Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-_-NAZZZ-_-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka podstawowych pytań z racji iż chciałbym pograć sobie w Minecrafta, jestem nowy i zupełnie nic nie ogarniam ponieważ do tej pory nie interesowała mnie ta gra... Wszystko co wiem o tej grze to to że jest to w h*j duży pikselowy świat z wieloma możliwościami i bez sprecyzowanych celów, nie wiem nawet czy mam rację ...

Więc pierwsze co chciałbym wiedzieć jest tym czy można grać w minecrafta za darmo i jak to z nim jest jako iż wpisując w wyszukiwarkę minecraft wyskoczyło mi pierdyliard różnych wersji, czy jest jedna aktualna na której wszyscy grają czy jakoś inaczej ? No i proszę o porady dotyczące tej gry, o co tam chodzi jakieś podstawowe informacje, porady . . . I skoro to czytacie to dzięki za czas poświęcony mojemu pytaniu :)

Opublikowano

No wiec , aktualna wersmja gry jest "Minecraft 1.7.2" . Dalbym Cki link ale jestem na telefonie i nie mam jak , temat z launcherem jest przypiety na gorze dzialu minecraft . Gra nie jest darmowa ale tworca gry pozwolil na gre tzw. Pirata(om?) xD. Mysle ,ze duzo dowiesz sie z wiki mimecrafta (wklep w google "minecraft wiki")

GO - HARD SERWER HARDCORE! 350 SLOTÓW, TS3, YOUTUBERZY, RANKING, STATYSTYKI!

START 29 LISTOPAD 19:00 (PIĄTEK)

DOPRACOWANY BARDZIEJ NIŻ MCHC I GODNY PRZECIWNIK SKKF!

--:>>GO - HARD<<:--

Opublikowano

W Minecrafcie wcielasz się w Budowniczego (nie koniecznie), możesz budować co chcesz, robić co chcesz.

Istnieją craftingi na np. kilof, miecz, zbroje i dużo więcej.

Możesz zbierać wszystko co kwadratowe, budować, tworzyć, wolna ręka.

Wszystko o MC dowiesz się jak poprzedni użytkownik powiedział na Minecraft wiki:

http://minecraft-pl.gamepedia.com/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Istnieje także kupno oryginalnego MC za ok. 100 zł.

W koncie masz Konto premium (możliwość wchodzenia na serwer premium i skin (możesz sobie dawać jaki chcesz i inni będą też go widzieć).

Jeżeli na początek interesuje Cię wersja darmowa to polecam Ci Minecraft by Zyczu lecz uważaj! W niektórych podobno są keyloggery.

(jeżeli masz anty-wirusa sprawnego to nic Ci nie grozi).

To jest w malutkim pikselu Minecraft : )

Szukasz pomocy w serwerze Minecraft ?

Napisz na PW, a na pewno pomogę !

Opublikowano

A więc tak, zagrasz za darmo na trybie Non-premium.

Pobierz ten luncher http://www.mpcforum.pl/topic/481266-minecraft-darmowy-launchergra/ i kliknij "Login No Premium"

Teraz czy chcesz grać sam, czy na MultiPlayer.

Na start zalecam samemu, gdyż nauczysz się o co mniej więcej chodzi, craftingi podstawy itp.

Potem MultiPlayer. Polecam zacząć od trybu FreeBuild, czyli dostajesz działkę, budujesz się i zdobywasz itemki. Potem jakieś servery survival, HC, PVP :D

@1600

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Witam mam kilka podstawowych pytań z racji iż chciałbym pograć sobie w Minecrafta, jestem nowy i zupełnie nic nie ogarniam ponieważ do tej pory nie interesowała mnie ta gra... Wszystko co wiem o tej grze to to że jest to w h*j duży pikselowy świat z wieloma możliwościami i bez sprecyzowanych celów, nie wiem nawet czy mam rację ... Więc pierwsze co chciałbym wiedzieć jest tym czy można grać w minecrafta za darmo i jak to z nim jest jako iż wpisując w wyszukiwarkę minecraft wyskoczyło mi pierdyliard różnych wersji, czy jest jedna aktualna na której wszyscy grają czy jakoś inaczej ? No i proszę o porady dotyczące tej gry, o co tam chodzi jakieś podstawowe informacje, porady . . . I skoro to czytacie to dzięki za czas poświęcony mojemu pytaniu :)

Szczerze.. Nawet nie musiałeś pytać o to na forum. Poradników do tej gry jest niewyobrażalnie wiele. Wystarczy wpisać w google "Minecraft" i już wyskoczą Ci tryliony stron. Mnie po prostu irytuje gdy ktoś ma coś na wyciągnięcie ręki a pyta o to. A żeby dowiedzieć się o wersję wystarczy poszukać na stronie producenta. Logiczne? Logiczne. Co do tematu.. Minecraft to głównie płatna gra, kosztuje 80 zł (dodatkowo możesz zmieniać skina - wygląd swojej postaci). Lecz większość i tak korzysta z piratów. Różnica polega na tym, że są serwery "No-premium" (dla graczy, którzy nie kupili gry) i "Premium" (którzy kupili). Są serwery, które są premium i na nich po prostu nie pograsz. W Google możesz też znaleźć czyjeś konta i możesz grać "Premium". Najnowsza wersja to 1.7.2, lecz na razie serwery niechętnie przenoszą się na tą wersję (za sprawą aktualizacji bukkita [Takiego czegoś dzięki któremu w ogóle są serwery i można na nie wgrywać pluginy]. Na razie są błędy i trzeba czekać.).

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Minecraft nie jest zbyt trudny do ogarnięcia, moim zdaniem jak wbijesz i pograsz troche na singlu sam z czasem ogarniesz. tu masz stronke jak craftowac różne rzeczy : www.minecraft-crafting.net

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...