Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC-Co najsłabsze w moim kompie?

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak się zastanawiam co jest najsłabsze w moim kompie pod wzglądem gier.

Geforce GTX 660

i5 3570

8 GB RAM

I z tego co słyszałem to 8 gb ramu wystarczy jeszcze na długo. i pytanie do was czy moj procek jest wystarczający do nowszych gier czy to raczej wina karty ze już w niektóre gry musze grać na gorszych detalach?

Opublikowano

chyba sprzedam 660 za okolo 500zł dopłace 300zł i wezme 760 ale jeszcze poczekam bo może uda mi się uzbierać troche więcej wiec może 770

Opublikowano

a i jeszcze jedno pytanko jak to jest z tymi grami co daja do kart ?

np tutaj: www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx770-2048mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-overclock-potrojny-went-gv-n770oc-2gd-581346/

sam klucz czy jak ? :D

Opublikowano

Jak nie przepadasz za np. radeonami to w tej cenie kupisz cos slabszego, gdzie mozesz miec radeona lepszego. Czemu nie przepadasz? Bo kiedys miales radeona slabego a potem kupiles nvidie ktora byla lepsza?

Dostajesz prawdopodobnie same klucze, w wiekszosci takich promocji a wysylane klucze a nie wersje boxowe gier.

Opublikowano

Up Jeśli autor dołoży do gtx 770 to będzie to lepszy wybór, ale też uważam, że nie należy wybierać na podstawie nazwy firmy tylko wydajność w jak najlepszej cenie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Karty są porównywalne ale z tego co wiem to radeony są głośne grzeją się do tego nvidia posiada physx również ,nvidia często wypuszczą aktualizacje sterowników które znacznie zwiększają płynność w danej grze. i jak sprawdzałem sobie wydajność w grach to nvidia tak naprawde działa dobrze w każdej grze a radeony czasem są źle zoptymalizowane.

Pytanie z innej półki: Dlaczego Titan jest taki drogi ? może ktoś wyjaśnić skoro sa lepsze DUZZZZZO tańsze karty

Opublikowano

Nie pisz, że gry gorzej chodzą na kartacth graficznych Radeon, bo w najnowszych konsolach jest sprzęt od AMD.

Titan jest drogi, bo jest najwydajniejszy. Jakie dużo lepsze karty? Gtx 780 ti po OC dogania Titana, ale nie jest wydajniejszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie pisz, że gry gorzej chodzą na kartacth graficznych Radeon, bo w najnowszych konsolach jest sprzęt od AMD.

Titan jest drogi, bo jest najwydajniejszy. Jakie dużo lepsze karty? Gtx 780 ti po OC dogania Titana, ale nie jest wydajniejszy.

W wielu przypadkach nawet zwykłe 780 jest w stanie dogonić Titana (różnica 3-4 klatek), a TI nawiązuje zwykle równorzędną walkę. W każdym razie Titana zdecydowanie nie opłaca się obecnie brać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

ok więc karte do 1500 zł wezme chyba GTX 770 ponieważ nie chce wydawać majątku a znając życie za rok znow bedzie trzeba wymieniać.

i jeszcze pytanie do was czy qoltec silentline 520w da rade z ta kartą ???

Opublikowano

+3 gry które mnie naprawdę interesują więc wydaje mi się ze to dobry zakup a co do zasilacza to wiem ze qoltec nie jest taki zły ale chyba jednak wymienie na lepszy model. Jeśli macie jakieś inne propomzycje co do zasilacza to słucham :D

czy jest jakas informacja o zbliżające się zniżki na gtx 770 poszperałem troche w necie i znalazłem takie coś

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/planowane_obnizki_cen_dla_geforce_gtx_780_i_gtx_770

//Linki wychodzące wstawiamy w code

Opublikowano

W wielu przypadkach nawet zwykłe 780 jest w stanie dogonić Titana (różnica 3-4 klatek), a TI nawiązuje zwykle równorzędną walkę. W każdym razie Titana zdecydowanie nie opłaca się obecnie brać.

Ti jest wydajniejsze od Titana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...