Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest ocena semestralna.

KoORNEL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie jest ze mną znajomy. Ma problemy z internetem. Chce wiedzieć jaka będzie ocena semestralna z matematyki, biologi

(Gimnazjum)

Matematyka: 4, 2, 2, (1)

Biologia: 5, 6, 6, 6, 6, 6-, 5+

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Witam, właśnie jest ze mną znajomy. Ma problemy z internetem. Chce wiedzieć jaka będzie ocena semestralna z matematyki, biologi

(Gimnazjum)

Matematyka: 4, 2, 2, (1)

Biologia: 5, 6, 6, 6, 6, 6-, 5+

Zależy od tego, czy masz wagę ocen. Jeżeli np. masz ze sprawdzianu z matmy 4, a z kartkówek i zadań domowych 2 i 1 to może Ci wyjść 3. :)

Z biologii raczej na 6 nie wlecisz, ale to też zależy od w/w wagi ocen. ;)

Opublikowano

Zależy, czy oceny masz ważone, czy nie.

Zestawienie bez wag:

Matematyka: 2

Biologia: 6 (powinieneś załapać się na konkurs jakiś, albo coś zrobić ponad program)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Zależy od tego, czy masz wagę ocen. Jeżeli np. masz ze sprawdzianu z matmy 4, a z kartkówek i zadań domowych 2 i 1 to może Ci wyjść 3. :)

Z biologii raczej na 6 nie wlecisz, ale to też zależy od w/w wagi ocen. ;)

Nie mieli czasem ważenia ocen wycofać w szkołach? Przynajmniej tak mi sie o uszy obiło, nie wiem...

2 i 6..

1610016.jpeg

Opublikowano

No tak, wiem, że kolega, tylko nie pomyślałem, co napisałem.

Ja w sytuacji biologii postawiłbym 6 bez wahania. Dla mnie aktywność ucznia na lekcjach, drobne wiadomości / zainteresowania ponad program, i oceny na 5 z hakiem, to wystarczający dowód, aby postawić wyżej wymienioną ocenę. :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

Jeżeli ta 4 z testu to może na zachętę dać 2+/3- na półrocze ,z 5 ,chyba że brał udział w konkursach :)

Tak na pewno uczeń który ma same 1 i 2 brał udział w konkursie matematycznym, weźcie czasem ruszcie mózgiem -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...