Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2, Linux Mint

dragsm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj postanowiłem, że pobiorę i zagram w Metin2. Jestem posiadaczem Linuxa Mint 15, jestem z niego zadowolony i nie mam zamiaru go zmieniać na Windows. Wcześniej grałem na privie, który działał doskonale, jak na Windowsie, kiedy jednak pobrałem clienta PL okazało się, że nie jest już tak kolorowo. Metin się nie uruchamiał z 3 komunikatami dla mnie: brak pythona(priv działa), errorcode=108, i żadnym czyli hackshield się wyłącza. Posiadam wine i nakładkę Q4Wine. Inne poradniki odnoszą się do: starych patcherów, nie uruchamiania prze Gameforge live. Proszę o pomoc i wręcz jak kobieta wyzwolona dam like za rozwiązanie tematu.

P.s. Myślę, że problem by rozwiązał lanucher obchodzący hackshield, problemem jest to, że kammermod nie działa, a sposoby na obejscie są głównie pod winde, zaś zmiana metin2client.bin na .exe nie działa. :(

Opublikowano

OS - Win XP, Win 2000, Win Vista, Win 7 Procesor - Pentium 3 1GHz Pamięć - 512M Dysk twardy - 2 GB Karta graficzna - Karta graficzna posiadająca więcej niż 32MB RAM Karta dźwiękowa - DirectX 9.0 Myszka - Myszka kompatybilna z Windows

nie zagrasz w metka na lunixie

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

OS - Win XP, Win 2000, Win Vista, Win 7 Procesor - Pentium 3 1GHz Pamięć - 512M Dysk twardy - 2 GB Karta graficzna - Karta graficzna posiadająca więcej niż 32MB RAM Karta dźwiękowa - DirectX 9.0 Myszka - Myszka kompatybilna z Windows

Nie wiem po co piszesz że " nie zagrasz w metka na linuxie" skoro da się.

Dragsm poszukaj tutaj rozwiązania

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=4666
Opublikowano

Nostale gra z tej samej firmy działa jak kilka innych. Masz w pewnym sensie racje. Na czystym linuxie programy na windows nigdy ci nie pójdą, ale kiedy zainstalujesz emulator windowsa, czyli winie to masz juz wiekszość programów dostępnych bez problemu.

Nie wiem po co piszesz że " nie zagrasz w metka na linuxie" skoro da się.

Dragsm poszukaj tutaj rozwiązania

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=4666

Znalazłem błąd tutaj, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.

P.s. Wie ktoś co to oznacza? "copy of system dlls, native vs. Wine placeholder"

Opublikowano

Wybacz nie pograsz na wszystkich serwerach od gf na linuxie przez hackshielda. Hackshield ładuje sterownik który wymaga pełnego windowsowego api. Wine udostępnie tylko ułamek całego api jeżeli chcesz pograć w metin2 na linuxie pozostaje Ci tylko zainstalowanie Vmware Workstation zainstalowanie Windowsa oraz gra w trybie 'Unity' ( aktywne okno z windowsa na pulpicie linuxa).

Błąd 0x108 zgodnie z dokumentacją znaczy:

HS_ERR_MODULE_INIT_FAILED (Value = 0x108)

 Description: HackShield Module Initialization failed.

 Cause: Occurs when a problem occurs while initializing to run HackShield.

 Workarounds: Send HShield.log file and AhnReport to AhnLab, Inc.

64562221938.png

Opublikowano

Wybacz nie pograsz na wszystkich serwerach od gf na linuxie przez hackshielda. Hackshield ładuje sterownik który wymaga pełnego windowsowego api. Wine udostępnie tylko ułamek całego api jeżeli chcesz pograć w metin2 na linuxie pozostaje Ci tylko zainstalowanie Vmware Workstation zainstalowanie Windowsa oraz gra w trybie 'Unity' ( aktywne okno z windowsa na pulpicie linuxa).

Błąd 0x108 zgodnie z dokumentacją znaczy:

HS_ERR_MODULE_INIT_FAILED (Value = 0x108)

 Description: HackShield Module Initialization failed.

 Cause: Occurs when a problem occurs while initializing to run HackShield.

 Workarounds: Send HShield.log file and AhnReport to AhnLab, Inc.

Dziękuje za odpowiedź. Temat jak mniemam do zamknięcia, a szkoda bo może ktoś coś jeszcze wymyśli. Ja osobiście dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...