Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odrobinę zwiększyć fpsy?

tsdek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dzisiaj pokażę wam drugi sposób na zwiększenie fpsów w LoLu. Początkowo podczas streamowania miałem 25 fpsów, stwierdziłem że pogrzebię trochę w ustawieniach, iii.. znalazłem :D

1. Włączamy LoLa na customie(lub grając już w grze).

2. Otwieramy ESC'pem ustawienia.

3. Wybieramy "Video"(druga opcja od góry).

lakxns.jpg

4. Zabieramy się za ustawienia.

Jakość postaci: Średnie(Medium)

Jakość efektów: Niskie(Low)

Jakość terenu(środowiska): Niskie(Low)

Cienie: Niskie(Low)

Zaawansowane:

Anti-Aliasing: można wyłączyć, ja mam włączone nie sprawdzałem tej opcji czy zwiększy mi FPS'y.

Czekaj na synchronizację pionową(Wait for Vertical sync): Wyłączamy(pusty kwadracik. Ta opcja zwiększyła moje FPSy diametrialnie, z 60 dostałem całą 100).

Frame Rate Cap: 80 FPS. Ustawiacie jak chcecie, moim zdaniem to jest jak taki limit ^^.

5. Tak to powinno wyglądać(angielski LoL):

0mp7lr.jpg

Dziękuję za dotarcie do końca xD Jeżeli taki temat był już, to przepraszam.

(Można prosić o zdjęcie 5% ? )

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

o lol xD wyłączyłem jedynie tą synchronizacje i mi teraz skacze nawet do 140 fps ( wcześniej było 60 max) xD nie wpadłem na to żeby to odznaczyć , dziex

Opublikowano

Początkującym może i się przyda, ale myślę jak kolega up. Raczej każdy wie, że jeśli zmniejszy jakość grafiki to polepszy mu się trochę płynność gry :)

Opublikowano

Początkującym na pewno ten tutorial powinien się przydać :) Z tego co zauważyłem to sporo osób nie odznacza opcji Wait for Vertical sync. Co do tematu to myślę, że opcję Frame Rate Cap: Uncapped mogą zaznaczyć właściciele słabszych pecetów ;d Dla beki ustawiłem sobie na najniższe ustawienia osiągając niecałe 500fps.. xD Przy 300fps zaczynają się jakieś wixy i postacie się teleportują o metr do przodu :D Lajk ;d

"When a mirror speaks, the reflection lies"

seth_rollins_signature_by_itsjackson-d6c

Opublikowano

Początkującym na pewno ten tutorial powinien się przydać :) Z tego co zauważyłem to sporo osób nie odznacza opcji Wait for Vertical sync. Co do tematu to myślę, że opcję Frame Rate Cap: Uncapped mogą zaznaczyć właściciele słabszych pecetów ;d Dla beki ustawiłem sobie na najniższe ustawienia osiągając niecałe 500fps.. xD Przy 300fps zaczynają się jakieś wixy i postacie się teleportują o metr do przodu :D Lajk ;d

To o czym własnie piszesz, to v-sync pomaga by tego efektu nie było.

Przy v-sync, różnica FPS jest na prawdę duża, lecz ta funkcja pomaga " ustabilizować " grę

Ogólnie poradnik mógł wygladać tak:

Chcesz więcej fpsów ? Wszystko wyłącz rozdzielczość 800x600, i masz dużo więcej fpsów.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

God.....

Anty aliasing to wygładzanie krawedzi, które w lolu jest na h.. potrzebne. Wyłączyc WYŁĄCZYĆ!!.

Cienie tez powyłączać bo tylko w tfach przeszkadzają

Effect Quality na medium.

Reszta moze byc jak chcecie

Vsync/synchronizacja pionowa wyłączyć.

Fpsy na Benchmark ustawić!!

Niech Soraka będzie z wami.

Opublikowano

Ja mam wszystko na najniższe ustawione i nie marudzę :D Ponad 100 fps jest przynajmniej, w walkach jak spadnie to nie odczuje nic :P

Jak ktoś ma dobrego kompa to może wszystko na maxa ustawiać i ma ciągle to 60fps bez spadków, mi akurat brakuje grafiki, bo procesor mam dobry, 4 rdzenie kurde !. Mój kumpel gra z Titanem i wiem, że mu fajnie to chodzi :P

Opublikowano

dzieki

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"

Opublikowano

Hmmm,nie dość że tut był podobny to jeszcze są to całkowicie oczywiste sprawy,każdy chcąc zwiększyć ilość FPS'ów będzie widział o zmniejszeniu ustawień graficznych,do tego można jeszcze dodać wyłączenie dźwięku(zwiększa wydajnosć).

Opublikowano

Zwiększyć fpsy to można tym

, deragmentacją lola , przenieśeniem na kompa jeśli ktoś ma na pendrivie , defragmętując dysk na którym jest LoL , programem LolClientSuspender , oraz zmienieniem priorytetu na wysoki procesu League of Legends.exe

A ten twój turotial możesz sobie wsadzić w ..... buty

Pzdr

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Zwiększyć fpsy to można tym http://www.youtube.com/watch?v=4NIli9plKT4 , deragmentacją lola , przenieśeniem na kompa jeśli ktoś ma na pendrivie , defragmętując dysk na którym jest LoL , programem LolClientSuspender , oraz zmienieniem priorytetu na wysoki procesu League of Legends.exe

A ten twój turotial możesz sobie wsadzić w ..... buty

Pzdr

Naprawdę? 100% mocy RAMU, haha zabawne. Chyba że chcesz doszczętnie spalić RAMy. Zmiana priorytetu zawali procesor czyli da lagi na kompie, i nawet LoL zacznie mulić. Polecam Tobie nauczyć się co nie co o komputerze.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Pasjonat
Opublikowano

@up nie pierdol V-sync ogranicza ci fpsy do ilości jaką jest w stanie wyświetlić monitor. Co wam to da jak macie monitor 60Hz a macie napisane "100fps" to nic nie da (z wyjątkiem kilku gier np w cs1.6 im miałeś więcej fps tym szybciej na bh leciałeś :D)

.

Opublikowano

Dajcie chłopakowi spokój, po co ta krytyka? Jestem ciekaw czy wy też jakieś tutoriale kleiliście. :)

@TOP

Poradnik prosty, dla niektórych "zielonych" na pewno się przyda.

1329673648-U534900.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...