Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputera do BF4, lub/i innych gier...

Gangsta7946

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. :)

Na początek chciałbym podzielić się moją historią...

Od czasu gdy złapałem wirusa i gdy mi komputer się spalił - musiałem kupić nowy... Na tamtym (spalonym) komputerze miałem 4gb RAM'u i był po prostu... Super !

A dzisiaj leżę, z:

1gb RAM'u DDR2,

Proceskiem Intel Core 2 Duo E4300 1.80GHz

grafą NVIDIA GeForce 7300 LE...

Najbardziej co mnie zabolało to, że na starym kompie grałem w Battlefielda 2 Bad Company na najwyższych ustawieniach grafy (ultra), a teraz ? Nawet BF 2 BC nie chcę się włączyć ! GTA 4 nawet na minimalnych się tnie, a w Call Of Duty 4 Modern Warfare gram na minimalnych ustawieniach...

Wreszcie po uproszeniu ojca, mam dużo kasy. Ok. 3500zł... Ojciec w Angli - Kasa leci xD

Chciałbym prosić, o dobre MODELE komputerków, które pociągną BF4 (ultra), albo chociaż BF3 na zalecanych lub innych dobrych komputerów...

Proszę o pomoc !

Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Dołóż do tego i Battlefield 4 powinien na ultra:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78055&s=54407&s=77612&s=77565&s=77552&s=74901&s=66509&s=63363&s=78214

Down Zgodzę się tylko z tym coolerem, ale ten procesor jest o wiele wydajniejszy. Procesor jest o wiele wydajniejszy, a cięcie na kolejnych podzespołach w celu osiągnięcia poziomu gtx 780 jest bezsensowne.

Jeszcze jedno: zapomniałeś o nagrywarce.

Ewentualnie dołóż do tego:

http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-be-quiet-dark-rock-pro-2-s1155-1156-1366-2011-am3-bk017-474368/

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie ma gotowcow za taka kwote do tego... ale w sklepach skladaja za 50zl, a z kodem za 1zl

http://www.morele.net/inventory/info/gHxD3l/

Jesli kolo 3,5k zl to mysle ze do 3700zl mozna naciagnac? System za 40zl wgra ci jakis informatyk, wiec spk, ew. sciagniesz piracika

Jesli byloby wieksze mozliwe nadszarpniecie budzetu, to lepsza mobo (chipset b85 lub lepszy), ew. naped (50zl) a zasilacz mozna wziac tanszy...

@Edit

@Up

Sa tansze plyty do oc, do tego ta droga i nienajlepsza, tani cooler ktory mu nie pozwoli duzo krecic.... a zestaw 30zl drozszy niz moj a karta 50% mniej wydajna... procek 5% wydajniejszy)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Hola hola. Na razie zakładamy, że autor ma budżet 3500zł, bo nie jesteśmy w stanie określić czy mniej czy więcej. Zresztą wasze zestawy są strasznie słabe pod względem opłacalności.

NietypowyLogin:

Dlaczego wrzucasz na siłę 780 oszczędzając przy tym na częściach? Nie jest to taka duża różnica w wydajności, ale w cenie jak najbardziej. Zresztą ta niekręcona i5 ograniczyłaby 780.

a zestaw 30zl drozszy niz moj a karta 50% mniej wydajna..

780 ma około 15% przewagę, a w cenie ponad 100%.

Opublikowano
No dobra... A gdybym chciał kupić nową jednostkę ? Bo ta moja idzie do mojej siostry, bo moja siostra ma komp z 0,5 Gb RAM'u - aż jej współczuję xD A mój ojciec jest taki, że nigdy nie da się go namówić na składanki - mówi, że się nie zna i woli Nowy kupić... Nie wiem za ile mi kupi... Powiedział, że za Tyle ile będzie miał... Czyli okolice 3,5 tyś. To prawda, że się nie zna, bo nawet w ANI JEDNĄ strzelankę nie grał ! A gdy mówię mu np. o Ghz, to już go głowa boli xD

A i bym zapomiał...

