Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sterowanie

DurapeczeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opis problemu

Wersję gry (sklepowa/aukcja/skan/box itp) Sklepowa

Wersję systemu (wersja/ilu bitowa/legalna/nielegalna) Legalna

Konfigurację komputera:

- procesor AMX FX 6100

- karta graficzna Ati Radeon HD 5670

- płyta główna ASUSTeK Computer INC. M5A78L-M LX (AM3R2)

- ilość pamięci dysk twardy 500 gb oraz 8 GB ram

- zasilacz (opcja) nie mam pojęcia jaki, pewnie no name

Tutaj nie chodzi o komputer tylko o sterowanie. Jeszcze kiedyś miałem normalnie ze sterowaniem. Znalazłem jakiś poradnik żeby powiększyć fps. Trzeba było pobrać i wrzucić plik user, jeżeli się nie myle. Ilość fps'ów się zwiększyła, (około 10), lecz zauważyłem że coś mi się zjebutało ze sterowaniem. A dokładniej tak: normalnie postaciami mogę chodzić, ruszać myszką, pojazdami ziemnymi czyli czołgi itd. normalnie mi działają (chodzi o sterowanie czyli kamerka w prawo, lewo, góra, dół). Ale coś się zwaliło w latających. Kamerka zewnętrzna działa idealnie. Mogę sterować myszką góra, dół, prawo, lewo, strzelanie. Lecz w kamerce wewnętrznej nie działa mi 100 procentowo sterowanie. Poruszanie się w górę, dół oraz w lewo działa mi (chodzi o myszkę), jednak gdy chcę w prawo skręcić to zamiast samolot czy helikopter skręcić, to mi kamerka skręca. Tak jest tylko gdy chcę skręcić w prawo. W kamerce wewnętrznej i zewnętrznej strzałkami da się w prawo i lewo itd. Nie da się normalnie latać, bo bez skręcania w prawo... To się stało po wklejeniu tego pliku. Przeinstalowałem grę, ale znów to samo. Miałem przerwe kilka miesięcy, od wczoraj gram i mam nadal to samo. Wczoraj od nowa instalowałem, pobierałem, aktualizowałem.

Nie wiem co robić, pomóżcie mi.

Starałem się jak najlepiej to wytłumaczyć, ale jeżeli nie wiecie o co chodzi to mogę nagrać króciutki filmik z tym problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...