Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TERA] Tera Online od postaw

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OPIS GRY

Tera Online to gra MMORPG. Została wydana przez Bluehole Studio. W Europie gra została wydana w maju 2012 roku. Fabuła nie jest wyszukana, gracz ma za zadanie prowadzić jedną z kilku postaci. Jego zadaniem jest walka z siłami, próbującymi odbić pokój.

WYMAGANIA GRY

Gra stosunkowo nie wymaga dość wielkiego zapotrzebowania, aby w nią grać.

Aby gra chodziła sprawnie, należy posiadać podane parametry części komputera, lub lepsze:

Procesor: Intel Core Duo 2 Processor
Pamięć RAM: 2GB
Karta graficzna: NVidia GeForce 7600

INSTALACJA GRY

By pobrać grę, najpierw musimy się zarejestrować.

http://account.tera-europe.com/users/new

Gdy się zarejestrujemy, możemy pobrać grę.

http://download.frogster-online.com/FOG/tera/TERASetup.exe

Gdy pobierzemy plik, należy go otworzyć i postępować według instrukcji zawartych w instalacji. Gdy instalacja się ukończy, otwieramy grę za pomocą skrótu umieszczonego na pulpicie.

POSTACI

Tera Online oferuje nam szeroki wachlarz postaci. Możemy wybierać spośród siedmiu ras:

Aman, Elin, Castanics, Baraka, High Elves, Humans, Popori

Oraz dwunastu klas:

Warrior – broń: Twin sword
Lancer – broń: Lances, shields
Slayer – broń: Greatsword
Berserker – broń: Axe
Sorcerer – broń: Disc
Archer – broń: Bow
Mystic – broń: Scepter
Priest – broń: Staff
Gunner - broń: Arcannon
Ninja - broń: Shuriken
Brawler - broń: Powerfists (boxing gloves)
Reaper - broń: Scythes

Każda klasa jest wyjątkowa i posiada inne umiejętności. Jedne przeznaczone są do gry w grupie, inne do gry solo.

PvE:

Exp w Tera opiera się na robieniu tzw. Questów, czyli zadań. Aktualne informacje na temat zadań ukażą się nam po wciśnięciu litery „L” na klawiaturze.

Rodzaje zadań:

Solo

Jak sama nazwa wskazuje, zadania wykonamy w pojedynkę.

Party

Aby wykonać zadania, potrzebna będzie grupa.

Mix

Rodzaj ten mówi nam, że możemy skończyć dane zadanie sami, lub w drużynie.

Skull

Rodzaj, gdzie znajdziemy bardzo silne potwory, które będą prawie nie do pokonania w pojedynkę.

Zadania pomarańczowe

Kolor ten informuje nas, że zadania przeznaczone są dla graczy z wysokim poziomem.

PvP

Kiedy nasza postać osiągnie 11 poziom, stanie się tzw. ‘outlawz’, czyli będzie mogła uczestniczyć w walkach PvP. Jest to stały punkt gier MMORPG, który urozmaica je. Polega on na tym, że postaci walczą ze sobą, dopóki jedna ze stron nie ‘dednie’ (nie przegra / nie umrze). PvP (jak również PvE) w Tera różni się tym, że został tu dodany system combo. Gdy wykonujemy umiejętność, pojawia nam się litera, którą należy wcisnąć, by otrzymać lepszy efekt skilla. Chodzi tu o lepszy damage (punkty życia zabrane przeciwnikowi).

System Gildii

Ma za zadanie zjednoczenie pewnego gro graczy, po to, by razem lepiej spędzać grę, pomagać sobie nawzajem, czy wykonywać razem questy.

Aby stworzyć nową gildię, należy pójść do Velika Consul Office i porozmawiać z Letronem – menadżerem gildii.

Aby stworzyć gildie, musimy spełniać trzy warunki:

1. Posiadać co najmniej ósmy poziom postaci

2. Posiadać trzydzieści srebrnych monet

3. Być w grupie z inną osobą (obie osoby zostaną włączone do jednej gildii)

W poradniku chciałem przybliżyć fabułę i podstawowe funkcje gry. Mimo, iż nigdy nie grałem w tą grę, postanowiłem napisać ten poradnik. Gra bardzo mnie zaciekawiła. Po mojej ogólnej ocenie, myślę, że mogę ją śmiało polecić osobom, które jej jeszcze nie znają.

zSCFQrN.png

• 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak na moje fabuła jest dość ciekawa, a raczej jej przedstawienie. Fajne filmiki podczas wypełniania misji na nią. Ale to kwestia gustu :P

Pasowałoby, abyś dodał jeszcze informacje o Reaper'ze. Jeszcze dodać jakąś grafikę i by było idealnie.

• 1 miesiąc temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [TERA] Tera Online od postaw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...