Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do 200zł

kingflame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Moja obecna karta graficzna już ledwo zipie, więc przyszedł czas na wymianę. Kompa mam drewnianego, no ale cóż poradzić, że kasy mało na ulepszenie. Poza tym mam inne hobby niż komputer :)

Specyfikacja:

-Athlon 64 x2 3800+ (2.20ghz)

-Asus M2N4-sli

-3gb ram ddr2 (tak tak :P ktoś jeszcze to ma)

-Zasilacz Modecom feel III 350W (zasilacz neutralny, ale chyba nie wymaga wymiany gdyż napięcia trzyma bardzo dobrze, sprawdzałem)

I teraz pytanie. Czy opłaca się tu pakować coś za 200zł?Np. HD5570? Kiedyś tam na pewno będę ulepszał, ale nie wcześniej niż po zimie.

Karta oczywiście służy głównie do grania. Fajnie byłoby, gdyby nie była zbyt prądożerna. Dziękuję :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Proponuję tę kartę, ale nie jestem w 100% pewny czy nada się do twojego procka, więc zaraz się wypowie RADT0R lub ktoś inny :)

http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gt-630-2048mb-ddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-780-1070-neat630lhd41f-488547/

Myśle że BF3 bez lagów na Low uciągnie :) Za tę cenę chyba nie znajdziesz nic lepszego .

Chociaż co do płynności nie jestem pewien .

Może poszukaj używanych HD 4850 gdzieś na allegro ?

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

ref

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Opublikowano

pisal ze po zimie update - wiec teraz niech wezmie cos mocnego w tej cenie, a pozniej zostanie mu tylko cpu do zmiany i mobo

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

ta już nie renderuje 3d więc dzobieranie odpada. Kupuję 9600gt :) dzięki za pomoc

Opublikowano

jeszcze raz ktoś poleci gt630 4gb a nie ręczę siebie..

Masz jakiś problem człowieku? Nie testowałeś to siedź cicho. Nadal polecam gr630 - cena nie za wysoka, a gra się wyśmienicie.

4692787228.png

Opublikowano

Masz jakiś problem człowieku? Nie testowałeś to siedź cicho. Nadal polecam gr630 - cena nie za wysoka, a gra się wyśmienicie.

Tak w 800x600 czy 1024x760?

Opublikowano

Tak w 800x600 czy 1024x760?

Żyjcie sobie dalej w mitach o tej karcie, zakup tą kartę, pogram pół roku i dopiero się wypowiadaj, albo sprawdź na necie w filmikach jak się na niej gra. Powodzenia.

4692787228.png

Opublikowano

Żyjcie sobie dalej w mitach o tej karcie, zakup tą kartę, pogram pół roku i dopiero się wypowiadaj, albo sprawdź na necie w filmikach jak się na niej gra. Powodzenia.

Nawet na moich GTS'ach (250 i 450 GDDR5) grać się nie da na LOW w AC4, jedynie jakoś się trzyma to 45-60 w niższych rozdzielczościach.

Metro:Last Light też porażka. Najnowszy Tomb Raider chodził już nieco lepiej.

Filmami się nie gra : )

Podsumowując - GT630 nie służy do grania, bo się w tym nie sprawdza i proszę nie pisz takich bzdur na forum.

Opublikowano

Po 1 mity to ja lubie ale nie takie.

Po 2 według filmików to zagrasz na ultra w fhd.

Jedyny filmik który ukazuje prawdę to od BlackWhite , wynik ? ledwo 30 klatek w hd w fhd to maksymalnie może 15 (25 jak nic się nie dzieje ) w bf3 kampania, multi nie trzeba włączyć.

Oczywiście zawsze można grać low medium ale to takie że nawet dla mnie przyjemności nie ma a tym bardziej gdy bawie się c4 i trzeba mieć stałego fps'a bo spadki w bf'ie poniżej 45 klatek to dla mnie masakra.

Opublikowano

Mam na oku Zotac 8800GT 512MB AMP! Edition. Ma zegary 700/1000, 256bit szyna. Za niecałą stówkę mogę ją mieć. Opłaca się?

Opublikowano

Przepraszam za double post, ale edit mi nie odświeżył :)

Opublikowano

Ale w ostateczności chyba może być? Ta 8800 dorównuje w testach 9800.

Różnica między 512mb a 1gb ramu jest odczuwalna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...