Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiednie napięcie.

Awangard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Mam problem z napięciem bo nie wiem jakie jest odpowiednie przy podkręceniu Intel core 2 duo 2,4ghz~3,0Ghz.
Aktualnie mam 1,26... (reszty nie pamiętam)
Kolejna sprawa..
Wchodze sobie normalnie na MPCforum a tam uzycie procesora skacze do 50-80.. i po prostu na forum nie da się nic zrobić.. ;c (Tylko strona głowna)

Opublikowano

1. Nie mam zielonego pojęcia..

2. Powyłączaj zbędne procesy, które się uruchamiają wraz ze startem systemu (wpisz msconfig w Menu Start)

I proponuję wyczyścić rejestr programem CCleaner

Opublikowano

Co ma znajomość napięć do tego? Sprawdź sobie katalogowe procka i ustawiają nie wyższe w biosie. Tego typu ustawienia dobiera się indywidualnie chyba ze znajdziesz na necie ustawienia finalnie dla twojego procka i płyty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Sprawdz, podkrecaj stopniowo co 100mhz i testuj czy sie nie bedzie sypal i czy temperatura nie bedzie za wysoka (lepiej nie przekraczac 75st. w stresie). Jak bedzie pracowal stabilnie na 3.0 i na tym napieciu z temperatura nie przekraczajaca 75st. to ok.

Jak bedziesz zwiekszal napiecie to uwazaj zeby nie skakac z napieciami za duzo bo mozesz spalic procesor, najlepiej co 1 st. w biosie (zaleznie od plyty glownej, bedzie to okolo 0.01V).

Opublikowano

Aktualnie mam na 1,28... w biosie i nie widze roznicy miedzy tym a 1,26..
Przepraszam ze dokładnej liczby nie podaje.. po prostu nie pamiętam.
No bo.. kurde gram sobie w bf3 robie testy na ultra smiga lekko na wysokich smiga miło az. Na drugi dzień wchodzę i kurde na niskich nie może ujechać.. Tak samo było z ACIII gram sobie już ponad połowy gry a teraz to nie można grac.
Taka zmiana z dnia na dzien.
Stabilnie? Przepraszam albo jestem głupi ale po prostu nie zakumałem.. czyli jak ? Bez zawieszek?
Ahh i jeszcze jedno.
Czy ktoś wie jaka jest normalne napiecie dla Intel Core 2 duo E4600 ? To takie Defualtowe to bym takie ustawił taktowanie tez żeby było stare 2,4ghz i tak sobie będę powoli jechał ku 3ghz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...