Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Porady do WoT

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W tym poradniku, co tydzień będę dodawał jakieś porady/tipy/ciekawostki itp. do WoT.

Dla niektórych mogą być one znane, będą one o wszystkim co jest związane z WoT.

1. Dla czego nie warto kątować IS-3 ?

IS-3 ma bardzo słabe poliki, stojąc naprzeciwko niego, można łatwo i efektywnie go w nie przebić.

Nie trzeba mieć na niego 200 pene, wystarczy powyżej 170.

IS-3 ma skątowany dziubek, który wygląda tak

518239187.jpg

Kątując do przeciwnika, wygląda to tak.

77274804557387413390.png

Więc jak widać, jeszcze łatwiej przeciwnik może nas przebić, stojąc pod odpowiednim kątem.

Nie każdy gracz o tym musi wiedzieć, niektórzy dalej będą próbowali was przebić w dolną płytę.

2. Opróżnianie magazynów.

Sporo nowych graczy, nie ma pojęcia jak można na tym zarobić.

Jak pamiętacie, kiedyś było sporo kodów na czekolady itp, niektórzy ich nie używają i nie widzą o ich istnieniu.

Sprzedając je dostajemy po 10k za sztukę, ja za misję gdy dostałem miałem ponad 10 każdego rodzaju.

To samo mamy w modułach, gdy przeszliśmy już dany czołg i nie pasuję do żadnych, które będziemy robić, możemy je łatwo sprzedać.

Wchodzimy tak jak na SS.

28444408658265299790.png

Uwaga : Jeżeli grasz CW itp. lepiej sobie zostawić to ;)

3. BiA

98901716879454669334.png

Działa, gdy każdy z załogantów ma umiejętność wyszkoloną na 100% !

Jeżeli 1 załogant ma BiA na 100%, a reszta np. camo 100% BiA nie działa.

4. Mamo ! Nie mogę go przebić, a mam więcej pene.

Większość graczy, myśli, że wystarczy mieć tyle penetracji, ile ma pancerz czołgu.

Jednak jest to nieprawda.

Na penetrację wpływa tor lotu pocisku, odległość, rodzaj pocisku, warstwy pancerza i KĄT NACHYLENIA PANCERZA.

Dajmy na to czołg IS-6, ma zaledwie tylko 100mm pancerza na przodzie, wydaje się mało lecz.

Kąt nachylenia tego pancerza wynosi ponad 35-40 stopni, więc pociski poniżej 170 penetracji będą miały problem, aby się w ten pancerz wbić.

Pociski ponizej 170, będą "ślizgały" się po pancerzu.

To samo jest z warstwami pancerza, np. taki IS-4 ma ich aż 2.

Na boku ma 160mm, lecz pociski poniżej 170 penetracji, nie wbiją się.

Gdy odpowiednio skątuję bok, nawet penetracja powyżej 270-340 nie wejdzie.

Więc, pamiętajcie o tym współczynnikach.

5. Czy KV-1S jest OP ?

OP - Overpowered

Wielu ludzi uważa, że czołg jest zbyt przesadzony, również i ja się z tym stwierdzeniem zgodzę.

KV-1S to czołg ciężki rosyjski 6t.

Czołg ten posiada bardzo mocną armatę, którą mają niejedne rosyjskie 8t.

Mowa tutaj o potędze na tym czołgu D-2-5T

46950821249969105846.png

Działo te zadaję aż 390 obrażeń, co pozwala ściągać wszystkie 6t na 2 strzały i większość poniżej 5t na 1 strzał.

Penetracja wystarczy bez problemu na 6,7 i 8 tier.

Jak widać, armatę tą ma m.in. IS-3, KV-4 i podobną premium tank IS-6.

Pancerzem czołg nie powala, lecz jego mobilność to nadrabia.

Maksymalna prędkość to 43km/h więc jak na HT nie jest źle.

Jest to czołg, który potrafi wygrać sam bitwę.

Jeżeli masz dość ciągłego noob team, zrelaksujesz się przy tym czołgu ;)

Za tydzień będą inne i ciekawszy rzeczy, dla nowszych i starszych graczy.
Postaram się dodać fajne bugi na mapach, miejscówki itp ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Ubogo baardzo ubogo. Wszystko wiadomo, no ew nie każdy może o tym isie 3 wiedzieć. OP również jest hetzer mógłbyś dopisać.

Opublikowano

Jeżeli ci to jugens nie przeszkadza - też tutaj swoje tipy będę umieszczał.

Ps - KW-1S nie jest OP. Jest tylko takie powszechne przekonanie. Najbardziej polski czołg w tej grze - przecież polacy muszą się dorwać do najlepszego zawsze.

Gdyby był OP, to by go już dawno znerfili (a znerfią go dopiero pod koniec tego roku...)

Armata ma beznadziejną celność i ładuję przez 3h, do tego wolno celuje jak cholera, a przy jego rozrzucie w jeździe gówno ci to daje. Czołg bardzo blisko dystansowy.

A pancerz ma papierowy, czasami się zdarzają cudowane bounce. Ale to naprawdę z rzadka.

Opublikowano

armata KV-1S jest odpowiednikiem strzelb z FPSów - jebnąć mocno, długo przeładowywać i tylko z bliskiego dystansu.
To nie jest OP. Jeżeli jest, to KV-2 jest nawet bardziej OP.

ZASMUCĘ WAS ALE DMG TO NEI WSZYSTKO CO LICZY SIĘ W DZIALE.

shoob.png

Opublikowano

armata KV-1S jest odpowiednikiem strzelb z FPSów - jebnąć mocno, długo przeładowywać i tylko z bliskiego dystansu.

To nie jest OP. Jeżeli jest, to KV-2 jest nawet bardziej OP.

ZASMUCĘ WAS ALE DMG TO NEI WSZYSTKO CO LICZY SIĘ W DZIALE.

Zgadzam się, ale zagraj sobie hetzerem. Tylko w 3 czołgi trzeba z golda strzelać aby mieć go na strzała. Cała reszta to jedno strzałowiec. co 7 sec bez dosyłacza 1 frag... miód

Opublikowano

Zgadzam się, ale zagraj sobie hetzerem. Tylko w 3 czołgi trzeba z golda strzelać aby mieć go na strzała. Cała reszta to jedno strzałowiec. co 7 sec bez dosyłacza 1 frag... miód

Tia... I ten epicki zasięg widzenia 280m, pancerz z boku i tyłu przebijany przez karabinki pokroju T2 LT, epicki rozpęd i ta celność!

Ja wolałem 7.5cm (przynajmniej w coś trafisz, a ten czołg jest do walki na długi dystans).

Opublikowano

Ma jakąś mobliność i pierdolnięcie ale to dalej nie OP przez ten zajebisty pancerz i to jak daleko widzi.

shoob.png

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Porady do WoT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...