Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mag czy woj?Kupowanie SP

bryla1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam maga 53lvl, red 20j, holly 17j,eq w miare dobre, starsznie mozolnie i trudno idzie mi expienie magiem,często padam

1.Czy wojownik radził by sb lepiej niż mag bardziej chodzi mi o expa i o SP?

2.Mam troche PLNów i chętnie przenaczył bym je na kupno golda z allegro(bardziej opłacalnie niż ND) i na co by je wydać czy lepiej samemu zarobić,na jakieś wykokszone SP czy co,myśle tak o kwocie 20kk czy lepiej samemu expić te karty?

Przepraszam za formę wypowiedzi ale się spieszę

Dzieki za pomoc

Opublikowano

Według mnie powinieneś kupić SP światła danej postaci, bo one jest najważniejsze do fam. Resztę SP możesz ulepszać, jednak tylko wtedy, gdy sam dropisz materiały (kupować się nie opłaca).

Mag jest silny dopiero na wyższych poziomach, także trudną postać sobie wybrałeś ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja bym się zastanowił nad kupnem z alledrogo.

1kk,to wydatek 2zł. Czyli za 100zł mamy 50kk z brakiem pewności czy się tym nacieszymy. Natomiast za,10o zł mamy 525 nd z którego spokojnie idzie wyciągnąć 40kk+. Do tego mamy pewność że dostaniemy kase i nie dostaniemy bana. Jeżeli chodzi op mag/woj to były setki tematów ale napiszę raz jeszcze. Wojownik to klasa przyjemna i łatwa. Ale żeby móc dobrze funkcjonować potrzebujemy przynajmniej 2 sp (warek i cruss z czego ważniejszy jest warek) i nie potrzebujemy jakiegoś wypasionego eq. Wystarczy u5+7 ale wypada mieć u6 z dobrą osłonką( w końcu unikalność kupujemy tylko ze,względu na osłonki) . Mag natomiast to postać dla zaawansowanych. Potrzeba man dobrych (u6 minimum) osłonek i do tego z odpowiednimi bonusami. Z sp jest podobnie jak u wojownika z tym że sama holka i możemy wszystko. Co,do lv,90+ to mg nie ma sobie równych jednak trzeba nam do gry ta klasą genialnego eq..

@off top. Pisane z telefonu.

Opublikowano

@UP

Jeśli ktoś lubi to niech wydaje na s3 jest taki typek że ma każdą boską wróżkę nowy pojazd to on ma nazywamy go Dziecko ND ale jest top 1-3 w rankingu.

Ban jest możliwy prawie za wszystko. Nawet i tutaj dxd wie o co chodzi :).

@Topic

Mag jest dobry na +80

Wojownikiem łatwo się gra na niskich poziomach wyżej też.

Jeśli chcesz kupić to kup sp światła przydatne dla fam oraz można samemu z nim radzić.

Opublikowano

Ale nikt nie zauwazyl jednej rzeczy w sprawie zamawiania nd a kupna gold na allegro. Czasami sa mini eventy na zwiekszenie % nd. Jezeli ktos chce w ogole wydawac kase na nt to niech sobie odlozy i czeka z nia do tego zwiekszenia nosdolcow.

Teraz taki przyklad. Zalozmy, ze jest akcja ze zwiekszeniem nd o 50%. Kupujemy sobie ile chcemy nd ale nie wydajemy ich od razu. Czekamy do nastepnego dnia, wtedy robia akcje zwrotu nd, czasami jest o 20%. I teraz ladowanie nd jest o wiele lepsze od kupna golda. Niestety takie evenciki GF organizuje bardzo rzadko (kazdy wie jaka to "swietna" firma) ale jednak czasem sa. Warto dodac, ze nie ma mozliwosci dostania bana czy jakichkolwiek innych konskekwencji. :)

Opublikowano

Kupowac z allegro mozesz, ban poleci na 3 miesiace bodajze, lub 6 .

Dlatego jak juz chcesz kupowac to na handlu daj jakis itemek gosciowi, to w logach nie bedzie jako pusty handel i odpadnie po prostu.

Po tym jakie pytania zadajesz, to wez woja, nie chce widziec kolejnego lamiacego sie maga z resami 20% i redem na arenke w stylu lanca schody

1385975953-U914647.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...