Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(atrament) CODER_BEST

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć

Naprawdę fajna zabawa, świetnie wygląda to na żywo jak się atrament rozchodzi w takim zwolnionym tempie. I parę strzałów ode mnie z Nikona D5100 + nikkor 18-105mm. Jeśli kogoś interesują dane exif znajdziecie je na moim flickerze http://www.flickr.com/photos/coder_best/

1.

10977227383_8183d710a5_c.jpg

2.

10977166774_93d514699e_c.jpg

3.

10977125156_25196f7261_c.jpg

4.

10977178083_09d81b1f99_c.jpg

5.

10976986585_ef0bdf4b4d_c.jpg

6.

10977267553_d833f23365_c.jpg

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ogólnie zdjęcia są bardzo fajne, mógłbyś porobić jakieś zdjęcia dymu na białym tle...? Tekstury do PS by były z dymem xD

Mam prośbę.. mógłbyś zrobić jedną główną galerie, a nie kilka? :ninja:

3t6EGVz.png

Opublikowano

Ogólnie zdjęcia są bardzo fajne, mógłbyś porobić jakieś zdjęcia dymu na białym tle...? Tekstury do PS by były z dymem xD

Mam prośbę.. mógłbyś zrobić jedną główną galerie, a nie kilka? :ninja:

Miałem jedną, były jakieś problemy z forum wszystko mi się rozleciało nie chciało mi się tego naprawiać, jedną galerię moich zdjęć mam na flickerze do którego link podałem w pierwszym poście.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Bardzo efektowne zdjęcia. Naprawdę, świetnie to wygląda. Zadziwiające jest to, że z takich z pozoru banalnych rzeczy można zrobić coś tak pięknego. ;)

Opublikowano

Trochę roboty przy tym jest :P Długo się pod domu nalatałem żeby znaleźć cokolwiek przeźroczystego wreszcie znalazłem dzban ;p To może tak w skrócie może ktoś będzie chciał skopiować :)

Kurs do sklepu po opakowanie tuszu w dużej fiolce (3,70) i kupno opakowania słomek.
Słomki chyba nie muszę tłumaczyć po co :P

Zdjęcia robiłem pod dachem na tarasie ze względu na pogodę. Po prawej miałem słońce, oczywiście za chmurami jak zresztą wszędzie ale to nawet lepiej bo światło nie było ostre. Po przeciwnej stronie (lewej) ustawiłem blendę na statywie, żeby dawała światło z drugiej strony. Przed sobą na stoliku miałem duży giętki kawałek kartonu, który zawinąłem jako podstawę i tło (jak zwykłe tło w studio) na tym postawiłem spory wazon. I na początku kilka testowych zdjęć żeby ustawić aparat.

Próbowałem z lampą ale wazon okazał się opalcowany :P Każde wpuszczenie kilku kropel tuszu to powiedzmy około 2 minut może 3min zdjęć potem cały wazon jest już pełen atramentu, który nie przybiera już w sumie żadnych ciekawych wzorków, widać to mniej więcej na ostatnich zdjęciach.

Robiłem chyba 4 albo 5 podejść

Potem obrabiałem trochę w Lightroomie a pstrykałem w RAW'ach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...