Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czołgi

Dominik717

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gram ruskimi czołgami i nie wiem czy się opłaca mam teraz t-28 tier IV ale nic nie robie z strzałów niby to czołg średni ale jednak wytrzymałość też mam małą wiecie może dlaczego działo mam jak najwięcej penetracji i dmg . Może zsrr takie ma a jak ma to jaką rasą grać żeby mieć pierdolniecie z kosmosu ? ale tylko czołg ciężki lub średni

@edit

są też jakieś hacki na exp'a czy też co innego np samo ustawianie i strzelanie w najlepsze miejsce

CR.png

Opublikowano

Nie ma HACKÓW i nie będzie, co do tematu = chcesz czołg z mocnym uderzeniem? Ruskie Niszczyciele, a jeśli chcesz czołg ciężki to KV-2 i jego mocarne działo 152mm :)

Opublikowano

TD brytol ma dmg op dmg

TD Niemiec Dobry pancerz + 1200dmg około

TD ruskie bardzo dobre działo, ale przebijam go 8t

Opublikowano

posty panów wyżej dotyczą 10 tierów, poza KV-2.

T-28 jest na tyle dobrym czołgiem, że jest jeszcze w miarę mobilny, ale ma 0 pancerza i nienajgorsze działo. Jego MM (matchmaking) rzuca go na maksymalnie 6 tiery, minimalnie 3, czyli jest ok. Czołgiem, którego kupisz po t-28 będzie KV-1. Opinia jest moja o nim taka, że jest jednym z mocniejszych V, ma całkiem dobry pancerz, bodajże 75mm z przodu, czyli 4-5 tiery mają duże problemy z przebiciem Ciebie oraz nienajgorsze działo, które ma pestke co 4s około 100-160 dmg i całkiem dobre przebicie, które starcza na walke z 7 tierami:)

Cała przyjemność tej lini opiera się od V tieru, kiedy czołgi jak na HT mają nienaganną mobilność, dobry pancerz i działo z walnięciem ( mowa tu już o 6+ tierach, kiedy inne czołgi mogą dopiero mieć takowe na 8+).

Jeśli Ci zależy natomiast na mocnych pestkach, to masz kilka możliwości:

Ruskie tdki, całkiem nienaganny dmg, ruskie medy, mobilne, ok pancerz, dobra szybkostrzelność i dmg działa, ruskie ht jak napisałem wyżej, 6 tiery (KV-1S) są najmocniejsze o dmg względem innych jeśli chodzi o ht,

Francuzi ht nienaganny dmg, cała ich specyfikacja w magazynkach, zarówno jak w całej tej frakcji.

Opublikowano

Ok jeszcze jedno ma ktoś poradnik jak grać czyli np gdzie się ukrywać w co strzelać itd bo nie mogę znaleźć same takie amatorskie z których nic nie rozumiem :/ dam+

CR.png

Opublikowano

t-28 to jest bardzo bardzo słaby czołg działo ma dobre ale pancerz... szkoda gadać, jednak warto się pomęczyć i przejść do KV-1 potem z górki do KV-1s potem KV-2 a po KV-1s radził bym iść w ISa na ISie dopiero zaczyna się fajowa gra :D P.S do WOT`a nie ma haków na złoto, exp ale są haki na przykład laser który ułatwia kontowanie.

Mów co myślisz...

Ale myśl co mówisz...

Opublikowano

A możesz mi dać linka do takiego lasera? i co z tym poradnikiem

Laser pointer - wydaje mi się że nie ma tego moda na najnowszą wersję. Mod mało daje, do tego duża szansa na bana + mały zasięg tego lasera

Co do poradnika polecam zainstalować sobie hitzones - jest to modyfikacja pokazująca słabe miejsca czołgów. Dodatkowo celownik ze wskaźnikiem penetracji pancerza bardzo pomaga.

Polecam pooglądaj jakiegoś youtubera typu hallack - na jego kanale znajdziesz wiele przydatnych poradników.

Ewentualnie pograj z jakimś doświadczonym graczem.

Opublikowano

A ten mod jest gdzieś na forum ze skanem bo nie chce z nieznanych źródeł z google pobierać

http://www.mpcforum.pl/topic/1082528-tutorial-spis-modyfikacji-na-wersje-89/

Wszystkie strony podane tutaj są zaufane.

Najlepsza strona z modami

Opublikowano

Ok jeszcze jedno ma ktoś poradnik jak grać czyli np gdzie się ukrywać w co strzelać itd bo nie mogę znaleźć same takie amatorskie z których nic nie rozumiem :/ dam+

poogladaj sobie na youtube filmiki , polecam filmy vdrpl , koles duzo tlumaczy jak katowac gdzie sie schowac omawia mapy itd , naprawde poczatkujacy moze bardzo duzo sie nauczyc .

cheatow zadnych nie ma , do nauki katowania polecam kalkulator pancerza , mod ktory pokazuje efektywna wartosc pancerza twojego czolgu

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...