Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputera do BF4, lub/i innych gier...

Gangsta7946

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem... Dajcie jakieś monitorki w takiej... Średniej cenie....

Nie będziesz robił chyba OC, więc nie dokupuj.

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=3060&game=Battlefield+4&p_make=Intel&p_deriv=Core+i5-4670+3.4GHz&gc_make=Nvidia&gc_deriv=GeForce+GTX+780&ram=8&checkSubmit=#systemRequirements

Zapowiada się super :D

Opublikowano

Ok. A jak mam dobry sprzęt to i potrzeba oprogramowanie... Windows 7 czy Windows 8 ? Bo mam aktualnie XP - kupiona orginałka w 2006... Niedługo się kończą w lutym 2014 aktualizacje pod XP i chcę coś lepszego :P

Na dodatek BF4 nie poleci na XP xD

Opublikowano

Pod gry 8. Lepsza wydajność, nowszy, więc będzie wspierał więcej gier, zresztą już teraz tylko na ósemce masz np. niektóre funkcje DirectX.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Aha. A jakieś gry z XP będą działały na Win8 ?

Bo mam grę taką jedną i z tyłu opakowania pisze: Windows XP (TYLKO!)

A także słyszałem od kumpla, że gra z XP poleciała mu na Win7...

Opublikowano

Mogą być problemy, bo najprawdopodobniej twórcy nie widzieli 8 na oczy.

Są wyjątki, bo sam odpaliłem grę sprzed 11 lat (sic!), ale już np. kilka z 2007 nie działa ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To :

http://www.morele.net/inventory/info/Wa287g/

+

allegro.pl/samsung-s22a100-tanio-40-led-fullhd-j-nowy-gw-fv-i3717200540.html

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Mogą być problemy, bo najprawdopodobniej twórcy nie widzieli 8 na oczy.

Są wyjątki, bo sam odpaliłem grę sprzed 11 lat (sic!), ale już np. kilka z 2007 nie działa ;)

Oks. Dobrze wiedzieć....

To tak: Co z tego wywnioskowałem ?

Mam słaby monitor - potrzebuje lepszy

Mam słaby komp - potrzebuje lepszy

Mam nudne gry - potrzebuje lepsze

xD

Nie no żartuje :D

A tak jeszcze raz pytając i tak na poważnie - sorki, że tak dopytuje...

Czyli wszystko będzie się zgadzało itd ? Na single na 100% pójdzie na ultra.... A jak to jest z multi ? Zalecane chociaż pójdą ?

A co do monitora...

Moje biurko ma takie miejsce na monitor i musi on się zmieścić...

Oto dane tego że miejsca:

wysokość: 42,5 cm

długość: 62 cm

szerokość: 36,5 cm - jeden z tych proponowanych, chyba Benq nie zmieścił by się wysokością....

Czyli tak:

• Nowy monitor
  • 8GB RAMu
  • Intel Core i5-4670 (bez K)
  • Gigabyte GeForce GTX780 3GB DDR5
  • Zasilacz 550W
  • Płyta główna MSI B85M-P33 Intel B85 LGA1150 BOX
  • Obudowa
  • Liteon nagrywarka DVD iHAS122-04 czarny OEM

I mam jeszcze jedno pytanko co do pojemności dysku twardego...

Zaproponowaliście mi

Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002)

http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde/seagate-barracuda-500gb-sata3-st500dm002,24346.html

A ja znalazłem 30zł drożej

Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003)

http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde/seagate-barracuda-1tb-sata3-st1000dm003,28219.html

500GB ma Pamięć cache: 16 MB

1TB ma Pamięć cache: 64 MB

Któro brać ?

To :

http://www.morele.net/inventory/info/Wa287g/

+

allegro.pl/samsung-s22a100-tanio-40-led-fullhd-j-nowy-gw-fv-i3717200540.html

Niezauważyłem twojego postu xD Zaraz se lukne xD

Opublikowano

Oks Dzięki :D Narazie nie mam pytań...

---

---

Czy mógłbym prosić moderatora o niezamykanie tego tematu???

Chciałbym jeszcze wrócić do tego tematu, bo jeżeli by ojciec miał tak nagle mniejsze/większe fundusze, to bym tutaj poprosił o kolejną radę. Na pewno do 25 grudnia tego roku jeszcze będę coś tu pisał... Po prostu... Do nowego roku... Czy mógłby się moderator wstrzymać do sylwestra ? Nie wiem czy tu jakiś moderator jest, bo to moje pierwsze pytanie, ale na innych forach moderator zamyka nieważne tematy...

Opublikowano

Oks Dzięki :D Narazie nie mam pytań...

---

---

Czy mógłbym prosić moderatora o niezamykanie tego tematu???

Chciałbym jeszcze wrócić do tego tematu, bo jeżeli by ojciec miał tak nagle mniejsze/większe fundusze, to bym tutaj poprosił o kolejną radę. Na pewno do 25 grudnia tego roku jeszcze będę coś tu pisał... Po prostu... Do nowego roku... Czy mógłby się moderator wstrzymać do sylwestra ? Nie wiem czy tu jakiś moderator jest, bo to moje pierwsze pytanie, ale na innych forach moderator zamyka nieważne tematy...

Na tym forum moderatorzy nie zamykają tematów dopóki o to nie poprosisz także :^

652601399840421198520.png

Opublikowano

No dobra... Co do tego sprzętu i całej jednostki - przecież to jest mocny komputer ! Będę potrzebował przecież mocarne wentylatory... Co do zdjęcia, to widać, że gtx 780 ma 3-trzy wentylatory... Raczej wezmę radiator na wszelki wypadek... Ściągam dużo z neta przez torenty.org i dziennie, to chodzi 8-13h, nawet kiedy jestem w szkole !!! A więc... Czy na coś jeszcze mam się zdecydować ? Mam podłogowe ogrzewanie itd, więc się boję trochę xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...