .

Silver - jakby to była wina dysku to by wszystko wadziło w ten sposób zarówno przed i jak po formacie.

http://www.youtube.com/watch?v=XTBrq9NHI_k&feature=youtu.be

Liczy się moment do odlagowania. Potem niby normalnie bo cały czas coś robiłem, ale po zminimalizowaniu lub czasami bezczynności w grze - robi się znowu i znowu i znowu taki lag...

O tyle dziwne jest to, że w ekranie wyboru postaci - okno gry mam zminimalizowane nawet 1h i żadnego laga, ani problemu z wejściem do gry nie ma...dzieje się tak jedynie po wbiciu do gry :(

io7e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...