Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Intel Xeon E3-1230V2

JambQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do wyboru :

Intel Core i5-4670k lub Intel Xeon E3-1230V2 z GTX 770 :)

Co wybierać ?

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Zależnie od tego jaki posidasz budżet i do czego ma Ci komputer służyć.

i5 4670k + z87 g45 + 770 = głównie gaming przy streamowaniu odczujesz lekkie ścinki. // + cooler jakiś wyjąmany w pizdu.

Xeon + h81 + 770 = streaming z gamingiem :P oczywiście nie wykręcisz go.

graphic.png
Opublikowano

Czyli dajmy na to mam monitor 1280x1024 i chciałbym sobie nagrać FC3 na Ultra>High :) To co brać ?

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Ja chcę nagrywać, fc3 czy skyrima oczywiście ultra, może high, na 1280x1024 napisalem już, i chce wiedzieć który procek będzie do tego lepszy w zestawie z GTX 770 :)

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Wszystko sprowadza się do tego jaki posiadasz budżet.

Bo jeśli wynosi on tyle że starczy Ci na i5 + g45 + silver'arrowa to ja bym się nie zastanawiał tylko kręcił na 4.5 i tyle.

xeon to identycznie to samo co i7 tylko że ma niższe takty, co nie oznacza że jest gorszy.

Powiedz ile możesz przeznaczyć maxymalnie na proc+mobo+coller.

Tak dla ciekawej informacji dodam że xeon czasem przebija niekręconego i7 bo to jest work-station :)

graphic.png
Opublikowano

Dobra mam do wydania max 3500 zł złóżcie mi zestaw na morele, jutro po 15 wbije i obczaje dzieki za pomoc życze wszystkim dobrej nocki !

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Rozumiem że na all podzespoły?

http://www.morele.net/inventory/info/0Qaqsz/

Tutaj masz brak coolera za czas dokupisz taką krowe :

http://allegro.pl/thermalright-silver-arrow-sb-e-se-i3711025894.html

Albo coś takiego :

http://www.morele.net/inventory/info/2GvQGA/

To zależnie od tego czy potrafisz robić O/C. Jeśli potrafisz to porządnie bym się zastanowił nad wzięciem 4670k.

Ale patrząc się na cene xeona to prawie że ta sama wydajność + 8 watków i mniejsza cena.

graphic.png
Opublikowano

Czyli xeon będzie lepszy ? Nie biorę na morele ale tam jest czytelnie, w salonie poproszę o podkręcenie czy coś :)

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Kup normalny monitor a nie jakiś staroć na którym się będziesz męczył. W zamian za to jakiś 4440 lub 4570

w salonie poproszę o podkręcenie czy coś :)

Nic Ci nie zrobią w salonie, robisz to sam u siebie na kompie jak CPU już działa

Opublikowano

Człowieku, ja się nie będę męczył, bo mam kompa na którym metin się laguje więc nie męczę się :)

Do nagrywania nie wezme 4440 / 4570 bo spytałem sie o cos innego, ktory wybrac z podanych dwóch ..

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Spytałeś się, ja Ci tylko daję alternatywę. Ludzie na i5 narzekają, wolałbym Xeona tym bardziej że gierki zaczynają wykorzystywać te 8HT

Opublikowano

Dobra, który będzie do nagrywania bez OC ? Poprostu zaufałem i5 bo jest dużo gameplayi z udziałem GTX 770 i i5 :)

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Ht aktualnie w grach znizaja fps. Np i7 scisgs kilkanascie fps w bf4. Jeszcze nie bedzie tak ht wykorzystywane. Ale fakt przy streamowaniu mozesz z ht + cuda zrobic pare gb w pare minut.

graphic.png
Opublikowano

Intel i5-4670k

GTX 770 2GB

Da rade z normalnym monitorem nagrać BF4 ? 1980x1024 czy jakos tak

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Czytałem :) Ale mam pytanie, czy na i5-4670k i GTX770 dam rade nagrac cos z BF'a 4/ Farcry 3 ? na 1080p oczywiście, i na ultra, high, low ?

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Spoko, ale wolę być pewny . Jest MNÓSTWO gameplayów gdzie ludzie nagrywają Far Cry 3 na ultra na takim procku i karcie graficznej .

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Spoko, ale wolę być pewny . Jest MNÓSTWO gameplayów gdzie ludzie nagrywają Far Cry 3 na ultra na takim procku i karcie graficznej .

YT ogranicza do 30 klatek przez metodę kompresji, więc nie ma pewności czy jest w 100% płynnie. Ja piszę na jakich ustawieniach pograsz w ponad 60 klatkach ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...