Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chwilowe zawieszenia CoD'a4.

Freakzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Już dobre dwa lata się z tym męczę, ale nie mogę poprostu już sobie dać z tym rady. Chodzi mi o jedno-dwusekundowe ściny gry. Poprostu gra zawiesza się na sekundę lub dwie, po czym się odwiesza. Denerwuje to zwłaszcza kiedy grasz CW i padasz przez tego laga. Czasami nawet i przeciwnik pisze żebym ogarnął lagi. Jeśli nadal nie macie pojęcia o co mi biega, zobaczcie mój film

(w 56 sekundzie widać jak na kucaku idę po betonowych schodach i nagle mnie lekko teleportuje do przodu). Takie lagi czasami są krótkie, czasami dłuższe, bo przez 6 sekund potrafią trwać. Czasami nawet i przeciwnik pisze żebym ogarnął lagi. Znacie na to jakiś sposób? Z góry dzięki. ;)

PS Jeżeli dany temat już na forum istnieje, przepraszam za śmiecenie forum.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Też mam czasem takie lagi, czy do mw2(kiedyś), mw3 black ops 1 czy black ops 2, podaj swój ping w grze.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Ping zależy od lokalizacji serwera i jakości mojego łącza które jest w 100% dobre, gdyż tylko w Codzie mam takie freezy.

Anyways, polskj serwer - ping 35, angielski - 60, moskiewski - 90.

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Takie tematu nie bylo jak cos a do tych lagow to mozesz podac jaka masz karte i procesor ? bo mam jeden sposob ale zalezy od tych dwoch rzeczy ;x

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

sieciowa czy graficzna daj te dwie od razu

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Grafiki - AMD Sapphire Radeon HD6670 1GB

Sieciowa - Pentagram Hornet P 612-L6

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

problem juz sie rozwiazał sam ta karta graficzna co masz czyli AMD Sapphire Radeon HD6670 1GB jest za mało wydajna i nie jest dobra do gier poczytaj na forach bo na tym sie znam bo sam mialem ta karte graficzna ...

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

problem juz sie rozwiazał sam ta karta graficzna co masz czyli AMD Sapphire Radeon HD6670 1GB jest za mało wydajna i nie jest dobra do gier poczytaj na forach bo na tym sie znam bo sam mialem ta karte graficzna ...

Za słaba?

Skoro Crysis 3 na niej chodzi to dlaczego CoD 4 MW ma na niej nie chodzić?

Sam nie wiem na czym polega problem.. myślę, że to przez neta. Może jakieś mini lagi na kilka sekund? xD

3t6EGVz.png

Opublikowano

Jak ta karta ma być za słaba skoro przy kupnie komputera była załączona gra Dead Island. Podczas jej grania nie zauważyłem ani jednej ściny, a ma większe wymagania niż CoD4. :)

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Sprawdz neta programem WinMTR, wpiszesz tam ip servera na ktorym grasz, pokaze ci stabilnosc twego lacza, ping niewiele ma wspolnego z lagiem, to przez utraty pakietow mozliwe sa takie lagi. Przeskanuj kompa antywirusem, moze jakis smiec ci miesza w systemie. Sprawdz temperatury karty i procesora podczas obciazenia. Z tego co czytalem ta karta graficzna osiaga nieco ponad 80 stopni c przy obciazeniu, zezeli masz wiecej moze czas na wymiane pasty termoprzewodzacej. Powylaczaj zbedne programy typu gg, skype podczas grania, gg potrafi porzadnie zamulic kompa. Popatrz sobie w menadzer zadan windows na procesy, moze jakis program ciagnie ci porzadnie z pamieci albo obciaza procesor. Wpisz sobie w konsoli /cg_drawfps 1, obserwuj wskaznik fpsow kiedy wystepuje ten lag, jezeli spadaja to prawdopodobnie nie wina neta. Zdarza sie czasami ze moze byc to wina cfg, testowalem w zyciu setki i zauwazylem ze czasami na niektorych cfgach wystepuje cos takiego, trudno powiedziec dlaczego. Ludzie pchaja w swoje cfgi rozne komendy wynalezione gdzies w necie sami nie wiedzac do czego sa i czy w ogole do cod 4. Przeinstaluj gre, pograj na default cfg. Powodzenia.

PS. nie napisales jaki system masz, mi na win7 64 na poczatku tez dziwnie cod chodzil. pogrzebalem troche w necie, wgralem wszystkie aktualizacje, zoptymalizowalem system wylaczajac wszystkie zbedne uslugi i programy dzialajace w tle. Teraz chodzi jak ta lala.

