Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][1.6.4] Profesjonalne pliki RPG z podziałem na klasy, questami, wierzchowcami, petami i własnymi itemami!

zibimucha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

56hzjz8.png

W paczce znajdują się pluginy, które długo by wpisywać, ale jestem w stanie zapewnić, że osoba pobierająca nie zawiedzie się na nich. Poniżej zamieszczę opis plików wraz ze screenami. Możecie skojarzyć je z plikami "Blood Of King" - ale ja sam je robiłem. Dlaczego je wystawiam? Właściciel poprzedniego serwera zrobił mnie w konia i zabrał dostęp do maszyny, więc ja nie mam zamiaru pozostać bezczynnie i daję Wam - graczom możliwość korzystania z nich!

Zacznijmy od klas - wyróżniamy elfa, orka, dwarfa i człowieka. Wszystko można edytować w pliku .config, od szybkości ruchu, po dostępne czynności. Ta część serwera była dokończona przed moim odejściem od upgrade, więc Wam ją udostępniam. Screeny chyba nie są tutaj potrzebne, ponieważ wszystko jest zależne od ustawień osoby, która zajmuje się plikami serwerowymi.

Druga rzecz! Pety, zwierzaki, czy jak by tego nie nazwać. Cały system nie jest trudny, edycja także zachodzi w pliku .config. Można tam ustawić od życia, które posiada pet, po możliwość jazdy na nim. Zwierzak domyślnie może osiągnąć maksymalnie dziesiąty poziom, jednakże to można zmienić.

Nowy drop i exp! Tutaj pozwolę sobie wkleić co domyślnie wypada z jakiego moba, żeby ułatwić potencjalnemu ściągającemu konfigurację plugina.
Spoiler

Nowe przedmioty - można w grze oraz pliku .config tworzyć przedmioty z dodatkowymi bonami, przykładowo "ochrona przed czarami", pozwala to na nadanie smaczku RPG i nakręcenie gospodarki na zasadzie wymian "ja dam Ci to, Ty mi to". Poniżej ss!

*Zombie - Drop: Wood Sword,Leather Helmet,Leather Boots
*Skeleton - Drop: Stone Sword,Leather ChestPlate,Leather Leggine,Iron Ingot
*Spider - Drop: Stone Axe,Stone Pickaxe,Chain Helmet
*Enderman - Drop: Chain ChestPlate,Chain Leggins,Gold Sword,Leather,Iron Gold
*Creeper - Drop: Nie ustalony
*Cow - Drop: Nie ustalony
*Pig - Drop: Nie ustalony
*Chicken - Drop: Nie ustalony
*Blaze - Drop: Nie ustalony
*Ghast - Drop: Nie ustalony
*Wither - Drop:Diamond,Iron, Gold.

Crafting przedmiotów - tutaj pozwoliłem sobie zablokować reszcie klas (poza dwarfem) możliwość tworzenia przedmiotów. Można to zmienić w pliku .config, jednakże polecam zostawienie domyślnych opcji, ponieważ na chwilę obecną są one chyba najlepsze dla serwerów typu RPG z gospodarką.

post-670961-0-33557300-1383167067.png

Kupowanie przedmiotów u NPC - postacie te tworzy się w grze, wszystko dodaje się dynamicznie. Plik .config nie powinien być ruszany, ponieważ większość akcji powinno się wykonywać będąc na serwerze.

Wrzucam za użytkownika "TheMineOfMine", przeprosza on za swojego reflinka - poprosił mnie o wstawienie tego, który nie wymaga wysyłania sms etc.!

Download(instalator czasami należy pobrać dwa razy, bo się buguje i nic nie instaluje):

xxx

Skan(2 antywiry wykryły coś, ale to chyba nic ważnego):

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...