Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Terraria: Podwodny Świat

Flubbed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio wpadliśmy z kuzynem na pomysł żeby zrobić podwodny świat. Wygląda to mniej więcej tak:

P1-1384892058.jpg

P2-1384892059.jpg

P3-1384892059.jpg

Wyżej widzicie normalny teren który został pokryty cały wodą. Żeby to wykonać potrzebujemy dosłownie kilku itemków, trochę wolnego czasu i oczywiście chęci :) Oczywiście zaczynamy obok morza.

Potrzebujemy:

-50-200 obojętnie jakiego bloku

-50-200 Wire Wire.png

-1 Inlet Pump Inlet_Pump.png

-1 Outlet Pump Outlet_Pump.png

-1 Wrench Wrench.png

-1 1 Second Timer 1_Second_Timer.png (Lub zamiennik)

Gdy zgromadziliśmy składniki musimy wybudować pionową ścianę z jakiegokolwiek bloku na taką wysokość jaką chcemy żeby była woda i na samej górze małą platformę na której będzie Outlet Pump i włącznik(1 second timer lub zamiennik) wygląda to mniej więcej tak:

K1-1384892060.jpg

Widać tutaj jak musimy podłączyć wszystko i potem pociągnąć wire w dół i potem na dno morza. Tam montujemy Inlet Pump( Ja zamontowałem trzy, ale spokojnie wystarczy jedna) :

K2-1384892060.jpg

Potem wystarczy uruchomić cały mechanizm i woda zaczne zlewać się z platformy i zalewać okoliczne tereny. Można ustawić więcej pomp i wtedy szybciej osiągniemy zamierzony efekt.

Finalna wersja:

F-1384892061.jpg

Jak widać sposób wcale nie jest trudny, lecz wymaga trochę czasu aż woda zaleje teren. Gra się dużo trudniej, ale też ciekawiej :)

PS: Zalanie takiego terenu jak poniżej zajęło mi około godzinę.

M-1384892061.jpg

Opublikowano

Bardzo ciekawe , uwielbiam takie pomysły które urozmaicają grę. Przetestuję , lecz obowiązkowo muszę przebrać się za merfolka :P

Jeżeli uważasz że mój film jest całkiem niezły to zostaw subka. To nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy :)

Opublikowano

Bardzo ciekawe , uwielbiam takie pomysły które urozmaicają grę. Przetestuję , lecz obowiązkowo muszę przebrać się za merfolka :P

Bez tego raczej ciężko przetrwać :D

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem poradnik, który nie ma większego sensu - opisałeś jedynie działanie pomp, jednak być może ktoś nie wiedział, że są takie itemy w grze i go to zainteresuje.

Opublikowano

Moim zdaniem poradnik, który nie ma większego sensu - opisałeś jedynie działanie pomp, jednak być może ktoś nie wiedział, że są takie itemy w grze i go to zainteresuje.

Trochę nie rozumiem Twojej wypowiedzi ponieważ poradnik miał pokazać tylko jak zrobić podwodny świat, a nie wszystko dookoła. Równie dobrze musiałbym opisać chociażby w/w strój Merfolka wymienionego przez gracza Jackass-ORGINAL. Niestety wtedy poradnik zajmowałby przynajmniej 2 lub 3 razy więcej miejsca i stałby się nieczytelny. Wszystkie te rzeczy można sobie wygooglować i bez problemu zinterpretować :)

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Już widzę kosków nagrywających filmiki z tego podwodnego świata od początku (w sensie na nowej postaci) :) 

Co do tematu to świetny pomysł.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

• Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Terraria: Podwodny Świat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...