Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wojpiotr9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Chcialbym kupić kartę graficzną do 500zł Najlepiej gdyby była troche lepsza od NVIDA geforce GTS 450. Najlepiej żeby to była nvidia geforce.

Sprzęt:

procesor: AMD athlon II X2 260 3.20 GHz

płyta główna: gigabyte GA-MA770T-UD3

zasilacz: logic ATX 500W

pamięć RAM: 4gb

Opublikowano

150zł na zasilacz zostaje 350zł.

W tej cenie jedynym opłacalnym rozwiązanie jest podany przez ciastka radeon 6850.

Czemu nie radeon?

To tak samo jak ja powiem że nie chce amd bo to..

graphic.png
Opublikowano

no dobra okej ale mam pytanie czy to wystarczy żeby chodziły gry typu battlefield 4 na wysokich ustawieniach czy raczej musze kupić coś mocniejszego? Chodzi mi o to aby nowsze gry chodziły na dość dobrych opcjach.

Opublikowano

No dobra okej po tym co mi powiedzieliście to prosiłbym żebyście wypisali mi kilka opcji kart graficznych lepszych od NVIDA geforce GTS 450 do 500zł jak coś to moge już kupić ten zasilacz. A skoro mieszkam w takim małym mieście więc pojadę do sklepu i zobaczę jakie mają tam zasilacze i wam wypisze. Mam nadzieje, że mi pomożecie. Wypisze wam także jakie w tym sklepie mają karty graficzne. :D

Aha mam jeszcze pytanie dlaczego ten zasilacz się nie nadaje?

Opublikowano

Jest z czarnej listy.

Po prostu nie jest pewny. W zasilaczach rekomendowanych przeważnie jest tak że jeśli miał by wybuchnąć (co na prawdę rzadko się zdarza) wybuchnie on i jest malutka szansa że spali / zepsuje coś dodatkowego.

W zasilaczach z czarnej listy czyli taki jaki ty posiadasz jest spora szansa że wybuchnie i zepsuje do reszty twojego PC.

Dla tego nigdy nie są polecane. Oczywiście dość często jest tak że trzymają b. długo i nie psują się ale to jest po prostu nie pewne.

Co do karty graficznej nie wsadzaj jej przed zmianą tego zasilacza! Broń Boże.

Kart w zakresie 350zł nie można dobrych nówek polecić. Moge podać radeon 7770 który kosztuje około 350zł ale jest mniej wydajny od 6850.

Taki deal to nie deal.

graphic.png
Opublikowano

dobra wielkie dzięki podam ci mniej więcej we wtorek lub w środe informacje o tym co znajduje się w tym sklepie i mam nadzieje, że pomożesz. :D Może uda mi się załatwić więcej kasy na lepszą kartę.

Opublikowano

Tutaj nie chodzi tylko o karte ale o caly sprzęt.

Jeśli ram masz na ddr3 i da się w mobo wsadzić pheonoma to by była inwestycja bo ten proce będzie zaniżał możliwości tej karty.

graphic.png
Opublikowano

Za pewno nie wiesz że jakiś podzespół może zaniżać możliwości innego.

W tym przypadku gdy np. kupisz radeona + zasilacz procesor będzie zaniżał możliwości karty.

Ale jeśli zrobisz tak że kupisz pheonma (jeśli oczywiście wejdzie do mobo) i go wykręcisz będzie to bardziej opłacalne.

Powiedz mi jaki ram masz? Jaki ddr

graphic.png
Opublikowano

Mogłem to zrobić wcześniej ale byłem leniwy ^.^

• Supports AMD AM3 Phenom™ II/ Athlon™ II processors
  • Dual Channel DDR3 1666+ for remarkable system performance

Więc tutaj przesiadka na phenoma + cooler i kręcisz go. Jest masa poradników. Tylko w pierw zasilacz.

Co do karty no cóż będzie ograniczała ale procka bedziesz miał z głowy. Potem dozbierasz pare groszy i kupisz używke. 6850.

graphic.png
Opublikowano

phenom to nie ma porównania do athlona.

W zasadzie phenoma bym porównał do intela i5 po oc.

Tylko którego phenoma tam możesz wsadzić to niestety nie wiem.

Ale skok wydajności będzie ogromny.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...