Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 i okablowanie

Härfmaal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Na wstępie zaznaczam, że jestem całkowicie zielony w sprawach z PS3.

No więc. Zastanawiam się nad zakupem PS3 Super Slim. Jednak w domu nie posiadam telewizora, do którego mógłbym podłączyć takiego PS'a, więc chciałbym go połączyć z monitorem. Jestem zainteresowany aukcją, gdzie w zestawie jest kabel AV, kabel zasilający i kabel HDMI. Czy jeszcze jakiś byłby potrzebny?

Prosiłbym o napisanie, który do czego służy, jakie wejście jest potrzebne dla danego kabla i w co (monitor, gniazdko, PC) go wpiąć. Jeśli można, to prosiłbym też o zdjęcia każdych wejść (dla każdego kabla). Będzie mi łatwiej sprawdzić, czy mam takie wejście dostępne. Jak podacie mi jakieś "gniazdo AEJAMKNGEA" to nic nie zrozumiem raczej. :D

Tak więc z góry dzięki.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

Ps. jak będę miał gry z płyty, to potrzebuję dużo miejsca na dysku? Zamierzam grać w TES V SKYRIM, GTA V, Assassin's Creed IV Black Flag i może w BF4. Tam, gdzie się da, to multiplayer.

Opublikowano

Kabel AV oraz kabel zasilający masz w każdym zestawie z konsolą. Kabel HDMi musisz sobie kupić osobno.

Nie wiem co tutaj opisywać, kabel AV albo HDMI odpowiada za obraz oraz dźwięk.... kabel zasilający to chyba oczywiste.

Kable AV wyglądają tak / czerwona końcówka odpowiada za obraz, a pozostałe dwie za dźwięk.

3407473100_1314014098.jpg

Podłączasz pod te środkowe "okrągłe" gniazda lub kable AV podpinasz pod kostkę Euro i podłączasz pod gniazdo po lewej stronie (to długie)

84463065_3_644x461_nowa-cena-tv-sony-kdl

Kabel HDMI podpinasz pod prawe gniazdo.

Jeśli masz gniazdo HDMI w to podłączasz tylko pod HDMI, to wejście cyfrowe które odpowiada zarówno za obraz jak i dźwięk.

Co do ostatniego pytania o gry i miejsce na dysku. Jeśli chcesz kupić Super Slima 12GB to będziesz zmuszony dokupić dodatkowo jeszcze jakiś dysk. Każda gra potrzebuje jakąś ilość miejsca na dysku, w przypadku GTA jest to 8.23GB.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

A aby nie robić nowego tematu, to spytam tutaj.

Jak to będzie z dźwiękiem, jeśli podepnę to do monitora, a słuchawki mam na USB bezprzewodowe przy komputerze?

@Ważny edit

Więc tak. Zrobiłem zdjęcia moich wejść z tyłu monitora, by się upewnić.

1.

11658013636133006477.jpg

2.

66558537874387775512.jpg

3.

35913322784350448345.jpg

Sorki za słabe i duże zdjęcia, ale to niestety mój beznadziejny rupieć.

Mam nadzieję, że coś widać.

No i nie widzę tu miejsca na te okrągłe wtyczki, lub jedną wielką, a tym bardziej na HDMI. Ale czy są dostępne jakieś przejściówki, które podpięte do któregoś z wyżej pokazanych gniazd umożliwiły podłączenie HDMI lub zasilania zwykłego? Najlepiej oczywiście HDMI. C:

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Aby podłączyć konsolę do tego monitora będziesz potrzebował kable VGA które podepniesz pod D-Sub (niebieskie gniazdo w monitorze)

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=ps3++vga&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y

Co do słuchawek to nie mam pojęcia czy będą działały pod USB, jeśli tylko są "wspierane" przez Sony to po podłączeniu powinny zostać wykryte, jeśli nie to będziesz musiał podłączyć kable pod wieżę Hi-Fi albo jakieś kino domowe, ew kupić przejściówkę 2xRCA i podłączyć pod zwykłe przewodowe słuchawki o ile takie posiadasz.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...