Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi nie do wytrzymania (nie graficzne)

MrMateuszPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, męczy mnie problem odkąd mam nowy komputer, z lagami internetowymi glownie na lolu,

Rzadko się tu zdaza ze ping mam 60-65, no chyba ze po polnocy, a tak to z 80-120

Niby ok, ping nie jest duzy, ale problem w tym ze nie da sie grac,

Na starym kompie, (podlaczony pod modem z tp) ping jest zawsze 60, a nawet jak skoczy ponad 150-200 to i tak daje rade grac,

Na tym nowym (windows 8) ping ponad 100 robi takie cuda, ze gra się jakbym mial po 1500, sa momenty ze nie moge nic zrobic z postacia (ruszac skillowac, podczas gdy moge pisac na czacie i widze normalnie jak inni graja) i to trwa do 10-15 sekund

Wczesniej na miejscu tego kompa gralem w tym samym miejscu na laptopie, lecz zadnych problemow nie bylo, ping dokladnie taki sam jak na starym komputerze.

Do tego zeby lapac WiFi na nowym musze miec ten dodatkowy router czy coś od TP (TP-LINK High-Gain 150Mps TL-WN722N), zreszta i tak byl problem z zainstalowaniem go, bo nie bylo na plytce sterow do Win8 i musialem takowe pobrac z neta,

No ale wracajac do tematu, widac poprostu nawet na stronach internetowych itd, ze wszystko laduje sie wolniej niz powinno

Jakies pomysly co moge zrobic?

Opublikowano

Czyli na Win XP/7 nie miałeś lagów ?Ja kiedyś spotkałem się z przypadkiem,że grając na XP na jednej karcie WI-Fi miałem takie skoki że raz 50 raz 500,okej jakoś wytrzymywałem.Przeinstalowałem na WIN 7 i wszystko działa cacy,myślę że jest to problem tego że producent karty Wi Fi tworzy go stabilnie np. na Win 7,a jak już wyszedł nowy system (8) to te sterowniki nie są dopracowane.Czyli w skrócie poszperaj w necie i znajdź najnowsze sterowniki do Twojej karty Wi-Fi.

Opublikowano

Tez bralem to pod uwage,

Poniewaz stery na tego modema czy co to jest, sa w wersji beta, to moze dlatego tak nawalaja

@edit, patrze teraz, to stery sa juz bez Bety, sciagne zainstaluje i sie zobaczy

Opublikowano

Zainwestuj w karte sieciową... miałem to samo (UPC 35mb/s więc "igła") na XP 30(stary komp) ping a na 7 prawie 100(nowy komp) :P Kupiłem karte sieciową i znowu jest 30 (karta sieciowa korzysta z własnych sterów, więc zapewne wina sterów od tej nowej płyty głównej ).

Nie wiem czemu tak sie dzieje, ale tak jest ;x

P.S nie ma czegoś takiego jak "lagi nie graficzne"

duży ping - lag

grafika się ścina (małe fpsy) - freeze...

Na małe fpsy mówimy freeze więc jeżeli mówisz lag to wiadomo że chodzi o ping.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...