Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] spadki fps

haz3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na początku napisze, ze czytałem wiele innych tematów na temat fps, ale nic nie pomogło.

Mój problem polega na tym, ze po ostatnim patchu fps spadaja mi do 10 i gra zaczyna sie scinac. Wczesniej mialem 60 fps i bez zadnych problemow gralem do teraz...

Wyłaczyłem synchronizacje, sciaglem nowe sterowniki karty graficznej, uzywam gameboostera, ustawiłem detale na najmiejsze, skanowałem komputer, do pliku ' game ' znajdujacy sie w folderze ' config ' dodałem :

[unitRenderStyle]
Inking=0
AdvancedReflection=0
PerPixelPointLighting=0
( to pomogło bo wczesniej spadało do 5 fps ) i nic. Przypomne tylko, ze laptop jest swiezo po formacie.
Ponizej podaje parametry laptopa:
MSI nootebook ER 710
procek AMD athlon 64x2
pamiec ram 4 gb
ati readon express 1270
net : 100mb/s
prosze o pomoc i zgóry dziekuje ;)
Opublikowano

Słabiutką masz tą grafike,do tego jest to nootebook ^^.Polecam Ci ściągnięcie starszych sterowników do karty(najnowsze są stworzone pod nowe gry,a lol nią nie jest),w ostateczności wymienienie tej grafiki.

Opublikowano

Zintegrowana karta graficzna, kiedy jeszcze ma zablokowane wszelkie opcje. Zobacz czy nic nie brakuje Ci do swojej karty graficznej, komputer/procesor/ramy/grafika na pewno się nie przegrzewają?

8372383248.png
Opublikowano

Polecam Ci ściągnięcie starszych sterowników do karty

np. jaka wersje ?

komputer/procesor/ramy/grafika na pewno się nie przegrzewają?

gdy nie gram lapek 60-70°C
jak gram 80-90 °C
Opublikowano

Najlepiej kup sobie lepszą kartę i spokojnie z 80 fps za 150 żlotych będziesz miał dobrą

Jeżeli pomogłem polub mój post ;) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...