Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, mianowicie - Gotowiec derina mi się nie spodobał, a pamiętam jak grałem jeszcze na RyKoX'ie.. Był to mój ulubiony prywaciarz, tak więc poszukałem pliczki i znalazłem (v1)

Wgrałem, wszystko pięknie, ładnie, stronka mi działa, FTP wszyściutko, z wyjątkiem clienta...

Wbijam na clienta (podany przy plikach serwerowych) i obojętnie co wpiszę jest ściśle połączone z późniejszym komunikatem ,,Błąd podczas łączenia z serwerem" tak więc trochę poczytałem i spróbowałem tym oto sposobem - http://www.youtube.com/watch?v=1MCjx4LSeiY

Robiąc tym sposobem, mam tak, że gdy wpiszę obojętnie co (chodzi o niepoprawne passy) to pojawia się ,,Zły login lub hasło" natomiast gdy wpisuję swoje poprawne passy, pojawia się to co wcześniej ,,Błąd podczas łączenia z serwerem"

No i stąd też moje pytanie... Co zrobić? Nie ukrywam, że bardzo chciałbym zagrać na tych pliczkach, ze względu na wspomnienia no oraz wiadomo... Pliczki są idealne pod server 4fun..

Proszę o pomoc, na pewno wynagrodzę. :)

Specjalista
Opublikowano

Pong zmieniony,ip w root i w cliencie zmienione ??

W sysinstall dobrze ustawione ??

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

IP w root... IP Hamachi mam 25.213.178.43 więc w roocie mam 25.213.178.100
25.213.178.100 tak samo jest w serverinfo.py/serverip

Co do pongu... Znam pong od strony serva, teraz ściągam UPX'a więc obczaję pong ze strony clienta.

Ale o ile pamiętam, nic nie kombinowałem przy sysinstal, mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi przy tym pliczku?

@Edit

Lipka, nie umiem ogarnąć tych pongów. Jak ustawię sobie dowolny i taki sam dam i na servie i przy cliencie, stopuje na ,,Zostaniesz połączony z serwerem..."

Opublikowano

Co do pongu... Znam pong od strony serva, teraz ściągam UPX'a więc obczaję pong ze strony clienta.

Ale o ile pamiętam, nic nie kombinowałem przy sysinstal, mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi przy tym pliczku?

@Edit

Lipka, nie umiem ogarnąć tych pongów. Jak ustawię sobie dowolny i taki sam dam i na servie i przy cliencie, stopuje na ,,Zostaniesz połączony z serwerem..."

Ty masz mieć normalne ip, inni z końcówką 100

Opublikowano

Ty masz mieć normalne ip, inni z końcówką 100

Serio? Właśnie inni pisali, że ja muszę mieć końcówkę 100 a jak chciałbym dodać innych, to im normalnie, z normalną kocówką...

Czyli jeżeli moje normalne IP Hamachi to 25.213.178.43 to dokładnie to IP muszę powpisywać w serverinfo.py i root?

Jeżeli z sysinstall chodzi o VirtualBox'a to tam raczej jest wszystko ogarnięte. Po wpisaniu ,,ifconfig" w konsoli wyświetla się ,,inet 25.213.178.100"

Specjalista
Opublikowano

@Edit

Jak nie umiesz ogarniać w sysinstall to masz mini poradnik :

Robisz tak :

W maszynie wpisujesz sysinstall następnie

Configure --> Networking --> Interfaces Klikasz NIE

następnie Ci wyskoczy taka jakby tabelka i w : Ipv4 Gateway wpisujesz swoje ip z hamachi z NORMALNĄ końcówką.

W ipv4 Adres wpisujesz Swoje ip z hamachi z KOŃCÓWKĄ 100

w Nestmask wpisujesz 255.0.0.0 Klikasz 2-3 razy enter i zatwierdzasz zmiany wybierając Yes.

Potem dajesz Cancell (w root password możesz zmienić swoje hasło do Vb) Cancel ---> Exit install

i wpisujesz /etc/rc.d/netif restart

Jak nie ogarniasz pongu to masz tu "tuta"

http://www.mpcforum.pl/topic/297384-tut-jak-zmienic-pong/

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

W sysinstall pokombinowałem, po wpisaniu ifconfig tam jest napisane ,,ifnet 25.213.178.100" czyli to IP gdzie mam wszędzie, co do pongu to wcześniej robiłem według tego tutka to tak to zrobiłem, że cały czas było ,,Zostaniesz połączony z serwerem..." tak jakby te pongi się nie zgadzały, choć były takie same, takie same i ze strony ftp jak i clienta.

Obecnie nie wiem co się stało, bo teraz nawet podczas wpisywania złych danych jest ,,Błąd podczas łączenia z serwerem" Hamachi włączone, maszyna uruchomiona, ip w root i serverinfo.py wpisane (25.213.178.100) a netif restart wpisywałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...