Sam mi mówił, że okolice 3,5 tyś... Żeby nie było, że staruszka naciągam xD

Opublikowano

Dobra... Gdyby co nie było tego, co przed chwilą napisałem... Nie jestem zabardzo bystrą osobą, jeżeli chodzi o takie rzeczy jak składanki itd. Mam 14-ście lat, więc tylko jeden raz miałem w życiu do czynienia z wyjęciem procesorka xD

Dołóż do tego i Battlefield 4 powinien na ultra:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78055&s=54407&s=77612&s=77565&s=77552&s=74901&s=66509&s=63363&s=78214

Down Zgodzę się tylko z tym coolerem, ale ten procesor jest o wiele wydajniejszy. Procesor jest o wiele wydajniejszy, a cięcie na kolejnych podzespołach w celu osiągnięcia poziomu gtx 780 jest bezsensowne.

Jeszcze jedno: zapomniałeś o nagrywarce.

Ewentualnie dołóż do tego:

http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-be-quiet-dark-rock-pro-2-s1155-1156-1366-2011-am3-bk017-474368/

Propozycja super, ale czy mógłbyś polecić mi jakiś programik, żeby sprawdzić tą nagrywarkę ? Jak narazie mam programy jakimi są CPU-Z i Everest Home Edition...

Spróbuj go namówić bo te gotowce są naprawde nie opłacalne.

Przecież to żaden problem zamówić sobie zestaw do domu który przyjedzie złożony. :D

Dobra... Jakoś spróbuję namówić mojego ojczulka xD
Czyli... Wszystko mi podziała ? Nic nie będzie się cięło ? Komputerek za 3,7 tyś wystarcza na BF4 ultra ? Kurdę... Myślałem, że więcej tego by trzeba było kupić :D O karcie graficznej słyszałem... Dobre cudeńko... 8GB RAM'u... Powinno wystarczyć... xD
A i tak z innej beczki... Moglibyście mi zaproponować jakiś monitor, klawiaturę i myszkę ??? Tak dla ciekawości, to może na imieniny se zażyczę od chrzestnego xD
Opublikowano

Hola hola. Na razie zakładamy, że autor ma budżet 3500zł, bo nie jesteśmy w stanie określić czy mniej czy więcej. Zresztą wasze zestawy są strasznie słabe pod względem opłacalności.

NietypowyLogin:

Dlaczego wrzucasz na siłę 780 oszczędzając przy tym na częściach? Nie jest to taka duża różnica w wydajności, ale w cenie jak najbardziej. Zresztą ta niekręcona i5 ograniczyłaby 780.

780 ma około 15% przewagę, a w cenie ponad 100%.

Czyli mam brać gtx 770 czy 780 ?

Opublikowano

Ehh.

Pierwsze pytanie to O/C? będzie czy nie?

Masz może nagrywarkę na sata? Bo nie warto marnować 50 zł.

Jaki posiadasz monitor?

edit.

tutaj opcja bez oc + możliwy monitor.

http://www.morele.net/inventory/info/N9UyFQ/

Tutaj masz opcje z ssd : (szybciej będzie chodził windows / włączał się etc.)

http://www.morele.net/inventory/info/XgKuaf/

BTW. nietypowy żeś teraz dojechał.

Pakować all w 780. Na prawdę mądre.

graphic.png
Opublikowano

Ehh.

Pierwsze pytanie to O/C? będzie czy nie?

Masz może nagrywarkę na sata? Bo nie warto marnować 50 zł.

Jaki posiadasz monitor?

Hmm... Raczej nie mam zamiaru niczego podkręcać...

Co do nagrywarki, to naprawdę... Nie wiem....

Monitor to LG Flatron L1715S - gdy mi poszedł komputer, to też monitor, router - wszystko co do kompa było podłączone... Kiedyś też miałem coś lepszego niż ten monitor....

Opublikowano

O boshe.

To nawet nie ma sensu brać 770 xD.

Bo na tym monitorze nic nie zdziałasz :P.

Weź 1 zestaw + poszukam jakiegoś monitora do 300zł.

