Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[GH] BF4 czy CoD:Ghosts

Konsolowiec2232

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dylemat jaką gre wybrać Cod Ghosts czy raczej BF4.Zależy mi na dobrej strzelaninie z naciskiem na multi.Dodam,że nigdy jeszcze nie grałem w żadne Bfy ani Cody więc to będzie dopiero początek mojej przygody z którąs z tych serii,Prosiłbym was o ostrą mini recenzje,w której wskażecie mi którą gre wybrać(plusy i minusy),która jest jakościowo lepsza i która dostarczy więcej FUNU :)

Opublikowano
COD to niższe wymagania od BF i lepszy single player, ale małe mapy.

BF to o wiele lepsze multi niż w COD, fajne zniszczenia, pojazdy. Ale ma większe wymagania i single jest do dupy

CoD'y mają ogólnie lepsze single player a BF'y mają lepsze multi "taka prawda". Skoro bardziej zależy Ci na multi to bierz BF'a.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Ogólnie mówiąc - single: cod

multiplayer: bf4

tyle na temat.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Ja w CODA żadnego nie grałem, ale mam BFA 4, do sedna, w BF4 troszkę się jednak zmieniło, jeśli chciałbyś raczej zagrać na multi to polecam Ci bfa, chociaż sam nie wiem jak jest w COD;ghost.

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Dodam,że gram na ps3 więc raczej wymagania mnie nie dotyczą ^^

W sieci pojawiło sie wiele filmów,które mówią "wow nowy bf taki rewolucyjny,wow taki super" i "wow nowy cod ssie" np ten.

czy naprawde jest tak zle z tym nowym Codem,czy to po prostu hejterstwo?
Opublikowano

Dodam,że gram na ps3 więc raczej wymagania mnie nie dotyczą ^^

Było tak od razu :P

Ale ciągle podtrzymuje się tym, żebyś kupił Battelfielda bo multi. Prawie każdy człowiek powie Ci, że jeśli wybierasz Battelfielda lub Call of Duty to Bf ze względu na multi, a CoD ze względu na single ^_^

W sieci pojawiło sie wiele filmów,które mówią "wow nowy bf taki rewolucyjny,wow taki super" i "wow nowy cod ssie" np ten.

czy naprawde jest tak zle z tym nowym Codem,czy to po prostu hejterstwo?
Nie, to nie jest hejterstwo. Tym razem tak jest na prawdę, zjebali tego CoD'a.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Multi Coda jest gorsze niż to Bf'a?Jeśli tak to dlaczego?+tak jak już wspomnieliście Bf jest dobry a na dodatek kupno Bf4 Deluxe Edition kosztuje w MediaMarkt 159zł!!!(LOL),a Ghost 200 ;/.Dlatego właśnie musze się dowiedzieć,która z tych gier zasługuje na uwagę i co za tym idzie-kupno.

Opublikowano

Multi Coda jest gorsze niż to Bf'a?Jeśli tak to dlaczego?+tak jak już wspomnieliście Bf jest dobry a na dodatek kupno Bf4 Deluxe Edition kosztuje w MediaMarkt 159zł!!!(LOL),a Ghost 200 ;/.Dlatego właśnie musze się dowiedzieć,która z tych gier zasługuje na uwagę i co za tym idzie-kupno.

Tak, już pisałem - multiplayer jest gorsze.

Bf multi - rozwalasz budynki, pojazdy, większe mapki, jakieś cele na mapach - nie tak jak w CoD (niżej napisane co w CoD), jest bardziej realistyczny

CoD multi - nie rozwalasz budynków, mniejsze mapki, sama rozwalanka, latasz po mapie i zabijasz wrogów.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Chyba jednak zdecyduje się na Bf'a dzięki wszystkim za odp. :)

Jeszcze jedno pytanie.Czy na multi w bf4 czasem nie dzieje sie za wiele?Czy można sie ogarnąc sytuacje i skumać co sie dzieje? >.<

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie.Czy na multi w bf4 czasem nie dzieje sie za wiele?Czy można sie ogarnąc sytuacje i skumać co sie dzieje? >.<

No cóż, lepiej chyba jak jest więcej akcji, no nie? Mniej nudy ^_^ Oczywiście, że ogarniesz sytuacje, może nie od razu (no albo od razu :P), ale na pewno po jakimś czasie powinieneś przyzwyczaić się do wszystkiego ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz sobie sam pograć to ci polecam BF4

A jak chcesz z kumplami to lepiej CoD Ghost

No i moim zdaniem CoD Ghosts wymaga większego skilla niż BF4

76561198063281899.png

Opublikowano

@up

Granie w BF'a samemu to jest dopiero nuda.....

