Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sprzedaż eq

HardKick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. mam takie pytanko do Was. Otóż... sprzedawałem eq na tobołku. Aż napisał mi na pw typ czy nie sprzedam za hajs(pln). Zgodzilem sie. no i gadalismy na ts. gdy juz ustalilismy cene on mi wyslal potwierdzenie przelewu, a ja mu przekazalem itemki. pieniedzy do dzis nie dostalem. Wartosc przelewu wynosila ponad 300pln, mam nagrane jak mu przekazuje itemki. Czy prawnie cos moge zdzialac w takiej sytuacji, moge isc z tym na policje ?

39753123876355101158.jpg
Opublikowano

Wyslal ci potwierdzenie a kasa nie doszla? Dzwine , pewnie cos sfałszował

Opublikowano

Przelew okolo 2 tyg temu. z alior banku typ mowil. ze z belgii wyslac mi mial 75 euro sa tam jego i moje dane wszystko wygladalo normalnie

39753123876355101158.jpg
Opublikowano

Zwykle przerobiony przelew w paincie :) Masz nauczke na przyszłość że nigdy nie dajesz nic pierwszy.

Do póki na Twoim koncie nie znajdzie się 300zł nie dajesz NIC !

Tak więc jednoznacznie zrobił Cię w ch.uja :)

Odpowiedź na pytanie:

Według prawa kradzież liczona jest od 400zł + xD

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

Ty w wikipedie na zaglądaj :D tylko oglądaj telewizje i słuchaj to co mówią inni.

Nie podałem dokładnej kwoty, ale wiem i dużo osób wie że " Przestępstwo " jest dopiero brane pod uwagę po przekroczeniu kwoty +\- 400zł.

Dodatkowo, przedmioty które mu dałeś zostały oddane dobrowolnie w żaden sposób nie zmuszał Cię do tego.

Tak więc " Kradzież " jest wykluczona.

Opublikowano

Napewno w kodeksie prawnym nie ma zmianki " fałszowanie przelewu " xD

Ponadto zostało wysłane Ci tylko " Zdjęcie " lub " Screen " który pokazuje dany obraz, tak więc równie dobrze mogłeś zrobić to samemu. Mógł się pomylić :D Takie już jest prawo.

Opublikowano

To idz już z tym na policje (ciekawe czy Cie wyśmieją),swoją drogą mogłeś sprzedać poprzez allegro,zawsze oferujesz allegro - nie ma? nara

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Kradzież zaczyna się od 250zł.

Idź do banku z wydrukowanym potwierdzeniem przelewu i zapytaj się czy takową transakcje mają w systemie i się wszystko okaże.

Je

Opublikowano

To idz już z tym na policje (ciekawe czy Cie wyśmieją),swoją drogą mogłeś sprzedać poprzez allegro,zawsze oferujesz allegro - nie ma? nara

Tak , szczegolnie z toba bez allegro lepiej sie nie wymianiac zlodzieju

A co do tematu to chyba nie wiele zdzialasz

Opublikowano

Policja to ostateczność.

Ciężko będzie odzyskać hajs, ale jest to możliwe.

Nie wiem jak udowodnisz handel w grze za PLN, abyś wygrał, ale jeśli masz dobre dowody to pomijając fakt, że śmieszne wydarzenie (kradzież w grze zgłaszana na policję), to oni jako organizacja prawna powinni się tym zająć.

Ostatnio zmienili kwotę kradzieży z 250 na 450(400?), ale spróbuj.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Kradzież zaczyna się od 250zł.

Idź do banku z wydrukowanym potwierdzeniem przelewu i zapytaj się czy takową transakcje mają w systemie i się wszystko okaże.

Je

dokładnie.

Jezeli nie bedzie takiego przelewu, oznacza to ze dokument zostal sfalszowany. Idziesz z tym na policje i koles ma problemy :>

PS. NIE ZNACIE SIE, NIE ODZYWAJCIE SIE..

Opublikowano

Tak , szczegolnie z toba bez allegro lepiej sie nie wymianiac zlodzieju

A co do tematu to chyba nie wiele zdzialasz

Pozdrów babcie laiku,Ja używam allegro.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Pozdrów babcie laiku,Ja używam allegro.

Zamknij jape , są dowody ze mnie oszukales rozmowa na GG forum wiec lepiej siedz cicho i idz sobie zwalic przy tym mentalu jezeli tak jara cie kradziez pikselow

Opublikowano

Nie widzicie co autor wcześniej pisał ?

Do 3 lat*
No nic. dzieki za odp. tak pojde z tym. Wole wiedziec. Do zamkniecia

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...