Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Internet LTE - ile będzie pobierał przy graniu w LoL?

maciejewa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam internet LTE, przeczytałem, że jeden meczyk pobiera 20mb limitu więc spoko (ja mam 25GB limitu + 20GB w nocy, nielimitowane strony www, yt i ipla..ale do rzeczy) problem w tym, że tam nie było napisane przy jakiej to prędkości a ja nie wiem cy od tego to TEŻ zależy po głownie od pingu, a ja mam niski, na speedtest.net mam 20-25 ping i obawiam sie ze ten jeden mecz to bedzie wiecej niz te 20mb....i mam jeszcze pytanie jeżeli ktoś będzie wiedział, dlaczego jak nic nie robie to widze w stanie wi-fi na lapku, że pobrało 800mb? ;_;

Dziękuję z góry za pomoc :)

Opublikowano

Nawet jeśli będziesz miał niski ping to i tak będzie pobierało od 20mb-30 mb,czasami nawet mniej.

A co do drugiego pytania to może masz transfer danych włączony ?

Opublikowano

Wydaje mi się że prędkość neta nie ma nic do gadania bo jeśli np. coś ściągasz i zajmuje 100mb to niezależnie od neta zużyje ci 100mb i tak samo jest z grą a co do tego drugiego może ktoś ci się podpioł albo miałeś włączone aktualizacje windowsa lub coś ściągałeś

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Wydaje mi się że prędkość neta nie ma nic do gadania bo jeśli np. coś ściągasz i zajmuje 100mb to niezależnie od neta zużyje ci 100mb i tak samo jest z grą a co do tego drugiego może ktoś ci się podpioł albo miałeś włączone aktualizacje windowsa lub coś ściągałeś

Błąd...

Przykład torretnów:

Pobierasz jakiś torrent i ktoś kto WYSYŁA (czyli ty POBIERASZ od niego) ma zepsuty plik, to torrent będzie pobierał w kółko i w kółko ten sam zepsuty... limit ciągle idzie a torrent nadal jest na takim samym %.

Opublikowano

Błąd...

Przykład torretnów:

Pobierasz jakiś torrent i ktoś kto WYSYŁA (czyli ty POBIERASZ od niego) ma zepsuty plik, to torrent będzie pobierał w kółko i w kółko ten sam zepsuty... limit ciągle idzie a torrent nadal jest na takim samym %.

A od kiedy LoL to jest torrent? (Może jakiś patch był i coś się zmieniło, kto wie)

Predkość internetu nie ma żadnego znaczenia do ogólnej ilości pobranych danych, więc niczym się nie przejmuj.

Opublikowano

A od kiedy LoL to jest torrent? (Może jakiś patch był i coś się zmieniło, kto wie)

Predkość internetu nie ma żadnego znaczenia do ogólnej ilości pobranych danych, więc niczym się nie przejmuj.

Jest o tyle podobne że w lolu jak pobierasz aktualizację to masz Transfer Peer to Peer czyli coś ala torrent (z nazwy tak wynika ale jak to jest naprawdę z tym to nie wiem)

Co do drugiego zdania to jak najbardziej się zgodzę

Pasjonat
Opublikowano

Też mam mobilke(przez jebaną TPSE) i mam coś koło 22 GB+unlimited w nocy i spokojnie starcza limitu na miesiąc(no może czasem z 1-2 dni się skończy przed końcem) średnio granie przez godzinke w jakiekolwiek gry na necie zżera z 50mb.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...