Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wojsko vs Policja vs Straż Pożarna - Co byście wybrali ?

Seoth

Your Choice  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest waszym zdaniem lepsze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heeejo ;) tak jak w temacie jestem ciekawy co byście wybrali i proszę o uzasadnienie swojej wypowiedzi ;) .

Pytanie jest stąd ze skończę w 2014 roku liceum i się zastanawiam nad tymi trzema opcjami :)

30364378.png

Opublikowano

Oczywiście wojsko, szeregowy zawodowy 2000 zł na rękę i mieszkanie.

btw. Syn wojskowego nawet nie ma co wybierać xD

Opublikowano

Oczywiście, że wojsko. Ma bardzo wczesną emeryturkę. Uwierz mi, starość jest bardzo ważna. Chyba nie chcesz jako dziadek stać przy fotoradarze.

0tp3.jpg

Opublikowano

Wojsko tam kiedyś dostaniesz jakąś porządną pukawkę a nie marny pistolecik :DxD

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Wojsko tam kiedyś dostaniesz jakąś porządną pukawkę a nie marny pistolecik :DxD

Nie tylko o to chodzi w wojsku, są jednostki łącznościowe, wspomagające i nie tylko.

idź na psiaka będzie bezpieczniej na ulicach :)

** wojska ode chce Ci się po miesiącu ćwiczeń :)

a na wojnach nie ma kobiet więc cały legion musiałby się nacieszyć Twoją dupą :)

Na wojnach są kobiety, zależy o jakiej jednostce rozmawiamy, widać wypowiadają się osoby, które nie mają pojęcia na ten temat.

Wiesz... Tu można spojrzeć pod kilkoma atutami każdej z prac. Jak wiadomo policja, straż pożarna służy bardzo kraju, wojsko? W dzisiejszych czasach wojsko polskie robi tylko to co w Afganistanie, Iraku, Syrii i nie tylko. Ale to jest inna bajka. Ale dobra, wracając do policji i straży, do policji jest łatwiej się dostać, ale to według mnie jest głupie. Co do straży, odpowiedzialna praca. Jeśli chcesz iść do straży państwowej, to skończ szkołę potem aspirancką co da Ci większe szanse, o wiele większe szanse. Bo jeśli masz znajomości to pracę masz gwarantowaną, tak to działa w naszych czasach w naszym państwie. PSP jest dobrym wyborem, bo tam 48h jesteś w domu, a 24h jesteś w bazie, ale co za tym idzie? Wysokie płace, służysz krajowi, masz satysfakcję, że pomagasz ludziom podczas powodzi czy podczas pożarów i nie tylko, większość roboty w naszym kraju wypełnia straż pożarna. Wojsko pomaga jedynie podczas powodzi gdy są bardzo, ale to bardzo duże powodzie, tak to siedzą z dupskiem. A jeśli chcesz się wybrać na misję, to szkolenia min. 3 miesiące, a i tak jest w chuj chętnych za przeproszeniem na to bo jest wysoka płaca, ale jakie ryzyko? Tragiczne. Wybierz sobie straż, najlepsza. A jak nie wyjdzie to do wojska, ale do legii cudzoziemskiej, armia we Francji, czytałem, że oni są "cały czas na misji" jest to jedno z najbardziej wyszkolonych wojsk, płace wysokie, a co za tym idzie, możemy z tego wyżyć "na lajcie". Jest to jednostka w której żołnierze są przeróżnych narodowości, o każdej przyjmują. ;-)

Najlepiej prowadź się sercem, powołaniem!

fazb.jpg

Opublikowano

Do wojska :) nie to ze dają sporo w łapę to i wczesna emerytura :p

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Chyba wojsko. Jestem wyjątkowo silny i sprawny jak na swoją budowę więc zrobiłbym z tego pożytek :)

hahahahhahahahahhaha ,jasne.. 5 kg na klate i jest koksu..

Straż polecam..

..

Opublikowano

strazak chyba ma najlepszą robotę - najmniej dni w mięsiącu, kasa bdb, szacunek u innych ludzi itd.

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Wojsko, ale nie dla tego rządzu więc straż pożarna ;]

Wszystko tylko nie psy.

Gdyby nie te "psy" to byś srał w gacie wychodząc na dwór, albo właśnie ktoś by Cie w dupe cisnął...

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Wojsko, ale nie dla tego rządzu więc straż pożarna ;]

Gdyby nie te "psy" to byś srał w gacie wychodząc na dwór, albo właśnie ktoś by Cie w dupe cisnął...

Gówno prawda gdyby nie psy, to bym nie siedział na dołku 48H i lepiej bym spał!

A teraz, to strach na rejon wyjść, bo zaraz może jakieś trzepanie być i znowu na dołek przez te kurwy jebane.

Dzieciak jesteś, to pewnie nie byłeś jeszcze na dołku, wiec nie wiesz jak to jest.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Gówno prawda gdyby nie psy, to bym nie siedział na dołku 48H i lepiej bym spał!

A teraz, to strach na rejon wyjść, bo zaraz może jakieś trzepanie być i znowu na dołek przez te kurwy jebane.

Dzieciak jesteś, to pewnie nie byłeś jeszcze na dołku, wiec nie wiesz jak to jest.

Haha ! Jak sie zachowyać nie potrafisz to twój problem że Cie policja zgarnia.

P.S. to wg. Cb każdy kto nie jest "dzieckiem" siedzi na dołku? Haha jebłem. Przeszedłem więcej niż Ty możesz se wyobrazić więc japa tam ;]

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...