Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie WR a CA

kwiatziom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:) Gram w Combat arms bardzo długo kiedyś grałem w warrocka jakieś kilka dni może (przed przejęciem warrocka przez nexona) i ciekawi mnie co nexon wprowadził do warrocka co zmienił , czy warto zagrać Sobie w tą grę , są lagi? Wymagania mniejsze/ większe niż w Combat arms? Dużo hackerów?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

wymagania w CA są większe to oczywiste bo jest bardziej rozbudowane

@areq

nie wydaje mi się że CA jest podobne do WR, wystarczy porównać CA jest więcej opcji np. ulepszania broni, a w WR dostajesz broń i lecisz na wojne :P

jest wiele różnic w których CA jest lepsze, WR ma swoje plusy oczywiście t.j. mniejsze wymagania co za tym mniej lagów( oczywiście wiem że sprzęt nie ma za dużo do lagów ale jednak)

osobiście polecam bardziej CA, wróciłem jakiś mies. temu po ok. półrocznej przerwie i się nie zawiodłem :>

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

a czołgi , samochody , samoloty nadal są ?

Zawsze były i teraz jest jeszcze więcej, jest nowy czołg, nowe pojazdy :)

Polecam dwie lekturki by me:

http://www.mpcforum.pl/topic/1084829-faq-combat-arms/

http://www.mpcforum.pl/topic/1057676-faq-war-rock/

Masz tam porównanie tak jakby War Rock'a do CA, jednak mimo to lepiej się prezentuje CA, więcej trybów gry, postaci itd.

War Rock ma pewnie mniejsza ilość hackerów i lagów, mniejsze wymagania systemowe oraz duży zasób broni i map ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko , nie chcę nowego tematu zakładać , nie edytuje tamtego postu dlatego , żeby odświeżyć temat bo to jest inne pytanie i inny problem a więc pobrałem ten program z nexona do pobrania war rocka odpala go i tu taki problem (patrz SS) ogólnie ostatnio mam problem z kompem i nie wiem co jest ... nawet nowego windowsa ostatnio nie mogłem zainstalować : drub.jpg

Opublikowano

Od siebie dodam, że aby prawidłowo się wszystko wyczyściło musisz instalować system z płyty/pendriva. Po prostu jeśli uruchomisz instalator z dysku na którym jest system to dysk się nie sformatuje, ponieważ system nie usunie sam siebie. Wypal obraz na płytę i usuń wszystkie partycje podczas instalacji i utwórz je na nowo.

Opublikowano

No a więc windows jest instalowany dobrze mam go 3-4 msc wszystko ładnie działało ale teraz mam jakiś problem , instaluje z płyty zawsze , tylko problem tkwi w tym ,że podczas instalacji komputer w pewnym momencie się po prostu zawiesza i nie mogę zainstalować tego winowsa , płytka jest dobra , i nie wiem czy formatować komputer przed instalacją czy nie (bo jak sformatuje i będzie ten problem no to będzie lipa)

Opublikowano

Formatuje sie w trakcie instalacji. W momencie gdy wybierasz partycje do zainstalowania masz mozliwosc jej usuniecia i stworzenia nowej. Sprawdz ile masz miejsca na partycji na ktorej instalujesz bo moze brakuje i instalacja sie zatrzymuje.

Opublikowano

Hmmm komputer przygotowuje pliki instalacyjne normalnie wszystko ok i potem się odpala , żeby instalować windowsa i jest czarny ekran po prawej u góry taki jak by myślnik coś takiego _ i czekam 5-10 minut i nic , komputer sam się wyłancza po jakimś czasie , chyba , że mu wcześniej pomogę jak coś dokładnie opisać mogę Ci na gg jak się znasz , żeby forum tu nie zaśmiecać bo jeszcze jakieś ostrzeżenia nam dadzą , że zły dział czy coś.

Opublikowano

z płytą jest wszystko ok właśnie , bo instalowałem nie dawno tego windowsa gdzieś z tej płyty a tu u Siebie go instalowałem 3-4 msc temu ... ogólnie też mam tak , że nagle monitor mi gaśnie (tak jakbym go wyłączył) a jest włączony , a komputer normalnie chodzi... i wtedy muszę wyłączyć komputer poczekać 5-10 minut i się włączy , i jak widać na screenie mam komunikat ,,nie rozpoznano urządzenia USB" i nie mogę z tym nic zrobić (a wszystko jest ok klawiatura i mysz , nic więcej pod usb nie mam podłączone , porty usb normalnie działają) komputer po 30 minut grania grzeje się z 30/50 stopni celcujsza do 80/90 stopni , najcieplejsza jest grafika....

@btw.

zaraz dam SS

mq3m.jpg

Opublikowano

nic nie kombinowałem , to się samo tak właśnie zrobiło nagle nie wiem czemu , pobrałem jakąś gre z chomika kiedyś nie dawno i potem właśnie coś się zaczęło dziać ... gre skasowałem wszystko po niej tak samo , skanowałem komputer combofixem potem Super anty spywerem , no i niby coś tam anty spywer coś znalazł i usunął , ale to nic nie pomogło.

@ btw.

nie może to być powód tego iż ten komputer jest zakurzony czy coś on po prostu nagle coś inaczej zaczął chodzić bo rozbierałem go jakiś czas temu i nie był nic zakurzony ....

Opublikowano

Przeskanuj Kaspersky'm. Tylko uruchom pełne skanowanie. Później wejdź do BIOS'u i przywróć ustawienia domyślne dla pewności. Wtedy spróbuj instalacji Windows'a.

Opublikowano

Hmmm skanowałem ten komputer , teraz mi ktoś na team speaku powiedział , że możliwe , że konwersatory mi w pc siadają jak takie są objawy bo on czasem naprawia kompy itd to mówił , że na niektórych też takie objawy były.

Opublikowano

Więc odkręć obudowę i sprawdź czy nie są wypukłe. Tak to wygląda:
wymiana-kondensatorow-wybrzuszone.jpg

Jeśli są płaskie jak ten mniejszy po lewej to dobrze. Jeśli są wypukłe jak te większe po prawej to musisz się udać do serwisu.

Opublikowano

Ok to lecę rozkręcać kompa ;)

No i lipa przeczyściłem go sprawdziłem konwersatory i wszystko jest ok .... a problemy są ciągle ;C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...