Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie na reklamach

AlerinPoland

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Posiadam WWW z około 10.000 unikalnych wejść na stronę.

Chciał bym na niej umieścić około 2-3 banery z reklamą.
Co polecacie? Podobno google ads jest dobre, tylko jak z nich korzystać?

Tematyka www, rozrywka/gry.

Opublikowano

Daj adtaily (na mpc się to sprawdza). A google adsense też będzie dobre, bo przy tylu dziennych wejściach napewno troche kliknięć w reklamy będzie, a tym bardziej że reklamy dopasowują się do tego co kto ogląda w internecie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

@UP:

Jest płacone też za wyświetlenie reklamy?
Jeżeli tak to ile za wyświetlenie oraz kliknięcie?

Jest tez taka opcja co nalicza za każde odświeżenie, tzn np ktoś zobaczy 3 razy stronę czyli 3 reklamy więc 3*x?

Opublikowano

@UP:

Jest płacone też za wyświetlenie reklamy?

Jeżeli tak to ile za wyświetlenie oraz kliknięcie?

Jest tez taka opcja co nalicza za każde odświeżenie, tzn np ktoś zobaczy 3 razy stronę czyli 3 reklamy więc 3*x?

Na adsense to tylko CPC (za kliknięcie). I sam sobie tego nie możesz klikać, bo Google to wykryje. A jak chcesz żeby ci dawało kase za wyświetlenia to polecam CPM24. Wyjdzie ci na tym ok. 0,5 pln za 1000 UV (unikalnych wyświetleń), czyli 1000 osób odwiedzi strone w ciągu 24h.

W większości sieci CPM nalicza tylko UV, nonUV to co najwyżej jakaś wymiana banerami na stronie.

A na adsense nie wiem dokładnie jakie są stawki za kliknięcie, ale są one dobre.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mam zamiar zrobić tak:

Wchodząc na stronę pojawia się po kilku sekundach okienko adf.ly -> na stronie są 3 reklamy które są do oglądania + jedna reklama ukryta co podczas kliku się ona aktywuje.

1.) Reklama która się pojawia to adf.ly

2.) Reklamy które się wyświetlają to ... ?
3.) Reklamę w którą się klika to ... ?

Ps. nie piszcie że to odstrasza ludzi jak nie odstraszy ponieważ nie mają innego wyjścia :P

Ogólnie moje założenie jest takie by najwięcej zarobić w ciągu godziny klikania, tzn użytkownicy przez jedną godzinę odświeżą stronę oraz aktywują reklamy :)

Opublikowano

Żadnego adfly, nie wiem jak ty to byś chciał zrobić.

Co najwyżej Binlayer, takie wyskakujące okienko raz na kilka godzin dla jakiejś osoby za 1000 wyświetleń masz tam jakieś kilka euro, czy ile tam oni płacą.

A wyskakujących okienek nie wstawiaj za dużo bo ludzie ci się zniechęcą do strony, no chyba że jest jakaś wyjątkowa (innej takiej nie ma), to będą musieli z tymi reklamami się pogodzić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jest wyjątkowa dzięki której dostają rzeczy dużo wartę :P
Dlatego mogę sobie na to pozwolić :D

W adf.ly jest fajna opcja co po wejściu na stronę pojawia się okienko z adf.ly a po 3 sekundach można wrócić z powrotem.

Opublikowano

Daj mi na PW link do twojej strony, to może doradze ci jakie dać reklamy i gdzie je umieścić. I jeszcze napisz z jakich krajów ma twoja strona wejścia (to też jest ważne przy dobieraniu reklam).

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...