28co9z8.png

Opublikowano

Zbędne programy są zawsze wyłączone podczas mojej gry. Mam CFG na zwiększenie FPS'ów i zmniejszenie pingu oraz lagów, tak więc CFG zmieniac nie zamierzam, bo jest świetne. Antiwirus nic nie wykrył a robię skanowanie dysku 1 raz w tygodniu. Wina FPSów to nie jest, bo /cg_drawlagometer 1 pokazuje po prostu dużą czerwoną, grubą linię co jakiś czas (w momencie trwania tej ściny), a wskaźnik FPSów pokazuje stałe 333. :D Co do menadżera zadań, to mam tam nawet CoD'a na wysokim priorytecie ustawionego. Jeśli chodzi o kartę graficzną i procesor, wszystko w normie.

Oto wykaz z WinMTR:

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 35 | 35 | 0 | 0 | 2 | 0 |
| Torun-bras2.inetia.pl - 0 | 35 | 35 | 24 | 27 | 41 | 26 |
| Torun-bras2-ToruH001rt05.inetia.pl - 0 | 35 | 35 | 26 | 29 | 34 | 28 |
| ToruH001RT05-WarsC001RT06.inetia.pl - 0 | 35 | 35 | 35 | 38 | 45 | 36 |
| WarsC001RT06-WarsH002RT22.inetia.pl - 0 | 35 | 35 | 33 | 36 | 41 | 34 |
| WarsH002RT22-KrakH001RT09.inetia.pl - 4 | 32 | 31 | 33 | 36 | 47 | 35 |
| KrakH001RT09-KrakH001RT11.inetia.pl - 8 | 28 | 26 | 32 | 35 | 41 | 33 |
| KrakH001RT11-KrakT002RT01.inetia.pl - 0 | 35 | 35 | 35 | 37 | 44 | 37 |
| KrakR011-pimedia.inetia.pl - 0 | 35 | 35 | 33 | 35 | 42 | 37 |
| s7.zabijaka.pl - 0 | 35 | 35 | 33 | 36 | 42 | 36 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Możesz mi przyświecić co z niego wynika? :D

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Czerwona linia na lagometrze oznacza utrate pakietow, co widac na bramce 5 i 6.

Pograj na innych serverach, porob do nich testy, jezeli to wina lacza to czarno to widze. Walka z dostawca to jak walka z wiatrakami w wiekszosci przypadkow.

Dla swietego spokoju zrobilbym jeszcze defragmentacje dysku i zaktualizowal pb.

Niestety nie ma czegos takiego jak cfg. na zmniejszenie lagow, jest kilka komend optymalizujacych typu /snaps 30 /cl_maxpackets 100 czy /rate 25000 ktore i tak ustawi ci promod jak wejdziesz na server, albo czasami karze ci ustawic, te komendy dotycza bardziej optymalizacji pingu.

Jezeli sie tak upierasz co do swego cfg. (pisalem juz w innym temacie ze nieciekawie wyglada) to wywal go na pulpit na probe, niech ci gra zrobi nowy i zagraj na nim. Zaden problem wkleic tamten spowrotem jezeli bedzie bez zmian. Przy okazji jezeli masz ustawione w ustawieniach cfg. na tylko do odczytu, odznacz to. W dodatku zaden problem rowniez pobrac jakis dobry cfg, na fpsy bez zbednych smieci i wazacy do 20 kb. Jezeli juz musisz grac ze skryptami, wystarczy przelozyc pare komend.

Z ustawieniem gry na wysoki priorytet w menagerze procesow tez bym uwazal, wiem ze ludzie pisza po forach rozne rzeczy bo probuja wycisnac co sie da, tyle ze wyglada to tak, ze wtedy temu konkretnemu procesowi przypisywane sa wszystkie zasoby procesora i ramu, wiec jezeli masz slabszy sprzet moze to prowadzic do chwilowych zwiech systemu. To juz tak poza tematem.

28co9z8.png

Opublikowano

Na defaultowym cfg jest to samo. Na innych serwerach występuje tk także ta sama sprawa. Czyli poprostu jest to wina Netii, czy to, że mieszkam na wsi?

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

To ze mieszkasz na wsi czy na ksiezycu nie ma znaczenia w tym wypadku. Jak sam widzisz pierwsze 4 bramki masz czyste. Moglbys teoretycznie skontaktowac sie z dostawca zeby sprawdzili co sie dzieje na tych 2 gdzie tracisz pakiety ale tak jak ci wczesniej pisalem, watpie czy cos wywalczysz. Chociaz sprobowac niezaszkodzi. Zadzwon na obsluge klienta netii i przedstaw problem.

28co9z8.png

Opublikowano

To nie jest mój internet, tylko babci która mieszka piętro wyżej. xD Szukam jeszcze sterowników do mojej karty sieciowej bo są wgrane na win vista, a ja mam win7. XDDD

@edit

Mam te sterowniki i wpisałem jeszcze do Coda /cl_packetDup 5, która albo wysyłała, albo odbierała pakiety (chyba) pięciokrotnie, co w teorytyce powinno zmniejszyć lagi. Rezultaty? Te ściny występują nie tak często, ale nadal są. :)

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wymieniłem kartę sieciową na inną i problemu nie ma, ale ping o 10 wyższy :(

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...