Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do oceny

filip650

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę poznać Waszą opinię na temat niżej wymienionego zestawu, co byście w nim pozamieniali ?

Zasilacz : corsair vx550w
Procesor amd phenom II black edition x4 955
Karta graficzna: msi twin frozr r7870 2Gb gddr5
Ramy: Patriot AMD Black Edition DDR3 G Series 4Gb ram
Płyta głowna : Asus M4A88T-V EVO/USB3
Obudowa: Cooler Master Elite 331 RC-331-KKN1-GP Black.
Złożyłem go rok temu z kolegą i jestem ciekaw czy dobrze nam wyszło :)
Opublikowano

A jaki masz budżet?

Złożyłem go rok temu z kolegą i jestem ciekaw czy dobrze nam wyszło :)

Ja nie ufam innym zasilaczom niż Be Quiet. :x Ale tak poza tym to podaj kwotę, za którą złożyliście ten zestaw i do czego ten komputer miał/ma służyć. Wiesz, wydajność-cena. :x

Opublikowano

Ja nie ufam innym zasilaczom niż Be Quiet. :x Ale tak poza tym to podaj kwotę, za którą złożyliście ten zestaw i do czego ten komputer miał/ma służyć. Wiesz, wydajność-cena. :x

Co nie znaczy, że inne zasilacze są złe. Jest mnóstwo dobrych, sprawdzonych konstrukcji, niektóre BQ to jak dobrze pamiętam konstrukcje Fortrona (głównie tyczy się budżetówek).

Zestaw przestarzały, rok temu można było brać (od biedy) teraz jest zwyczajnie nieopłacalny.

Tak jak wyżej - podaj budżet (ale widzę, że coś ~2500zł).

Opublikowano

Komputer złożyłem za jakieś ~2,5k z czego sama karta poszla za 1k a służyć miał i ma do gier :D

Opublikowano

Ja oficjalnie polecam ramy ktore posiadają 8gb w jednej kości a nie dokupywanie 10005000 ramow a jak sie chce to można i kolejne dokupić 8gb :) Zestaw według mnie dobry ale polecam bardziej intela (nie chodzi mi oto że amd są do dupy czy coś takiego ale są drogie i mało wydajne w grach ) ja bym zbierał na mobo z socketem pod intela i procka (i3.i5.i7).

Opublikowano

Ja oficjalnie polecam ramy ktore posiadają 8gb w jednej kości a nie dokupywanie 10005000 ramow a jak sie chce to można i kolejne dokupić 8gb :) Zestaw według mnie dobry ale polecam bardziej intela (nie chodzi mi oto że amd są do dupy czy coś takiego ale są drogie i mało wydajne w grach ) ja bym zbierał na mobo z socketem pod intela i procka (i3.i5.i7).

Naucz się czytać. Autor ma AMD i zamierza wymienić.

Pytanie do autora: Jakim budżetem dysponujesz?

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...