Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem polega na tym, ze wszystko chodzi płynnie, do czasu, w którym robi sie lag i spada nawet do 10 tps, nie wiem czego to jest przyczyna, bo pluginy mam z oficjalnej strony bukkita, konfigurowane przeze mnie. Mam 25 slotowy serwer [2.5 GB RAM], z czego 29 pluginów- wiekszosc pluginow jest zastąpione skryptami. Pisałem do hostingu, lecz odpisał, iż to nie wina jednostki sprzętowej, bo ona jest najmniej przeciązona i nie widać żadnych nieprawidłowości, na konsoli tez nic nie wywala błędów. Nie chce tez robić reinstalu serwera, bo co sie za tym wiąże? Gracze uciekną, Dlatego proszę Was o pomoc, bo kompletnie nie wiem co robic, serwer postawiłem na spigocie z nadzieją, ze bedzie lepiej, i dalej lipa bo nic nie dało. Wstawie Wam tu liste pluginów, które posiadam:

post-893572-0-63269900-1385068230_thumb.png

Dla dobrego rozwiązania, leci najl, lajk i 5 w profilowym. POMOCY!!! :(

Opublikowano

Usuń clearlagg, autosaveworld , vanishnopacket, InfinityDispenser i zaktualizuj wszystkie pluginy i śilnik.
Jeśli autosaveworld nie używasz do backup'a to go usuń i w bukkit.ym ustaw: "autosave: 900",

Clearlagg w połączeniu z spigotem - to nie ma sensu.
VanishNoPacket, masz w essentials.
Iconomy masz w essentials ale, nie usuwaj bo gracze straca zarobiony szmal.
Problem może też leżeć w hostingu lub jakimś bagu w mapie
Spigot, jest o wiele lepszy :D i nie zmieniaj na bukkita.

A jak to nie pomoże to usuwaj po jednym pluginie i wgrywaj go sprawdzając czy nie ma lagów.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Usunalem, i jeszcze zapomnialem napisac, ze co jakis czas wyswietla mi sie napis o taki:

19:24:28 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

Opublikowano

Jaki hosting?

SurvivalGames + Multiverse = zabójstwo dla małego serwera/ograniczonym CPU na serwerze :P Przenieś wszystko na jeden świat.

Serwery:
-SkyBlock.PL

Opublikowano

Jaki hosting?

SurvivalGames + Multiverse = zabójstwo dla małego serwera/ograniczonym CPU na serwerze :P Przenieś wszystko na jeden świat.

Hosting maxcraft, jeden z pozadniejszych moim zdaniem, tak to teraz wyglada przy 22 graczach:

post-893572-0-50857700-1385146745_thumb.png

Opublikowano

Nie ma jakis bardziej skuteczniejszych sposobów? Bo prawde mowiac gracze mi tu dupe truja piszac, ze sa lagi, a nie wiem co zrobic, bo minigier im nie usune, bo to by bylo zabojstwo :P

Opublikowano

@up Mowie, ze mi nic nie wywala błędów, tylko ten: [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

Dajcie jakies konkretne rozwiazanie... ;/

Opublikowano

Usuń zbędne pluginy oraz skrypty wpisuj co jakiś czas /killall oraz /remove item 1000 powinno pomóc restartuj serwer także co jakiś czas.

1385155007-U1051712.png

Opublikowano

Jak coś to ten tekst który piszesz to o przeładowaniu serwera. A tak apropo lagów to nie widzę innego wyjścia niż usunąć co najmniej 3 światy.

Opublikowano

jeżeli masz około 96mb ramu na slot to nie dziw się jeżeli tak jest jeżeli masz 29 pluginów i aż 9 światów bo z moich obliczeń wynika że jeżeli twój serwer ma 2,5 gb ramu i na slot przypada ok. 96mb ramu to dla serwera,pluginów,map zostaje tylko 160 mb ramu!! jest to zbyt mało tym bardziej pod tą liczbę pluginów oraz map zmniejsz najlepiej liczbę slotów o 5 lub dokup przynajmniej z 1 gb ramu

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Zredukuj liczbę światów w MultiVerse i będzie wszystko w porządku. Wyrzuć niepotrzebne pluginy bo przez to możesz zauważyć spadki TPS serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...