Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

okulary

WielkiBananPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego unikając?

Kurwa, siedzisz przed komputerem 10h dziennie, walisz konia dziennie, strzelam że jestes rudy, gruby, i brzydki...

@TOP

Korekta oczu laserem, nic więcej..

No jego miejscu też bym tego unikał. Nie dość że strasznie drogie to na dodatek po prostu bym się bał.

Rorschach, jak masz jakieś kompleksy, to proszę, nie ukazuj tego.

0tp3.jpg

Opublikowano

Wada niekoniecznie musi Ci się bardzo pogłębić. To zależy od przypadku. U mnie na początku liceum było -0.5, a teraz na czwartym roku studiów jest -1.5 (utrzymuje się od bodajże 2 lat). Mogę normalnie funkcjonować nawet bez okularów/soczewek. Jeśli chcesz dobrze widzieć uprawiając sport, to załóż soczewki kontaktowe. Jedyną opcją "wyleczenia" jest niestety operacja. Ja póki co nie porywam się na to z tak małą wadą.

#don't care

Opublikowano

eee, ale tak poważnie xDD bo u mnie to na codzień, bo to jak narkotyk

A mnie niby co ? też mam taki naług.

...

Opublikowano

"-Synu, nie masturbuj się, bo oślepniesz...

-Tato... Stoję za tobą..."

Może być w tym ziarenko prawdy :P

Nie zwracaj na to uwagi - ja bym lepiej wyglądał w okularach, ale takich małych lenonkach, jak miał na przykład doktorek w "Syberiadzie polskiej".

Opublikowano

Ja także mam wadę wzroku, na jedno oko nawet -2,5 (mam 15 lat). Mam to po mamie, noszę okulary. Przyzwyczaiłem się do nich i nie przeszkadzają mi. Skoro ja się przyzwyczaiłem, to chyba każdy może :)

1387126731-U1018598.png

Opublikowano

Ja nosiłem okulary 5-7 lat (nie pamiętam już) i mi przeszło, z roku na rok coraz więcej siedziałem przed kompem, cały czas w okularach i z 1,5 zrobiło się 0,25 i już nie muszę nosić. Z czasem się przyzwyczaisz/oślepniesz

Opublikowano

Ja ostatnio czytałem o laserowej korekcie, i doczytałem się, że nie zawsze są efekty takie jakie byśmy oczekiwali. Jest wiele metod korekty laserowej i każda różni się ceną. Ludzie pisali, że widzieli nie ostro i takie tam, że teoretycznie wada znikła, ale rozmazuję im się wszystko. Że później bolą oczy.

Logo.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...