Jeśli chodzi o nówki:

http://www.morele.net/monitor-led-lg-20en33-20en33ss-b-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-19-5-1600x900-5ms-5mln-1-d-sub-576005/

Chociaż zastanowił bym się nad używką bo może jakąś 24 cali się fartnie. 19,5 to ciągle wg mnie mało.

graphic.png
Opublikowano

Jeśli bez OC:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77718&s=77577&s=77563&s=78055&s=74901&s=66509&s=63363&s=78214

Ale musisz trochę dołożyć i na monitor nie starczy (chyba, że później dokupisz), dlatego:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=66627&s=77552&s=77577&s=77563&s=78055&s=74901&s=66509&s=63363&s=78214

Bez OC to i ten gtx 780 wejdzie, jednak zgodzę się z up i najlepiej jakbyś dokupił później nowy monitor. Albo teraz i zrezygnował z gtx 780.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Okey... Czyli mam brać 770 czy 780 ? Mi chodzi tylko o to, bym miał lepszy komp od tego i żebym na ultra poleciało mi BF4 nawet na Multiplayer i żebym mógł to nagrywać (tkz. Gameplay) I co do monitora, to nie wliczajcie w te 3,5 tyś. Prosiłbym osobno... Ale dziękx za fajny modelik... I rzeczywiście... Poszukam większej calówki :D

I moglibyście mi wyjaśnić co to jest te OC ? Nie znam się za bardzo :unsure:

Opublikowano

On ma 14 lat, nie dajcie mu zestawów pod OC, bo zwyczajnie tego nie ogarnie, a tylko szkód narobi.

Przede wszystkim monitor do wymiany, bo po co taki zestaw, jak na porządnej rozdzielczości nie pograsz?

W BF4 na multi w Ultra nie pograsz na takim zestawie. Pod tą gierkę trzeba szykować ok 4,5k na samą jednostkę, żeby FPS był zadowalający na multi.

Także procek i5 bez końcówki K - bo nie będziesz kręcił i jakąś płytę pod b85 - np.MSI B85-G43 GAMING.

Opublikowano

On ma 14 lat, nie dajcie mu zestawów pod OC, bo zwyczajnie tego nie ogarnie, a tylko szkód narobi.

Przede wszystkim monitor do wymiany, bo po co taki zestaw, jak na porządnej rozdzielczości nie pograsz?

W BF4 na multi w Ultra nie pograsz na takim zestawie. Pod tą gierkę trzeba szykować ok 4,5k na samą jednostkę, żeby FPS był zadowalający na multi.

Także procek i5 bez końcówki K - bo nie będziesz kręcił i jakąś płytę pod b85 - np.MSI B85-G43 GAMING.

3500-4000zł spokojnie starczy na ultra.

Okey... Czyli mam brać 770 czy 780 ? Mi chodzi tylko o to, bym miał lepszy komp od tego i żebym na ultra poleciało mi BF4 nawet na Multiplayer i żebym mógł to nagrywać (tkz. Gameplay) I co do monitora, to nie wliczajcie w te 3,5 tyś. Prosiłbym osobno... Ale dziękx za fajny modelik... I rzeczywiście... Poszukam większej calówki :D

I moglibyście mi wyjaśnić co to jest te OC ? Nie znam się za bardzo :unsure:

Jeśli możesz dołożyć weź gtx 780 (dużo lepsza karta). Z nagrywaniem może nie być ultra na gtx 770, ale wysokie spokojnie powinny być.

Zawsze możesz kupić droższy komputer i zacząć zbierać na monitor.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A co ja do jasnej nędzy mu podałem..

Do cholery nie nabijaj postów tylko je czytaj !

Up tylko że ten jego moni to ma max 800x600 przekątną to na prawde dużo pogra :D. Nawet na ultra w 60 fps gdzie nikogo nie będzie widział.

graphic.png
Opublikowano

Czyli wciąż bardzo mało + chiński format.

No niestety... Wirus wszystko spalił i na drugi dzień miałem kompa za 1000zł. Wszystko popaliło... Czas na wymianę.

Opublikowano

Kiedy masz te imieniny? Bo coś mówiłeś o tym monitorze, ale jak ma to być gdzieś za rok to lepiej teraz trochę na częściach zaoszczędzić i kupić od ręki monitor.

23 stycznia - Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...