A moim zdaniem to BF wymaga większego skilla bo tam nie masz żadnych perków które np. niwelują odrzut gdzie w MW3 z MP7 można było zabić snajpera :D - ale to jest moje zdanie.

@topic

Prędzej samemu w COD'a pograsz niż w BF'a, BF Ci się znudzi jak będziesz sam grał.

Najlepiej odpowiedz sobie na pytanie czy wolisz szybką rozgrywkę na małych mapach gdzie jesteś nagradzany za killstreak czy duże mapy z pojazdami gdzie jesteś nagradzany za zespołową walke.

Oczywiście w COD'a też można grać zespołowo ale jak mi tu któryś zaraz wyskoczy że bardziej niż w BF to go śmiechem zabije :D

Opublikowano

Kurwa. Za fowaryzowanie BF4 mam ochotę wam w pysk jebnąć! Oglądaleś Yoshiego? Bf4 na ps3 crashuje się co 15minut co jest nie zdrowe dla konsoli.

Na PS3 można grać tylko 24osoby. Grafika gorsza niż w codzie. Grasz na 25klatkach.

Na ps3 jeżeli operujesz dobrze padem to COD na chwilę obecną jest najlepszym wyborem.

76561198122231440.png

Opublikowano

Call of Duty Ghosts ma większe wymogi ... bo jak dasz high grafikę to jest lepsza niż w bf4 :)

Tylko,że w BF4 są te rozwalania budynków - nie wiem czym się tu jarać . Ja mam rozdubcony pokój i wygląda jak w bf4 rozjebany budynek.

Ja wybieram Call of Duty Ghosts - mam obie gry i moge raczej tutaj ci napisać.

Niż ci @UP

Są takie mapy w call of duty ghosts no PRAWIE równe wielkością w bf4...

Ale na chuj COD ma się odgapiać od bf4 i robić to samo : Czołgi i duże mapy ^^

COD się charakteryzuje zamkniętym terenem

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Co do grafiki się zgodzę faktycznie grafika na high w COD może dorównywać tej z BF'a ale to z mapami xD hahah udało Ci się xD

Mape z COD można porównywać tylko z wyciętym kawałkiem mapy z BF'a do TDM reszta zjada na śniadanie COD'a.

Tylko,że w BF4 są te rozwalania budynków - nie wiem czym się tu jarać . Ja mam rozdubcony pokój i wygląda jak w bf4 rozjebany budynek.

A to trochę taki ból dupy że w nowym COD tam w kilku miejscach można coś rozwalić.

Poza tym nikt nie pisał żeby COD był taki sam jak BF lub odwrotnie, moim zdaniem była by to najgorsza rzecz każda gra ma zalety których druga nie posiada i to sprawia że gra się w nie przyjemnie bo gdy mam dość małych map i dynamicznej akcji przerzucam się na BF'a i na odwrót gdy mam dosyć BF'a przerzucam się na COD'a.

@up

Odpowiedz sobie na pytanie które zadałem kilka postów wyżej czy chcesz małe dynamiczne mapy czy większe z pojazdami - gdzie się czujesz lepiej jaka gra będzie dawał Ci więcej rozrywki. Weź też pod uwagę to że do BF'a dobrze jest mieć jakiegoś kumpla z którym można pograć bo tak jak napisałem gra w BF'a samemu szybko się nudzi bo zawsze dobrze jest mieć kogoś kto rzuci apteczke, naprawi pojazd lub pokieruje pojazdem tak żebyś też mógł coś zdziałać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...